Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34934 příspěvků moje polička 21. května 2020 23:44

0zero7 ale jo, líbilo, jen mě to nenadchlo tak, že bych tam chtěla trvale žít. Ale to asi nikde v Americe, mně ta jejich mentalita nějak nesedí. Přijde mi, že to je na jednu stranu samý lidský právo a na druhou sešněrování pravidly, která si vytváří určité skupiny nebo jak to říct - třeba typicky s tím kostelem, když nejdeš v neděli na mši, jsi divná. 

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 21. května 2020 23:53
Reakce na stes:

​Někdy. Zase vseobecne se rozhodne neda rict, ze kazdej psychicky nemocny clovek neni nebezpecny okoli. Takže podvědomý strach lidi, kteří tyhle nemocné znaji jen z filmu, zprav ci knih, zase neni nic zavrzenihodneho.

​tohle se ale nedá říct ani o "zdravých" lidech. V UK už delší dobu probíhá výzkum, na kterém pracuje i jedna mladá Češka. Jednoznačně z něj vyplývá,že mezi schizofreniky není vyšší procento okolí  nebezpečných jedinců než v běžné populaci. Když už, tak tito lidé jsou agresivní spíše vůči sami sobě. A to se pořád bavíme o těžkých případech, neléčených nebo farmakorezistentních. 

Netvrdím, že máme někoho zavrhovat, jen poukazuju na to, že jsou to předsudky, které jsou zakořeněné i u jinak chytrých a otevřených lidí. 

Offline 0zero7
11892 příspěvků moje polička 22. května 2020 01:24

MP Marge no jo, ale zima od zari do kvetna? Jakoze fakt zima. Plus se nedostanes treba do prace a tak. Twin cities jsou fajn. St. Cloud treba taky. Ja Ale tak na navstevu. Mrkni radsi na pocasi jeste za rok treba. Jinak ja bych samo nejradsi aby ses prestehovala do Washingtonu nebo Oregonu! Ha. To mam kousek. 

Kokoska jo to fakt. A to na pobrezi je to obecne jeste lepsi jak ve stredozemi. Faktoru je hodne samo, od vzdelani k historii. To by mohla urcite MP Marge vypravet. Takovej Utah treba... docela masakr. Kdyz jsem byla v South Carolina nwbylo to nijak desny, Ale prekvapilo me kolik historickejch “pamatek” a “pamatniku” tam maj co jsou teda dost nevhodny. Otrokaru atd. Pojmenovany ulice po nich porad... 

Offline 0zero7
11892 příspěvků moje polička 22. května 2020 01:28

razorblade v Maine zima. Ale krasne se jim stridaj obdobi. Bourky a tak. Tady treba vubec skoro nejsou bourky. Hromy blesky jsem videla naposled na vychodnim pobrezi. Prej jinej atmosferickej tlak (ja tomu nerozumim, rikal kamarad). To mi chybi obcas. Slusnou bourku bych si dala! 

Offline 0zero7
11892 příspěvků moje polička 22. května 2020 01:36

MP Marge Ja te vidim i klidne v necem takovym (tohle je Osoyoos na hranici Kanada US, myslim ma i Americkou cast, je tam hranicni prechod) maly mesto a kousek od super prirodnich destinaci  neni to teda u oceanu  

Offline 0zero7
11892 příspěvků moje polička 22. května 2020 01:38

MP Marge Oregon je boziiii. Mam na wishlistu road trip z BC dolu do Kalifornie a Oregon zabere dost casu. Mozna to klapne. Az se teda bude moct cestovat. Tam se porozhlidni urcite. Fakt krasne je tam!

Offline 0zero7
11892 příspěvků moje polička 22. května 2020 01:39

clothilde 

super! Re Portland. Kde bydlis ted? Jestli teda muzes napsat. 

Offline stes
9253 příspěvků moje polička 22. května 2020 03:44
Reakce na Pinot Noir:

Karja Garfie mně se po fotkách Jiná Realita stýská. Vždycky se mi ty outfity líbily, mrzí mě, že už je nevídáme!

​Proč uz neprispiva? JR, to je teda dotaz i na Tebe. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 22. května 2020 13:29

Muj zanet sstredniho ucha neni zanet stredniho ucha, ale zanet zzvukovodu zpusobenej hnusnou bakterii (pseudomonas) ktery se spatne zbavuje. Ode dneska jedu treti typ antibiotik, v uchu me picha pocitove zhava jehla, nemuzu zkousnout stolicky, nemuzu smrkat, mam otekly oblicej a krk. Snad se z toho dostanu, mela msem zitra licit a cesat (zkousku teda, nastesti), tu jsem presunula na za 14 dni... 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 22. května 2020 13:38

Solathis soucitim s tebou. Na zanety stredousi a zvukovodu trpel pred par lety muz. Opakovane. Pak to preslo a zacaly u nej prozmenu anginy. Pristi stredu jde konecne na vytrhnuti mandli a ja trnu,  aby se mu pak zase nezacaly vracet ty usi.

Offline clothilde
2055 příspěvků moje polička 22. května 2020 14:05

0zero7 ted bydlim v Holandsku. Je to tady fajn, ale oregonska priroda mi chybi

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 22. května 2020 16:31
Reakce na dynda:

MP Marge 

Asi 4 měsíce. Má to příjemný rozměr, všechno blízko, ale zase už to není vyloženě díra. A ta voda dělá hrozně moc. Taky netrvám na moři, velká řeka nebo velké jezero stačí. 

​Tak to zni jako presne to, co hledam

A byla jsi na te hore (kopci?) za mestem, co tam je to lyzarske stredisko?

Pry tam v zime travi vikendy na lyzich cely Duluth....

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. května 2020 16:41

MP Marge 

Já tam byla přes léto, takže lyžování nezhodnotím. Ale už ta možnost je asi fajn.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 22. května 2020 16:43
Reakce na Kokoska:

0zero7 ale jo, líbilo, jen mě to nenadchlo tak, že bych tam chtěla trvale žít. Ale to asi nikde v Americe, mně ta jejich mentalita nějak nesedí. Přijde mi, že to je na jednu stranu samý lidský právo a na druhou sešněrování pravidly, která si vytváří určité skupiny nebo jak to říct - třeba typicky s tím kostelem, když nejdeš v neděli na mši, jsi divná. 

​Americane jsou opravdu casto takovi - od jednoho extremu k druhemu, bych rekla. Ale s tim kostelem, abych jim nekrivdila, to hrozne zalezi na tom, kde jsi. V konzervativnich statech jiste (proto jsem taky Jih uplne vyloucila), ale treba v liberalnich statech na vychodnim nebo zapadnim pobrezi by na tebe spis koukali, ze jsi divna, kdyz jdes v nedeli na msi

Dostala se mi, uz pred lety, do rukou v knihovne knizecka zvana "In the Red State of Mind" a byl to autobiograficky pribeh autorky, ktera se narodila a vyrostla na Jihu, chodila do krestanskych skol (vcetne vysky) a stejne jako cela jeji rodina volila Republikany. A pak se vdala a manzela prelozili na severovychod, snad zacali v Pennsylvanii. Ta knizecka byla o tom, jaky to byl pro ni kulturni sok. Prestoze autorka mi nebyla svym smyslenim nijak blizka, knizecku jsem precetla s chuti, protoze byla mila a vtipna. No a mimo jine si stezovala, ze kdyz se v liberalnim Pittsburgu na piskovisti priznala, ze s manzelem chodi v nedeli do kostela, tak si vyslechla par posmesku, a pak se s ni maminky prestaly bavit. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 22. května 2020 16:45
Reakce na Ava:

​tohle se ale nedá říct ani o "zdravých" lidech. V UK už delší dobu probíhá výzkum, na kterém pracuje i jedna mladá Češka. Jednoznačně z něj vyplývá,že mezi schizofreniky není vyšší procento okolí  nebezpečných jedinců než v běžné populaci. Když už, tak tito lidé jsou agresivní spíše vůči sami sobě. A to se pořád bavíme o těžkých případech, neléčených nebo farmakorezistentních. 

​Ano, presne tohle ukazuje klinicky vyzkum tady

Offline continuity
43085 příspěvků moje polička 22. května 2020 17:07

dynda tak můj muž říká, že někdy musíme na ty lyže do Ameriky zajet. Prý je ten sníh úplně jinej a celé je to dost super. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. května 2020 17:11

Taky si trochu povzdechnu. Po všech těch radostech, co přinesla operace a korona mi už zbyl jen nějaký drobný problém s plícema, kašel a ta chudokrevnost, která se moc nelepší. Přesto už jsem měla radost, že se pomalu po skoro třech měsících vracím do života. Tátu už mám pár týdnů doma, už zas zvládám všechno okolo, i v práci jsem začala fungovat, zatim na HO. A konečně to vypadalo, že taky na chvíli budu moct vypadnout ven, do přírody nebo aspoň prolízt ty obchoďáky a udělat si radost. Vždyť jsem byla za ty tři měsíce venku snad 3x. No a tak jsem si minulý týden pro změnu zlomila malíček u nohy, sice to mám bez sádry, jen s dlahou, protože zůstal do pravého úhlu od nohy a je potřeba ho narovnat, ale bolí to jak sviň, pajdám po jedný, mám berle a doplazila jsem se zatím jen do Alberta před domem.

Krucinál fagot, aspoň pro ty šaty se slevou bych do COS zajela, ale nedostanu se do žádných bot a ven lezu s nohou v igelitce.

uf, už je mi líp.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 22. května 2020 17:12

continuity Vidis, tak jestli nakonec prece jen skoncim v Coloradu, tak me muzete navstivit

Offline continuity
43085 příspěvků moje polička 22. května 2020 17:23

MP Marge tak já ti budu zatím držet palce, jo?

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 22. května 2020 17:31
Reakce na continuity:

dynda tak můj muž říká, že někdy musíme na ty lyže do Ameriky zajet. Prý je ten sníh úplně jinej a celé je to dost super. 

​viď? taky chceme, Colorado nebo Utah, rozlehlé vysoké hory, spousta přírodního sněhu, ten jejich champagne powder, to je sen. Nebo i Britská Kolumbie by šla