slniecko Minecraftová škola hrou. Přírodní vědy i angličtina.
Stěžovací vlákno
Sweet Potato jj, s prymulou jsem se potkala a pusobil na me velmi orientovane.
Tulipe diky, pekny.
viktorka_od splavu Už jsi zpátky?
Tulipe Ja jsem tu krivku taky videla, ale porad nejak nechapu, na zaklade ceho to predikuji...stejny pocet nakazenych nemelo by se tedy nakazit mene lidi? Mam z toho pocit, ze to nactrnul nekdo jen tak tuzkou,ze jako asi takhle. Verim tomu, ale moc nerozumim.
Karja nejsem odborník, ale jde o to, aby stejný počet nakažených proběhl za další časové období, aby byla pro ty vážné případy kapacita lékařské péče, lůžek...
Edit: ono je to tam i napsané
MP Meri Panika všetko len zhoršuje, týždeň som pre chorobu zatvorená doma, nevestu pošlem po toaletný papier a ten je vypredaný???? Panika je ZLO
Tak ale na druhou stranu, kdyby sis mohla koupit toaletního papíru, roušek, respirátorů a dezinfekcí kolik bys jen chtěla, necítila by ses klidnější?
Podle mě právě ten nedostatek sám o sobě paniku zvyšuje.
Sweet Potato na ceste
Zu No to chapu, co ta krivka znazornuje, a dava mi to logiku v souvislosti s opatrenima, ze se to treba trochu zpomali (ale nevim no, jak tu nekdo naznacil vyrostky litajici po obchodacich). Ale furt mi to prijde jako takova predikce z niceho.
barbucha Sambo nahlasil sve mamince, ze rousky mame a pry hodne:-D. Snad nas neprijde nekdo vyrabovat, samozrejme mame leda tak Dove mydlo, ale rekl si, ze zkroceni paniky I individualni paniky bude lepsi cesta.
Karja jsou na to matematické modely, dávala jsem odkaz na rozhovor s matematikem, mám ještě jedno video na YouTube, kde to vysvětlují, co se děje a proč.
Hodím to sem.
continuity Dobre, tak ja tomu budu verit!
Není to úplně o té křivce na idnes, ta je vysvětlena v clanku, ale obecně jak se ty epidemiologické křivky počítají, ale je to už docela matika, proto jsem to sem nedávala.
Karja neni to ani predikce, jen vizualiace toho, jaky je rozdil v dopadu podle rychlosti sireni nakazy. Jako oduvodneni tech opatreni, ktera maji vest ke zpomaleni sireni nakazy.
continuity
Ten rozhovor s Prymulou se mi taky líbil, působil na mě, jakože ví, co říká.
Ounz tak to je super ![]()
Tak Prymula je epidemiolog a teda musi vedet, co rika. Mne se bohuzel pred lety zprotivil, kdyz chtel kandidovat za krajsky Zemanovce, z hradecky fakultky taky neodesel za uplne jasnejch okolnosti...
geekygirl A já řekla něco o kavicce? Ja ty čísla přece absolutně nezpochybňuju. Vadí mi forma (toho článku), která má za cíl akorát dojmout, ponitit hrůzu a obavy. Podobný výlevy povazuju akorát za obchod se strachem a to se mi hnusi.
Tak ono bude asi subjektivni, jak kdo clanek vnima, protoze ja jsem si ho precetla a nepripadalo mi, ze by mel za cil "akorat dojmout, podnitit hruzu a obavy". Ja ho pochopila tak, ze autor varuje pred nazorem, ze onemocneni koronavirem je v podstate takove lehci nachlazeni, ktereho se neni treba obavat (coz je nazor, kteri ted v CR okazale propaguji moji znami, kteri citi potrebu davat najevo, jak NEpanikari), plus dodava nazornou ukazku, ze pro zdravotnicky personal je takova pandemie pruser.
Dokazat to samozrejme nemuzu, neb autora neznam, takze mu do hlavy nevidim, jak to myslel ![]()
Ale vycucane z prstu mi to neprislo.
Přesně. Během dne jsem četla dvě svědectví lékařů z nemocnic z nejvíc postižených červených zón a mluvila s několika italskými přáteli a obchodními partnery ze severu... a ano, tohle má být spíš osvěta, žádné samoúčelné srdcervoucí příběhy, ale obrazné zatřepání s těma spoluobčanama, kteří na nějaká opatření kašlou.
Presne takhle jsem to pochopila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.