andulka01 přeji hodně sil!!! Všem
Stěžovací vlákno
a k těm depresivním stavům - já už se těm zprávám programově vyhejbám a začínám si říkat, jestli se tu nedeptáme i navzájem, jak si to tady furt přemíláme kolem dokola.......totiž mi psala kamarádka, že ji přijde dost malá pravděpodobnost, že se člověk nakazí - i na těch zavřených lodích to bylo kolik, 20%?.......mně naopak přijde strašně malá pravděpodobnost, že se člověk nenakazí, tak jí to docela závidim.
Dadoo Dočítám se zpožděním, tak dodatečně upřímnou soustrast...
Potrefenáhusa já si taky myslím že ta pravděpodobnost je v zásadě malá (viz sever Itálie 16 mil lidí a nakažených desítky tisíc teď?)... Ale stejně se obávám (resp nakažených z testovaných)
Janulik03 Nestěžuju si na důchodce, ale na omezence. Na FB obce, kde žije celá moje rodina, se objevila výzva obecního úřadu, ať rodiče dětí poflakujících se ve skupinkách na návsi vysvětlí potomkům vážnost situace. A hned první reakce "to jsou děcka z Klokánku". Za prvé fakt nejsou, za druhé moje sestra, která spolu s dalšími dvěma tetami už ryje hubou v zemi, protože je nemá kdo vystřídat (ostatní tety jsou uvězněné v těch uzavřených obcích), musí k tomu všemu ještě na sociálních sítích vyvracet tyhle fámy. Tohle mě tak sere, ten klokan je snadný cíl, není to poprvé, kdy se na ně takhle svaluje špína. Xenofobní burani, fuj! Ulevila jsem si, děkuji.
andulka01 taky to na mě dnes doléhá. V noci jsme tu měli pohotovostní cvičení, ale dobra zprava je, že muž odletěl ( sice nečekaně on) pro ten zdravotnický materiál do Číny, tak snad to klapne.
ráno jsem brzo vstávala, abych vzbudila dítko do školy, bolí mě hlava, jedno dítě je taky marne. Možná i ta změna počasí. Budu tady teď do neděle sama jenom s dětma, nemám si ani komu postěžovat, jenom vám.
Potrefenáhusa presne ti rozumim. Mne to velkym vali jeste socky, vetsina mych pratel jsou lekarnici, doktori, vedci (dost epidemiologu a imunologu) a obcas mam chut vyhodit telefon z okna.
dynda aha, strašný. Asi ten stres dost zhoršuje všechny ty psychický stavy a nemoci
andulka01 lituju, já byla jednou v tramvaji, která přejela na IP nějakýho kluka (dobíhal tramvaj, co jela od míráku, vyběhl z metra a přeskočil zábradlí přímo pod tramvaj, co jela zespoda) a byla jsem z toho dost špatná roky
Lama_z_Lana možná by ten telefon vyhozenej z okna nebyl úplně od věci
Na mě nejvíc padá to, že nemůžu dělat nic užitečnýho. Aspoň se hrabu v těch kytkách na balkóně a když díte spí, snažím se pracovat. Ale nejradši bych odjela na tu zahradu, ať už je aspoň teplo.
MP Meri mně přijde, že von by člověk třeba ani nic nedělal, ale hrozný je to pomyšlení, že i kdyby chtěl, tak prostě nemůže
Potrefenáhusa já se nebojím té nemoci, ani trochu. Děláme běžně doma věci, které jsou víc rizikové ( už jenom dlouhé cesty autem), víš treba o tom, že v těch karanténních oblastech v Číně umřelo na Covid méně lidí, než by bylo umřelo při dopravních nehodách za dobu karantény? Toto přežijeme, stejně jako lidstvo přežilo jiné infekce a epidemie, máme nejlepší zdravotnictví v historii, vědu....
ale hrozně mě stresují ty společenské dopady. To, co vyvádí Babiš už radši nesleduji. Vůbec nedovedu rozlišit, které opatření jsou racionální a něčím podložené a které jsou jenom, abychom něco dělali a honění si ega.
Ekonomicky je to prdeli, doma taky špatně, ja měním od 1. 3. práci, bylo by to složité i bez toho, muž uz byl celé dva dny nezamestnanej na prekazkach, včera si strihnul 12 hodinovou smenu a v noci odletěl minimálně do soboty večera, spíš nám počítat s neděli. A práce mají pořád nad hlavu. Nikdo není schopný nic naplánovat nebo alespoň rozmyslet. Za týden řady budou děti mozna cele dny sami.
Teď se šéfová se mnou rozloučila jedním radkem v emailu, který psala své asitentce. je mi jasné, že doba je těžká, ale doufala jsem alespoň v telefonát nebo osobní email.
Mě to sítí rousek a výměna desinfekci alespoň trochu uklidňuje, i kdyz racionálne Vím, že je to kapka v moři.
Sorry za výlev ![]()
Potrefenáhusa Ja som včera trochu hysterčila a chytila paniku v autobuse. Len ja som bola vždy ten typ, čo sa dezinfekciou polieval, a trvalo dlho než som sa z toho trochu dostala tak šup epidemia a ja mám paniku i len z toho, že mi zostáva asi 2ml gélu na ruky a Sanytol mam tak na 4 dni. V pondelok som plakala v metre.
A pritom nemám nikoho v ohrozenej skupine, som zdravá, mám prácu, nechýba mi nič, ale mám paniku. Spím so psami, pomáha mi to.
andulka01 To je hrozný, to člověku nepřidá, takovýhle zážitek :/
Jdu si také postěžovat, minulý týden jsem udělala panické zásoby vína a piva, aby mi asi ten stres spustil šílený trávicí potíže a jím už 3 dny jen suchou rýži se zeleninou a ta nám naopak dochází. Tak mám asi 9 lahví vína na horší časy, až budu klidná
A to jsem v pondělí večer utnula informační tok na internetech a ptám se jen samba, jaký jsou největší novinky a fakt si připadám docela klidná, jak to, kruciš, mám vysvětlit svému tělu?
MP Meri Potrefenáhusa V tramvaji jsem nebyla, MHD teď opravdu nejezdím, šla jsem od auta vyzvednout k mámě roušky. Šest policejních aut, odklon dopravy, zavřené obě stanice, zavřený vstup na Náplavku... hnusný, hnusný.
barbucha můj milostpán už taky může nakupovat 10-12
jenže nechat to jen na něm, byli bychom časem velice, velice štíhlí!
paktofonika a neni to kontraproduktivni se furt polejvat desinfekci? Telo by se taky melo trochu trenovat a asi je lepsi spis budovat imunitu ne? Jako jasne, ted je to jiny, ale za normalni situace...
Achjo, dneska to na mě nějak dopadlo. Včera jsem byla u té akce na Výtoni. bylo to strašně depresivní, v noci příšerný sny, teď tu kolega roznáší cosi o karanténě Prahy... Uf, musím se sebrat, abych byla vůbec k něčemu :-) večer si jedu pro roušky s cyklistickým motivem z látky, z které měla být knížka pro mého ex... tak aspoň dostala nový smysl :-)
Muselo to být hrozné, drž se! ![]()
A pro ty roušky z látky s novým smyslem
mám (stále) velké pochopení, to mi věř. (Já poslala dál parfém...)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.