Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:14

viktorka_od splavu

V laborce doktori kupodivu jsou, dokonce se nesmi vysledky zverejnit bez tzv. Lekarske kontroly. Kdo si myslis, ze za ty vysledky, ktere poslou praktickemu, asi ruci? Ten analyzator, do ktereho to strci, nebo laborantka, ktera to ze zkumavky rozdeli do tech desek, ktere se do analyzatoru strkaji? 

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:17

na mamografu jsem byla dnes, na výsledek jsem si měla chvilku počkat cca 10min. Papír s výsledkem jsem dostala na recepci se slovy v pořádku. Byla jsem radostí v rauši a žádnou nevhodnost jsem nezaregistrovala.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:21

Garfie K nám chodí ženy po rakovině prsu, když mají hormonální léčbu a co já často vyslechnu za hrůzy. A taky z takového osobního průzkumu vím, že tak 95% žen si najde nádor prsu sama. Málokdy je to na preventivce. Tak hlavně samovyšetření je nejdůležitější a pokud se nám cokoliv nezdá, tak hned řešit.

Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:23

MP Marge u nas se to taky dela, jen zalezi, jak jsou kde vybaveni. Popis treba RTG nebo sona muze byt uz ten den nebo spis druhy den, kdyz ma toho doktor moc, ale posila se to pak bezne uz po siti. Ve spitalech, kde je treba centralni odberove misto nebo centralni RTG apod., to poslou 100%, do ambulanci mimo nebo jinych zarizeni se to posila, pokud na to maji software. Muj tata chodi na odbery u nich a na vysetreni do specializovane ambulance 80 km daleko a vzdycky tam z laborky vysledky poslou pres internet.

Offline Mrs.Robinson
605 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:24

Renusatko Já mám zrovna zkušenost jen z Rooseveltovy a za mě dobrý. Vždy tam byla doktorka, takže se mnou výsledky probrala, porovnávala s předchozími snímky, doporučila další kontrolu, ať jsem tam byla na prevenci nebo jako samoplátce na sono. Dvě vytištěné zprávy (pro gynekologa a pro praktika), žádná SMS

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:27

Mne sono nikdo nepopisujedoktorka proste jezdi sem tam,kouka,kouka a pak rekne (nastesti)ok a jdu domu.jen dam na konci chodby papir na gynekologii.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:29

Mrs.Robinson Na tom mamografu a sonu asi lékaře mají, jestli bere všechny pacienty, to netuším . Já tam nikdy nebyla a vím to jen od pacientek, které ale spíš řeší tu denzitometrii, že tam není lékař a dojde jim to poštou a potom je nechce nikdo léčit. Ale je to opravdu pacientky povídaly, pokud to tak není, tak tím lépe. 

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 13. května 2020 19:47

Tak Betty no tak v pripade, že tam nic nenašli, je to takto a je to ok. Problém to začíná byt, když na tebe přes chodbu houknou, že máš jit ještě na sono a ty nevíš nic. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 13. května 2020 20:43
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu

V laborce doktori kupodivu jsou, dokonce se nesmi vysledky zverejnit bez tzv. Lekarske kontroly. Kdo si myslis, ze za ty vysledky, ktere poslou praktickemu, asi ruci? Ten analyzator, do ktereho to strci, nebo laborantka, ktera to ze zkumavky rozdeli do tech desek, ktere se do analyzatoru strkaji? 

​Asi tak. U nás máme doktůrků šest, každej ručí za něco jinýho - metabolismus, imunologii, hematologii atd. a kromě toho má každej ještě svoji specializovanou ambulanci samozřejmě. Bez jejich kontroly se výsledek vydat nemůže.

Renusatko 

Na mamografii doktor je, ale kdovíkde sedí, rozhodně ne u mamografu. Tomu se posílaj snímky do počítače. Naopak na sonu je fyzicky přítomnej, protože to vyšetření přímo provádí, to nedělá sestra.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. května 2020 20:47

barbucha Jj, je to jak píšeš, to vím. Já jsem to tak vše spojila do jednoho, nevím jestli je to konkrétně na tom pracovišti jeden, který je na sonu a popisuje i ty mamografy, protože jsem tam nikdy nebyla. Blbě jsem to napsala.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 13. května 2020 20:51

Renusatko 

Na mamograf si zajdi, je to legrace aneb lívance stokrát jinak

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 13. května 2020 20:52

Renusatko na mamograf jeden asi nestaci, myslím, že je uz dvoji čtení snimku povinne. 

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 13. května 2020 20:53

Jiná Realita Ta moje to diktuje sestre, co kde vidí, sestra to zapisuje do počítače, pak ten popis vyjede ve zprávě

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 13. května 2020 20:56
Reakce na Jiná Realita:

Mne sono nikdo nepopisujedoktorka proste jezdi sem tam,kouka,kouka a pak rekne (nastesti)ok a jdu domu.jen dam na konci chodby papir na gynekologii.

​a na tom papíru teda máš napsané ty výsledky, ne?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. května 2020 21:01

barbucha Já se na mamograf nechystám. My od rentgenu to vidíme jinak. Teda minimálně dokud náš skvělý lékař nepřestane ordinovat. Mám výborného lékaře na sono a tomu věřím, chodíme tam celá firma.

49351 příspěvků moje polička 13. května 2020 21:04

Renusatko já si vždycky vzpomenu, jak mi ve slabé chvilce přiznal pediatr, že když posílá dítě na rtg (s podezřením na jednu určitou diagnozu), tak je to uplně na hlavu postavené, protože na rentgenu by, s nadsázkou řečeno, byl vidět až nádor jak vejce, kdežto něco tak drobného co chtěl najít by bylo vidět leda na MR.. jenže pojišťovna hradí nejdřív to nejlevnější... takže jako kompromis jsme šli na CT

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 13. května 2020 21:44

viktorka_od splavu pritom MRI stoji smesny penize, kdyz se na to podivam na vypisu pojistovny. Ale chapu, nejde tam posilat asi kazdyho:(

49351 příspěvků moje polička 13. května 2020 21:51

711990 každýho určitě ne, ale dítě s podezřením na nádor na hypofýze

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. května 2020 21:55

Renusatko nestraš mě, nikdy jsem si samovyšetření nedělala.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 13. května 2020 21:58

viktorka_od splavu tak to je ujety. Mozna zalezi i na pracovisti? Z neurologie v nemocnici me treba na MRI posilaj vez mrknuti oka. Verim, ze obvodni neurolog by tak "rozhazovacnej" nebyl.