Garfie provozní jidelny nám omezili už ve chvíli, kdy omezení docházky do škol bylo jenom doporučené. Ale u nás žádná škoda, vaří strašně, odpovídá to přibližně tomu, co postovala Lamicka . To že se děti konečně nají a nám trochu pod kontrolou, co to je, beru jako jeden z benefitů teto situace.
Stěžovací vlákno
Garfie To už u nás taky padlo, že kuchyň mohla zůstat v provozu. ![]()
continuity U nás vaří v obou školách velice dobře, u jednoho mají jeden oběd vždy vegetariánský. Tak i tenhle benefit mi chybí, že bych si řekla, že se nají pořádně
. A já už vidím, jak starší bude courat po venku a doma jíst stejně nebude.
Renusatko vidím, že nahovno škola má v některých situacích i pozitiva. ![]()
Mezi další patří to, že se starší konečně rozvázaly ruce v přípravě na přijímačky. Cestinarska se o něco málo snaží, ale na matice je demonstrativně nepřipravují, takže minulý týden strávily děti tři hodiny tím, že do zemdleni počítaly příklady na dělení 5 ciferneho čísla tricifernym. Zjistila jsem, ze když to děcko není utahane že školy, pálí mu to o poznání lépe.
geekygirl
Každý dvadsiaty Talian nakazený koronavírusom zomrel.
geekygirl A já řekla něco o kavicce? Ja ty čísla přece absolutně nezpochybňuju. Vadí mi forma (toho článku), která má za cíl akorát dojmout, ponitit hrůzu a obavy. Podobný výlevy povazuju akorát za obchod se strachem a to se mi hnusi. Dtto další snahy jako skupovani plynových masek, hoaxy o tom, jak do Čech deportuji nakažené Němce apod. Někomu ta panika rozhodne prospěje, ale obecny blaho to opravdu nebude.
MP Meri Panika všetko len zhoršuje, týždeň som pre chorobu zatvorená doma, nevestu pošlem po toaletný papier a ten je vypredaný???? Panika je ZLO![]()
continuity Ja strcila dceri vzorovy prijimacky na osmilety (nehlasi se), delala to teda poprvy, bez pripravy a matika propadak! Asi 32 bodu z padesati a to je na matiku dobra
cestina teda dopadla lip, cekala jsem to naopak.
Garfie najdi si na Scio stránkách report z loňského roku. 32 je bez přípravy dobrý výsledek, v matice asi průměr z těch dětí, které to píšou ( takze ti lepší).
Ze tady v Praze potřebuješ na prijmuti 42+ je jiný příběh a taky jeden z důvodu proč uz to tolik neřeším - jenom mi to dává větší smysl než dokola počítat věci, na které si začas bude moct vzít kalkulačku. V češtině ji učím gramatiku, kterou nějak, nevím proč přeskočili, hlavně tvarosloví.
MP Meri ano, ten článek asi i vznikl s cílem Italy trochu vyklepat z jejich bohorovneho klidu, protoze na to fakt dlabou, nařízení ignorují, už jsem to tady snad i psala, že mládež si pořádá veliké večírky. Ale hoax to není.
Já už to sem dávat nebudu, slibuji, tak se necilte.
continuity Tak to jsi me uklidnila, mrknu na to, diky moc. Ja teda vychazim z toho, ze to musi byt tezke, aby ty deti nejak protridili, ale stejne jsem cekala lepsi vysledek :-) Asi jsem se namlsala cestinou, tam mela 42. Zkusime jeste dalsi testy, at se doma nenudi ![]()
jinx jeleni broze..
MMyslela jsem, ze davno vymrely, ale pred mesicem se chlubila kolegyne, ze dostala noveho jelena k narozeninam. Takze ano, porad maji odbyt..
MP Meri ano, ten článek asi i vznikl s cílem Italy trochu vyklepat z jejich bohorovneho klidu, protoze na to fakt dlabou, nařízení ignorují, už jsem to tady snad i psala, že mládež si pořádá veliké večírky. Ale hoax to není.
Já už to sem dávat nebudu, slibuji, tak se necilte.
Přesně. Během dne jsem četla dvě svědectví lékařů z nemocnic z nejvíc postižených červených zón a mluvila s několika italskými přáteli a obchodními partnery ze severu... a ano, tohle má být spíš osvěta, žádné samoúčelné srdcervoucí příběhy, ale obrazné zatřepání s těma spoluobčanama, kteří na nějaká opatření kašlou.
Garfie dej jí klidně další,ty úlohy jsou docela zajímavé a nutí přemýšlet jinak. Akorát se neděs, pokud to bude i horší. Nejsou ty testy všechny stejne těžký.
Aha jasne, lebo ako sa Taliani spravali doteraz bolo v pohode. Zdravotnicky personal absolutne nestiha, ludia zbytocne umieraju, ale ked sa ozve lekar z prvej linie, tak je to podnecovanie paniky. Nie je to apel na to, aby ludia zmenili svoje egoisticke navyky aspon v takejto vynimocnej situacii. No vidno, kam ich to nepanikarenie a pohodicka dostali. Cela krajina v karantene.
Mohučanka tá veľryba nie je z nejakej detskej knižky? Viem, že teraz fičia dve nezávisle na sebe ![]()
jinx jeleni broze..
MMyslela jsem, ze davno vymrely, ale pred mesicem se chlubila kolegyne, ze dostala noveho jelena k narozeninam. Takze ano, porad maji odbyt..
tak nejak si myslim, ze i kolove sukynky by se tam nasly :)
Ta "reportáž" z Bergama je nadnesená, možná měla zvýšit disciplínu Italů v karanténě, ale šíření podobných polohoaxů nemá žádnej smysl, najděte si články a statistiky na seriózních webech proboha, už i tady začínaj osoby co znaj Miláno leda z obalu na špagety poučovat o tamnějším životním stylu, se směji.
geekygirl pozor, zpráva z frontovej prvej línie
slniecko to bude velryba Gerda od Mellow Pillow
slniecko vůbec nevím, jenom jsem si říkala, že ta velryba by měla u dcery jistě úspěch. My moc nefrčíme v nové literatuře, pořád je to samý Hrubín nebo Sekora nebo Čtvrtek a Zvířátka a petrovští sepsané nevím kým.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.