razorblade kazdej holt neni Kavka....
Stěžovací vlákno
Kokoska Diplomati to maj obvykle na 3, 4 roky, takze to neni kratka epizoda, mozna se to ale v tech rodinach nastavi tak, ze proste takovy vedeme zivot, je to nase prace a deti si na to zvyknou.
Emerald stejne je to kocovny zivot, ale nekomu to treba vyhovuje.
Kokoska treba sousedka rikala, ze ji zivot manzelky doplomata bavil do 55 a pak ji to zacalo strasne vycerpavat. Ona byla navic o dost starsi nez manzel, takze uz chtela klid (to ji bylo cca 65) a jemu zbyvalo nejakych 15 let sluzby.
Lamicka nebyla teda starsi nez on? A verim tomu, ono se to muze omrzet, clovek chce mit uz klid a zazemi.
Kokoska sis, ja dneska perlim...
jasne, byla starsi.
Kokoska mne prislo hlavne zajimave, ze oni stehovali pokazde vsechno - skrine, postele, knihy, vybaveni kuchyne... pak mi doslo, ze takhle se citili jako doma. I kdyz stehovani nabytku lodi pres pul sveta co 5 let musi byt strasne slozite.
Jiná Realita no jisteze si to dotycny prezvyka po svem, ale tim spis je uplne jedno, jestli pouziju puvodni otazky nebo si napisu rovnou vlastni. razorblade jasneze tezky to je pro obe strany, ja mam nastesti osobni zkusenost jen s temi ktere dane tema zajima (byt mu nerozumi)
viktorka_od splavu Jo otázky vlastní ... to jsem udělala minule. Protože měl pán problém s gramatikou, tak jsem to dala naší PR, ať to překontroluje. Tak jsem mu to poslala, on přidal nějaké zcestné bláboly (opět chyby jak faktografické, tak gramatické), opět jsem opravila a poslala jako finálovou verzi a stejně to vyšlo s jeho kravinama (teda menšíma než předtím). Jako štve mě to, protože to vypadá, že jsem ty chyby říkala já a hlavně ty jeho dodatky nepřinesly nic extra zajímavého. Jestli honil počet řádků nebo co. ![]()
brrr já tě fakt chápu, ten pocit, že ty jeho chyby jsi udělala ty, a že ty jeho zkreslené názory jsou tvoje názory, mě dost drásal.
razorblade Jasně, ale předpokládám, že když něčemu nerozumíš, tak to aspoň hodíš do googlu. Pak bys třeba zjistila, že na našem fb jsou pravidelné informace, obsáhlý článek vyšel před měsícem v jiném obecním plátku. Zabere ti to pár minut.
Jiná Realita Jasně, kanálama musím ve finále chodit já.
Emerald Kavka je hasic, ti mi prijdou tak nejak obecne vic v pohode. :)
brrr ja kdyz necemu nerozumim, tak se zeptam dotycneho, protoze ocekavam, ze on tomu rozumi a vysvetli mi to. v zivote by me nenapadlo sepsat clanek jen z toho, co si vygugluju, najdu na FB a opisu z nejakyho jinyho platku. spis si myslim, ze lidi, kterym dela tezkosti s novinarem komunikovat a vysvetlovat, by to meli cele prenechat tiskovemu mluvcimu sve organizace, protoze takhle je to ocividne trapeni pro obe strany. ja za sebe jsem rada, ze pri svy praci potkavam v 95 procentech lidi ochotny a trpelivy, a typy jako jsi ty jsou fakt v mensine...
Emerald Kavka je hasic, ti mi prijdou tak nejak obecne vic v pohode. :)
Jestli ty nahodou nemas predsudky:-)
Emerald vuci policii? tak to nemam, "nasi" mluvci jsou vsichni moc fajn, proto me prave prekvapil ten vyse zminovanej protiva
razorblade Tak jako revidovat jeden článek 3x by mě taky těžce nebavilo, to se na mě nezlob. A jedna věc je trpělivost, ta druhá je to, že ten odborník to často dělá nad rámec své běžné práce, někdy po nocích. To tu brrr uz psala, jak to reviduje někdy o půlnoci.
Já si právě říkám, že ta korona nám v tomhle trochu pomůže, stejně jsou doma, bez kontaktů, že by to nemusel být takový šok, navíc jednou už to zažily....no těžko říct, snadné to není.
Taky záleží, jak se jim tam líbilo poprvé - teď už budou vědět, do čeho jdou... tak jestli tam byly v pohodě, nemusely by se moc vzpěčovat, ne?
continuity Revidovanim asi myslis autorizaci, na ktery nekteri trvaji... ja mam zkusenost s tim, ze kdyz uz jsem se nechala nekym ukecat na autorizaci, tak to, co mi poslal zpatky, bylo na facku, protoze dotycny se z toho pokousel udelat odbornej text a ten mi nikdo v mainstreamovym mediu cist nebude. Clanek pro laiky ma bejt strucnej a popsanej srozumitelne bez cizich slov, s cimz maji nekteri problem. A jsou i experti, kteri v clanku (neuspesne) vyzaduji akademicky tituly.
Takze ja ten popis "uplne tupyho" redakturka od brrr beru s hodne velkou rezervou...
barbucha Líbilo, ale zároveň se jim stýskalo, myslím, že ty pocity budou právě taky ambivalentní. Navíc tam tentokrát nastoupí do školy, angličtinu mají fakt základní, žádná sranda. A tady už si vytvořily spoustu vlastních kontaktů, jak už jsou větší.
Lamicka Ono to stěhování nakonec může být taky levnější. Právě ti naši známí z Ameriky měli v Japonsku přestěhovanou celou domácnost, včetně venkovního grilu a vánočního stromečku! Přišlo nám to strašně srandovní, ale teď jsme si říkali, že to uděláme taky tak. Nejde jen o ten pocit "domova", i když i to je důvod, ale firma ti vesměs na stěhování přispěje, zatímco když si vybavuješ domácnost v cizí zemi, musíš kupovat kompletně všechno, jsou země (např. to Japonsko), kde vůbec není zvykem pronajímat zařízené byty. A i kdyby ano, bydlet v "cizím" se třeba taky každému nechce. Nás to pokaždé stálo slušný balík a to jsme kupovali fakt jen základní vybavení a co nejlevnější (asi nejkrásnější okamžik posledního pobytu byl, když jsem zjistila, že v nedalekém městě otevřeli Ikeu
, při prvním pobytu byla jen jediná v celé zemi)!
razorblade po jistých zkušenostech bych už taky odborny rozhovor bez autorizace nedala. Jedna věc je politická diskuze, druhá je odborné vyjádření. Laik z odborného textu populárně naucni neudělá. Tomu musí fakt dobre rozumět, aby tím zjednodušením nevznikla uplna kravina. Takových novinářů, kteří to opravdu umi je málo a většinou se na to zaměřují dlouhodobě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.