Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 21:07

Garfie provozní jidelny nám omezili už ve chvíli, kdy omezení docházky do škol bylo jenom doporučené. Ale u nás žádná škoda, vaří strašně, odpovídá to přibližně tomu, co postovala Lamicka . To že se děti konečně nají a nám trochu pod kontrolou, co to je, beru jako jeden z benefitů teto situace. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. března 2020 21:38

Garfie To už u nás taky padlo, že kuchyň mohla zůstat v provozu.

continuity U nás vaří v obou školách velice dobře, u jednoho mají jeden oběd vždy vegetariánský. Tak i tenhle benefit mi chybí, že bych si řekla, že se nají pořádně. A já už vidím, jak starší bude courat po venku a doma jíst stejně nebude. 

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 21:53

Renusatko vidím, že nahovno škola má v některých situacích i pozitiva.

Mezi další patří to, že se starší konečně rozvázaly ruce v přípravě na přijímačky. Cestinarska se o něco málo snaží, ale na matice je demonstrativně nepřipravují, takže minulý týden strávily děti tři hodiny tím, že do zemdleni počítaly příklady na dělení 5 ciferneho čísla tricifernym. Zjistila jsem, ze  když to děcko není utahane že školy, pálí mu to o poznání lépe.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:05

geekygirl Každý dvadsiaty Talian nakazený koronavírusom zomrel. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:27

geekygirl A já řekla něco o kavicce? Ja ty čísla přece absolutně nezpochybňuju. Vadí mi forma (toho článku), která má za cíl akorát dojmout, ponitit hrůzu a obavy. Podobný výlevy povazuju akorát za obchod se strachem a to se mi hnusi. Dtto další snahy jako skupovani plynových masek, hoaxy o tom, jak do Čech deportuji nakažené Němce apod. Někomu ta panika rozhodne prospěje, ale obecny blaho to opravdu nebude.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:36

MP Meri Panika všetko len zhoršuje, týždeň som pre chorobu zatvorená doma, nevestu pošlem po toaletný papier a ten je vypredaný???? Panika je ZLO

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:45

continuity Ja strcila dceri vzorovy prijimacky na osmilety (nehlasi se), delala to teda poprvy, bez pripravy a matika propadak! Asi 32 bodu z padesati a to je na matiku dobra  cestina teda dopadla lip, cekala jsem to naopak. 

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:51

Garfie najdi si na Scio stránkách report z loňského roku. 32 je bez přípravy dobrý výsledek, v matice asi průměr z těch dětí, které to píšou ( takze ti lepší).

Ze tady v Praze potřebuješ na prijmuti 42+ je jiný příběh a taky jeden z důvodu proč uz to tolik neřeším - jenom mi to dává větší smysl než dokola počítat věci, na které si začas bude moct vzít kalkulačku. V češtině ji učím gramatiku, kterou nějak, nevím proč přeskočili, hlavně tvarosloví. 

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:55

MP Meri ano,  ten článek asi i vznikl s cílem Italy trochu vyklepat z jejich bohorovneho klidu, protoze na to fakt dlabou, nařízení ignorují, už jsem to tady snad i psala, že mládež si pořádá veliké večírky. Ale hoax to není. 

Já už to sem dávat nebudu, slibuji, tak se necilte.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 22:58

continuity Tak to jsi me uklidnila, mrknu na to, diky moc. Ja teda vychazim z toho, ze to musi byt tezke, aby ty deti nejak protridili, ale stejne jsem cekala lepsi vysledek :-)  Asi jsem se namlsala cestinou, tam mela 42. Zkusime jeste dalsi testy, at se doma nenudi

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 10. března 2020 23:15

jinx jeleni broze.. MMyslela jsem, ze davno vymrely, ale pred mesicem se chlubila kolegyne, ze dostala noveho jelena k narozeninam. Takze ano, porad maji odbyt.. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. března 2020 23:26
Reakce na continuity:

MP Meri ano,  ten článek asi i vznikl s cílem Italy trochu vyklepat z jejich bohorovneho klidu, protoze na to fakt dlabou, nařízení ignorují, už jsem to tady snad i psala, že mládež si pořádá veliké večírky. Ale hoax to není. 

Já už to sem dávat nebudu, slibuji, tak se necilte.

​Přesně. Během dne jsem četla dvě svědectví lékařů z nemocnic z nejvíc postižených červených zón a mluvila s několika italskými přáteli a obchodními partnery ze severu... a ano, tohle má být spíš osvěta, žádné samoúčelné srdcervoucí příběhy, ale obrazné zatřepání s těma spoluobčanama, kteří na nějaká opatření kašlou. 

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 23:54

Garfie dej jí klidně další,ty úlohy jsou docela zajímavé a nutí přemýšlet jinak. Akorát se neděs, pokud to bude i horší. Nejsou ty testy všechny stejne těžký. 

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 11. března 2020 00:06

MP Meri 

Aha jasne, lebo ako sa Taliani spravali doteraz bolo v pohode. Zdravotnicky personal absolutne nestiha, ludia zbytocne umieraju, ale ked sa ozve lekar z prvej linie, tak je to podnecovanie paniky. Nie je to apel na to, aby ludia zmenili svoje egoisticke navyky aspon v takejto vynimocnej situacii. No vidno, kam ich to nepanikarenie a pohodicka dostali. Cela krajina v karantene.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 11. března 2020 01:11

Mohučanka tá veľryba nie je z nejakej detskej knižky? Viem, že teraz fičia dve nezávisle na sebe

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. března 2020 04:56
Reakce na bram:

jinx jeleni broze.. MMyslela jsem, ze davno vymrely, ale pred mesicem se chlubila kolegyne, ze dostala noveho jelena k narozeninam. Takze ano, porad maji odbyt.. 

​tak nejak si myslim, ze i kolove sukynky by se tam nasly :)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. března 2020 05:35

Ta "reportáž" z Bergama je nadnesená, možná měla zvýšit disciplínu Italů v karanténě, ale šíření podobných polohoaxů nemá žádnej smysl, najděte si články a statistiky na seriózních webech proboha, už i tady začínaj osoby co znaj Miláno leda z obalu na špagety poučovat o tamnějším životním stylu, se směji.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. března 2020 05:37

geekygirl pozor, zpráva z frontovej prvej línie

https://manipulatori.cz/koronavirus-a-italie/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. března 2020 07:22

slniecko to bude velryba Gerda od Mellow Pillow

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. března 2020 07:58

slniecko vůbec nevím, jenom jsem si říkala, že ta velryba by měla u dcery jistě úspěch. My moc nefrčíme v nové literatuře, pořád je to samý Hrubín nebo Sekora nebo Čtvrtek a Zvířátka a petrovští sepsané nevím kým.