tak abych nebyla přehnaně pozitivní, tak matka špatný. ale nejhorší na tom je, že netuším jak špatný, protože od operace u sebe nemá mobil, nechápu proč, jestli nemůže být na jip? nebo nevím. takže jen zavolala naprosto vystresovaná dvě věty, že je to horší, než to vypadalo, z nějakého cizího mobilu, a už se neozvala. já ani nevím, kde vlastně leží, a nemůžu za ní přijet, protože jsou zakázané návštěvy. super.
Stěžovací vlákno
Jiná Realita a na recepci by ti neřekli kde leží?
Jiná Realita myslim na tebe
drz se.
Jiná Realita to je mi líto, držím mamince palce.
Hele a nechceš zkusit sehnat ošetřujícího lékaře? Zkusit se nějak telefonicky přes recepci probojovat aspoň k němu? Když na férovku řekneš, že jsi zoufalá, máš starost o maminku, vůbec nevíš, co s ní je, to by v tom byl čert, aby ti tam někdo nepomohl.
Jiná Realita maminka musela při přijetí vyplnit takové ty papíry koho informovat. Pokud tě tam vyplnila, což předpokládám, můžeš se na její stav informovat po telefonu u jejího lékaře nebo si s ním domluvit schůzku. Zkusila bych zavolat alespoň na tu recepci, je to fakt blbá doba.
Přeju ti, ať jsou ty zprávy v rámci možností co nejlepší.
Jiná Realita Jak uz tu nekdo pise, vyplnovala kontaktni osobu, ale vetsinou se podaji informace i ostatnim clenum rodiny, pokud se ,,prokazete" (dane heslo, reknete rodne cislo). Mobil vetsinou povoluji, ale na jipu kde jsem pracovala treba byl vzdy extra prisny rezim a povoleny nebyly (lekar vzdy v ochrannem odevu apod, davno pred covid).
Jos kdyz jsem jako tehotna po slepaku lezela v Motole na JIP, tak jsem mobil mela...v supliku ve skrince:D Tam mi byl platny jak mrtvemu zimnik![]()
Magráta - byla jsem na mamo jenom jednou a to vyvolávání mě teda naštvalo hodně, je to strašně neetické, měli by to všem říkat v ordinaci ( lidský přístup). Netuším jestli je od těhle praktik zastavilo GDPR , ale já to považuji za nechutné.
Jak jim to mají říct v ordinaci, když musej na výsledek chvíli počkat? To mají všichni hromadně čekat v ordinaci? Nebo prostě brát jednoho po druhým až po definitivním propuštění předchozího? To by bylo radosti, kdyby potom mohli odbavit denně maximálně polovičku lidí...
Na chodbě, veřejně, jim diagnózu nikdo nesděluje přece. Jen to, že můžou jít domů (nebo do další ordinace). Co je na tom nechutnýho nebo tajnýho?
barbucha tak u lidí by si každýho zavolali dovnitř do ordinace a tam mu spolu s vražením papíru s výsledkem do ruky vysvětlili, co na něm je, a/nebo proč má ještě podstoupit další vyšetření.. to bych považovala za normální slušný chování. jo, vyvolat jméno na chodbě a vrazit papír to mě ani nepřekvapuje, ani neuráží jsem zvyklá - nicméně za slušné chování to nepovažuju.
Nevim jak jinde, na mým mamografu ale kromě tý cimry s přístrojem žádnou jinou ordinaci nemaj. Takže není kde jinde čekat (navíc, jak říkám, by do tý ordinace nemoh jinej pacient - kterej by byl na řadě - pokud bys tam čekala ty). A sestra každýmu řekne, počkejte si na výsledek, kdyžtak vás ještě pošleme na sono, to je na konci týhle chodby...
A pak po chvíli vykoukne a jak řekla, tak udělá... a jménem tě vyvolat musí, jak jinak dát ten výsledek do správnejch rukou? To by se teprv GDPR zbláznilo!
Za mě cajk, nevidim v tom problém.
barbucha - tak každá to vidíme jinak, počkat na chodbě a pak si volat do ordinace by byl problém ? Přece ty okolo nemusí vědět, že já mám problém. Na mojí matku takhle na chodbě vykřikovali ta paní s tou rakovinou, no nevím a nebyly jsme ještě na onko. U zvěrolékaře taky čekáme na chodbě a pak jdeme do ordinace.
barbucha fakt? snimek dela sestra/obsluha toho pristroje, nevim co ma za odbornost- ta, co me tam nasteluje. vyhodnoti to pak lekar, predpokladam. ktery urcite ma nejaky kamrlik, kde nad tim poduma, nicmene ja ho teda nikdy nevidela-dostanu jen papir na chodbe.. od te sestry z evidence. na sonu to provadi doktor ktery o tom zrovna i mluvi, coz je fajn- teda v zavislosti na dotycnym jak je konunikativni:-)
jitřenka Tak ono to ale neznamená, ze mas problém, jen ze se na to ještě potrebujou kouknout jiným způsobem, protože na každým přístroji je vidět něco jinyho.
Potrefenáhusa to snad vime, nicmene kdyz je tam clovek poprve tak a) nemusi vedet vubec nic b) ta pani v chodbe o tom nic nerekne, resp nemela by... a i kdyby rekla, neni to spravny, informace ma podavat lekar.
viktorka_od splavu No a já nepíšu, ze ti o tom řekne nějaká pani v chodbě, jen ze ti sestra dá do ruky papíry, se kterýma te pošle buď domu nebo do jiný ordinace
a na tom sonu je u nás doktorka a řeší s tebou výsledky hned přímo u toho, na chodbě ani na recepci nebo nevim kde teda žádný diagnózy nepadaj
Na mamografu, kam chodím, to dřív fungovalo, jak jsem psala, hezky jménem vy domů, vy tam, vy jinam. Teď poslední dvě návštěvy už se jde jen na přístroj a rovnou domů, výsledek sdělí sms. Předpokládám, kdyby bylo potřeba, člověka si znovu předvolají, já jsem naštěstí už znovu nemusela.
Ovšem v čekárně se vždycky najde nějaká paní, která mobilem podrobně rozebírá své potíže různého charakteru, to dotyčným nevadí, že to slyší 15 lidí kolem.
Kokoska kdyby v čekárně, tam to prostředí k tomu může svádět. Ale včera na recepci fitka jedna paní považovala za důležité sdělit druhé paní, která seděla na druhé straně místnosti, v jaké fázi přechodu se zrovna nachází a jaké potíže zrovna má. Všechno, co jsem o přechodu ještě nevěděla, po včerejšku vím. ![]()
bram to se muze hodit![]()
Potrefenáhusa ano já vím. tak mi řekni, proč, když absolvuju vyšetření, mě lékař nezpraví o výsledku osobně, ale vrazí mi na chodbě sestra do ruky papír? tomu fakt slušný zacházení neříkám. a znovu upozorňuju že mě to ani nepřekvapuje ani neuráží, neb je to prostě u nás běžným zvykem, ale odmítám to považovat za slušné jednání, to prostě není.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.