999 Ono teda musí být dost na palici, pracovat v neustálé atmosféře strachu. Ale neumět se chovat, to je fakt blbě.
Stěžovací vlákno
999 brrrrr
999 jojo, presne takovy hrozny chovani jsem zazila na Zelenym pruhu. Doktorka mi vyndala co lezu na sono, kdyz je to jen cysta. A vubec, na nador jsem prej moc mlada. No rozbrecela jsem se az venku
pritom rodinnou anamnezu jsem ji rikala, vysvetlovala jsem proc me tam moje gynekolozka posila. Kdyz jsem zminila, ze pritel me uklidnoval ze to bude jen cysta, prohlasila ze ASPON NEKDO ma u nas doma rozum.
viktorka_od splavu jitřenka
Ten výsledek by s váma měl zkonzultovat hlavně ten, kdo vás na to vyšetření poslal. A to určitě není ten doktor, kterej snímky hodnotí
To máte jak s odběrama, taky nevyleze doktůrek z laborky, kterej ty hodnoty podepisuje... ale předáte to/jde to vašemu ošetřujícímu lékaři. Tam si taky stěžujete na nelidskej a stádní přístup, že vám nikdo na místě neřekne, že máte například vysokej cholesterol?
posílá mě gynekoložka, ke které znova pudu až za půl roku, navíc si nejsem uplně jistá že ví co se tam píše:-) to snad ví ten kerej to popisuje, ne? takže postupuju jako continuity ... navíc když jsem šla poprvé, dostala jsem žádanku na mamograf. udělali mi snímek, pak jsem čekala na chodbě, pak mě vyvolali a poslali jinam, sono, papír do ruky a doporučení, ať přijdu za rok a zaplatím si to ze svýho. tož sem za rok zavolala, objednala se, zaplatila, na chodbě vyčkala.. a co s tim papírem, kterej sem si tímto zakoupila, to mi fakt nikdo neřek, tak jsem si ho doma založila do šuflíku:P
krev mi odebírají u doktora a tamtéž mi pak řeknou výsledek a co s tim.. v laborce jsem párkrát byla, ale žádnýho doktora jsem tam jakživo nepotkala, co by tam dělal:D když, tak mi dali ten výsledek do ruky, ano, na chodbě:-) a dělej si s tim co chceš - páč sem si to platila sama, tak jsem si to taky sama vyhodnotila
711990 Tohle je fakt hrozný...:-(
viktorka_od splavu Jakoze v odberovy laborce ti dali výsledek hned??? Většinou to posilaj do druhyho dne k tvymu lékaři, co ti vystavil žádanku
viktorka_od splavu já ten papír teda nosím gynekologovi a on si ho založí, když něco nerozumím, tak se ho ptám. Taky mě tam poslal o pár let dřív než to platila pojišťovna ( pročež ne moc pobavilo, když mi přišla z pojišťovny predvolanka na mamograf, že tam přesně hodím
).
711990 toto je celé strašne a pak to někdo zanedbá a to se zas už ve dverich dozví: a kde jste byl doposud?!
Potrefenáhusa ano v odběrové laborce mi dali výsledek - ne hned, odpoledne. žádanku jsem si vystavila (a zaplatila, jak píšu) sama. když mi bere obvodní nebo někde, tak mě neposílá do laboratoře, bere mi to v ordinaci sám nebo sestra. a výsledek přijde jemu, samozřejmě
viktorka_od splavu nasdoktor posílá do laborky. To mi nevadí, jsou to dveře vedle.
Ale když jsem chtěla protilátky na spalničky, tak mě tam poslala taky, já to zaplatila, všechno přišlo k lékařce a ty spalničky jsem si musela vyzvednout sama a k té doktorce je přinést.
No a stejne je to s tím mamografem.
continuity no jako příležitostně to tam donesu, ale že bych se objednala na přinesení papíru? nebo já vlastně nevím, fakt.. s doktorkou aniž bych byla objednaná na vyšetření, mluvit nemůžu, a vyšetření nepotřebuju, když už jsem na něm předtím byla... (když mi dala tu žádanku) takže mezi tím uběhne hrozně moc času a kdyby tam nebylo něco v pořádku/nevěděla bych co to znamená atd... tak co vlastně?
cha, napsalas to rychlejc. tak snad je chudák doktorka nechytla, kdyžs jí tam přinesla spalničky:D
andulka01 Všechno je v lidech. Onkoložka mého táty je veselej pozitivní člověk, on se k ní vyloženě těší. Vloni jsme nechápali, proč se objednává na kontrolu, než vzal košík a začal na zahradě sklízet rajčata, papriky, víno... Jel se prostě Helence pochlubit :-).
viktorka_od splavu no je to pitome, proto právě píšu, že by tam byla prodleva. Ale ta komunikace je špatně, viz výše ta moje tchýně.
Zas chápu, že u těch skriningu by to celý proces dost natáhlo, už tak se na to dlouho čeká a to se zdaleka nechodí testovat celá populace.
viktorka_od splavu u těch zobrazovacích metod je to jiné, ten lékař, co popisuje snímky není tvůj ošetřující lékař, nezná amamnezu. Stejně jako výsledky rtg by to možná měli poslat odesilajicimu doktorovi, který to pak s pacientem probere. Asi by ale trvalo strašně dlouho.
No, zase tak strasne ne - u nas se to takhle dela, a to jsou Americane rychli a efektivni!
andulka01 Všechno je v lidech. Onkoložka mého táty je veselej pozitivní člověk, on se k ní vyloženě těší. Vloni jsme nechápali, proč se objednává na kontrolu, než vzal košík a začal na zahradě sklízet rajčata, papriky, víno... Jel se prostě Helence pochlubit :-).
Jezis, to mi pripomina, kdyz tatinek zacal s chemoterapii - na zacatku si ho totiz nechavali tri dny v nemocnici, aby byl pod dohledem. On se tam vylozene tesil! Pry doktor ten nejvetsi sympatak, sestricky mile a usluzne, chlapi na pokoji bezva, a jeste pry v mistni kantyne nejlepsi chlebicky, ktere kdy jedl, zejmena rostbif ![]()
Kdyz mu doktor rekl, ze lecbu snasi dobre, takze ho po kapacce poslou domu, tak ho vylozene zklamal!
viktorka_od splavu Jenže to je tak s úplně každým vyšetřením. Kdo ti dá žádanku a je na žádance podepsanej, ten má od tebe dostat výsledek a říct ti k tomu co a jak. Náš gynekolog třeba řekne, ať mu výsledek pošlu e-mailema vezmu ho sebou až tam půjdu. K obvodní všechno musím přinést hned. Pokud jdeš sama, tak musíš sama vyhodnotit proč jsi šla. U nás je asi stejný princip, jak na mamografu. Když tam doktor sedí, tak ti výsledek řekne, když ne, tak já to říct nesmím a přijde to poštou lékaři, který tě poslal. Ne pacientovi. Speciálně v Brně se často chodí na Roosveltovu, je tam i denzitometrie i mamograf a tam žádný doktor často není, snímkuje laborant. Popisuje to někdo po večerech na smlouvu (minimálně denzitometrii).
Když to tady čtu, tak jsem ráda, že chodím na sono k doktorovi, který s námi celou dobu mluví a vše nám řekne.
711990 No to je děsný. Zrovna nedávno mi mladá holka (22) vykládala, že si našla bulku. Na mamografu nic neviděli, na sonu taky ne. Dostala nadáno. Tak šla někde soukromně a tam se jí doktor víc věnoval, našel si to pohmatem a najednou strašný, pozdě a vše bylo za pět dvanáct. A hlavně je nesmysl, že je člověk na nádor mladý..to bohužel dávno neplatí. V tomhle bych se nikdy nenechala odradit, ale to brblání nas....
MP Marge Oni ty naši tátové budou podobný typy :-).
Renusatko uf, to je des:((( presne z toho mam hruzu!
Renusatko
Přesně tohle zažila známá, její lékařka (mladá baba přitom) jí řekla, že to nic není a na nádor mladá, jí se to nějak nezdálo a objednala se jinam a tam jí vynadali, že jde pozdě!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.