Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:06

teď mám krizi já. zavřeli nám slovensko. 

po šíleném víkendu jsem se trochu uklidnila, že to nějak zvládneme. dnes mi bylo fakt líp. přesně 15.15 (klasický čas, kdy už se nikam nedovoláte a nic neuděláte) jsem zjistila, že nám nepustí do práce lidi ze slovenska. nesestavíme směny. nebudeme mít řidiče. jsme v pr...deli, já to řeknu. hodina šílenství. pak jsme to teda nějak uplácali. přede mnou je další noc, kdy budu čekat, co na nás vymyslí zítra. očekávám, že zakážou dopravu zboží. pak bude v háji všechno. ale slovensko taky, protože tam bez nás budou mít taky dost problém :/

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:07

whiskas mam doma jednu zdravotnickou jednorazovou rousku a kdyz to srovnam, ten dvojity kuchynsky papir mi pripada min propustny nez netkana textilie, ze ktere je rouska. Tipla bych si, ze to bude podobny jako ta domaci latkova. 

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:08

Krehutka Já se taky rozčilovala, pak jsem ušila a zjistila, že manželovi se do ní nevejdou vousy, takže ji musím prodloužit :o)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:10

jo, a ty roušky prej šijete všichni zbytečně, protože who a bulovka praví, že jsou nanic :/

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:15

bram Díky, nic jiného mi stejně nezbyde, pak jedině šátek a ten je asi opravdu na nic. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:17

Ušila jsem asi 10 roušek, část z nich odnesla do práce, tam je poptávka po dalších, tak jsem slíbila, že do zítra zkusím ještě nějaké vyrobit... A stroj mi nespolupracuje, furt se zasekává, i když jsem ho vyčistila a vyměnila jehlu, asi by chtěl promazat, ale netuším, kde mám olej na stoje, tak mám taky nervy na pochodu a čekám, kdy definitivně přestane spolupracovat. Navíc ty roušky vypadají tak ošklivě, moje perfekcionostické já trpí, za normálních okolností bych takový výrobek nikdy nikomu neukázala, natož abych ho někomu věnovala... :D A kuchyň vypadá už třetí den jak po výbuchu... 

Jinak jako filtr jsem do nich vložila kousek pytlíku do vysavače, snad by měl něco zachytit, zkoušeli jsme ho i vyvařit a vydržel to. 

Tak, postěžovala jsem si, jdu pokračovat. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:18

Krehutka crazydaisy to byla tak sympaticka holka a vysledná rouška  dokonalá.. začala jsem to sledovat s velkým optimismem, jak pořád říkala, že to je snadný a zvládne to každej, ale... ani jsem se nepokusila se do toho pustit

Jiná Realita držím palce, dovedu si představit, ten stres s výrobou a improvizací

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:18

whiskas já jsem použila "tunel" na lyžování, takový ten nákrčník. nedrží to úplně dobře, chtělo by to brýle, ale dioptrické nenosím a ve slunečních bych nic neviděla:-(

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:19

Jiná Realita Tak hned jsem klidnější .

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:19

mnum máš môj obdiv

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:19

Krehutka Našla jsem si to video a šiju to stejně, ale skládat to jejím způsobem, tak mě švihne. Já si položila roušku na stůl, udělala sklad, přišpendlila, nad ním udělala druhej a třetí, přežehlila (asi první dvě) a prošila.

A nějak jsem si u toho utavila kufříkovou veritasku, najednou začala šít straaašněee pooomaaaluuu, tak snad je jenom unavená

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:20

whiskas u nás šije kdekdo, zítra konečně budu mít roušky pro všechny, a zaměstnanci přišli s tím, že to nosit nebudou, protože to řekla epidemioložka, bulovka a who...

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:21

viktorka_od splavu Ha, vidíš . A mimo téma si popláču, že jsem se velmi těšila na lyže do Rakouska (tak nic no). 

Brýle mám jen na řízení (za špatné viditelnosti), ale co už, určitě se také hodí.

Offline stes
9257 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:21

viktorka_od splavu taky je vyuzivam,, na tohle jsou super, lepší nez šátek 

49355 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:22

whiskas jestli v nich normálně vidíš i při chůzi, budou dobrý:-) já mám jen na čtení a v těch nevidím na metr, to bych se přerazila

stes šátek jsem zkusila, už jsem měla vybranej krásnej se srdíčkama - a úplně naprd:-(

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:23

Jiná Realita tak třeba ještě pomůže dobré slovo a když ne, nelze použití roušky dát befelem? 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:25

whiskas nebo jeste zkus vystrihnout z tricka, nekde byl na to navod. Rousky se nenosi proto, aby ochranily nositele, ale aby nositel ochranil ostatni. A tim, ze i ostatni nosi, chrani pred nakazenim tebe.

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:26

whiskas já jsem vytvořila 3 roušky rozstříhánim bavlněného trička (návod někde na fb)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:27

Já si asi dneska taky potřebuju postěžovat!!! Mám pořádat v práci dost důležitej dvoudenní workshop, kterej je v podstatě zahájením jednoho dlouhodobýho projektu ve kterým je dost lidí a peněz a vůbec, no a kvůli té koronasituaci se to celý musí udělat online, vůbec nevim jak to teď vymyslet, když to celý je postavený na přítomnosti všech účastníků v jedné místnosti a společné kreativní práci, navíc v tak dlouhejch blocích, žádná hoďka dvě... Odložit se to nedá, vedení na to děsně tlačí, že nemá smysl to odkládat, když stejně nevíme, jak dlouho v homeofficovým režimu budem... Do toho kolega z branže, co workshopy tohohle typu vytváří už mnoho let a bere za ně desetitisíce za osobu, zrovna na netu  psal, jak to je děsněmoc náročný, tyhlety remote workshopy, což mě fakt povzbuzuje, když s tím má problém i taková kapacita... Navíc příprava toho workshopu samozřejmě není má jediná agenda, mám i jinou práci kterou potřebuju dělat... Venku jakýsi koronaviry, roušky se šijou, jak se mám jako soustředit na něco takhle náročnýho?? A navíc su na to úplně sama a nikdo mi nemůže pomoct, buuu. 

49355 příspěvků moje polička 17. března 2020 20:28

Jiná Realita zkusila bych ani nevysvětlovat, ani nevyhrožovat, ale říct že je to kvůli důvěře zákazníků/odběratelů/dodavatelů etc.. prostě aby dělali dobrý dojem a lidi se nebáli brát si od nich zboží nebo podobně, že na tom trváš a tečka.