Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tv
4200 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:47

Nám před domem pokáceli vzrostlou borovici. Je fakt, že byla docela blízko oken a určitě stínila, ale i tak mě to naštvalo. Pardon za vsuvku, ale napsala jsem nasralo a telefon mi to opravil na naštvalo.

Ale netrvalo dlouho a pár metrů od původního stromu vysázeli dvě nové. U nás se s tím sázením docela snaží, musím říct.

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:49

DruI No já bydlela v 1.patre, tehdy mi jinudy slunce do bytu neslo. Ale to potom bylo mnohem mnohem horsi. 
ale jako asi si stěžovali, no 

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:59

DruI Ale to není jen o nižších patrech, nám třeba v zadu(!) v zahradě (je to teda malá příměstská zahrádka, žádné polnosti) vyrostl jasan, jako náletovka. Já se radovala, že konečně krásně odstíní konec zahrady a nebudeme vůbec vidět město, ale soused nás požádal, jestli bychom ho nemohli zkácet, že jim bude stínit zahradu, až pořádně vyroste. A soused z druhé strany zase pořád mluví o tom, jak před domem vyrůstá strom, který jim bude stínit a že bychom ho jako sousedé měli shodit....(nejsou tam žádné domy, jen kostelní zeď). Trvalo mi asi půl hodiny, než jsem pochopila o jakém stromu mluví a ani teď tomu nemůžu pořádně uvěřit, ten strom je tak 20 metrů od jeho domu a v žádném úhlu mu nikam nestíní (a zatím má tak tři metry, víc ne). 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:59

Potrefenáhusa Tak ono asi závisí i na stylu života a osobním nastavení, jestli to člověku vadí. Já bych třeba do koruny stromu koukala moc ráda, ale mám smůlu, že jsme moc vysoko.

Online 711990
18318 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 14:59

Potrefenáhusa my mame pred barakem jehlicnany a je to peklo. Kdyz nesviti slunicko, musime pres den svitit....takze asi si fakt lidi stezovali.

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:02

Garfie Tak já mám v širším příbuzenstvu pitomce, co si nejdřív postavil rekreační  chatu u lesa a následně porost za chatou nechal prokácet, aby mu šlo na pozemek víc světla a na dům mu nespadl strom. Lidé jsou různé.

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:04
Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:07

My jsme předloni vykáceli padesát metrů živého plotu, byl to sibiřský jilm. Lidi z ulice nám taky chodili domlouvat, co jsme to jako udělali... Tu práci s tím si ovšem těžko uměli představit, ten strom vyroste od jara do léta o čtyři metry, potřebovalo to ideálně stříhat tak jednou měsíčně. Sami jsme na to neměli pomůcky, byla na to potřeba motorová pila a lešení, plus auto, které ořezané větve odveze - byly toho pokaždé dva náklaďáčky. Takže jsme najímali firmu, dělali to tři lidi, za rok to dělalo několik desítek tisíc korun. Cena se pořád zvyšovala, až jednou zahradník řekl, že je to hrozná práce a vždycky se mu zhoupne žaludek, když uvidí by telefonu naše číslo. A že neví, kolikrát to ještě vydrží. Takže příští jeho zakázka byla vykácet to. Řekl, že sice přišel o stálého zákazníka, ale že se mu ulevilo. O tohle se starat fakt nebylo v našich silách. Ale tohle nikdo z těch remcajících sousedů neviděl, navíc stejných sousedů, kterým vadilo, že u nás jede jednou za dva měsíce celý den motorová pila.

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:10

Pinot Noir Tak já prosím hlásím, že tohle byl u těch sousedů první zásah a bydlíme tu deset let . Padl tam ořech, nějaké jehličnany a tůje, které chci teda shodit taky, protože už schnou, ale pořád nevím, čím je nahradit (tůjema ne, ty nesnáším) a teď už se k tomu neodhodlám vůbec, protože je to zřejmě jediná zelená bariéra široko daleko. :-( 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:20

Pinot Noir Ale tak většinou se tu mluví spíš o stromech, se kterými majitel nic extra dělat nemusí. Že si někdo vykácí živý plot by mě asi celkem nezvrušovalo (leda jako přímého souseda, že by bylo najednou vidět).

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:22

Estara tak ten jilm je strom.

Neomlouvám bezhlavý vymlácení zeleně, ale pro některé důvody mám pochopení. Sousedčiny jehličnany, které stíní mým rostlinám, které na zahradu na rozdíl od smrků patří, upřímně nenávidím.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:24

Tady zase  spouste lidí vadí túje, jedna nám roste před oknem a druhá stíní ještě víc ve starým bytě ( balkon na jih, bez ní by to byla smrt. )

A já furt nevidím, co je na ní špatně. 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:24

continuity protože jsou hnusný

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:29

Pinot Noir Tak hnusný je dost subjektivni kategorie. Nepadá z toho bordel, není to opelichane, je to zelené. Za mě ok. 

Já teda ani jednu nesazela, není ani v me moci je nechat vykácet a jsme jediný byt, kterému stíní. Pokud nevyroste 12+ metru, co fakt necekam, tak to tak i zůstane. Ale klido bych unesla ještě jednu, dvě vedle

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:30

Pinot Noir Já vím, že jilm je strom. Ale myslela jsem to tak, že jde o jednotlivé vzrostlé stromy, které majitel neopečovává xkrát ročně.

Obecně jako ale uznávám, ať si každý na vlastním pozemku dělá, co považuje za vhodné, byť teda se mi to nemusí líbit (pokud to nějakým způsobem zásadně neohrožuje mě). Ono se ale dost těch případů odehrává i na veřejných prostranstvích.

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:33

continuity Mně se nelíbí živé ploty z tůjí, vždycky mi to připadne, jak někde na hřbitově  Zvlášť když je to ještě pěkně sesekaný do těch rovných ploch. Jako my dům s tůjema koupili, na předzahráce jsem je vysekala, na zahradě tvoří plot k sousedům, tam je trpím....ale jejich čas se krátí, fakt už schnou a tvoří se v nich díry. Jen nevím, čím je nahradit, nejraději bych jen dřevěný plot, protože navíc zabírají dost místa do šířky, ale dům má zvýšenou terasu a aby z ní (a na ni) nebylo vidět k sousedům, musel by mít tak čtyři metry na výšku :-/

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:35

Estara No hele, já tady teda zmiňuju naše tůje, které tvoří plot se sousedem, ale jsou na naší straně, chceme je vykácet, ale pochopitelně jsme to s ním probrali! Asi by mě ani nenapadlo, je prostě vysekat a neříct mu o tom předem....bohužel teda výsledek rozmluvy je, že mě požádal o skácení stromu, který chceme nechat  ale to už je holt riziko dobrých sousedských vztahů. 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:37

Garfie čtyři metry? Tak v tom případě můžu doporučit skvělý sibiřský jilm

Offline viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:41
Reakce na Pinot Noir:

Garfie čtyři metry? Tak v tom případě můžu doporučit skvělý sibiřský jilm

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 15:48

Pinot Noir  Už jsi ho vyházela? Že bych si přijela......