viktorka_od splavu ono už to stěhování za prací je pro nás dost neobvyklý fenomén, natož v takovém rozměru tisíců km.
Stěžovací vlákno
MP Marge to chápu, ta jednotvárnost kukuřičných polí by mě taky vadila. Právě ta místa, co popisuješ jako vysněná, mi znějí krásně. Kdybych měla za humny hory, kde se dá lyžovat, v létě chodit na túry a jezero ke koupání, byla bych spokojená.
Vidis, tak to by se ti libila Minnesota! Ja snim o meste Duluth, ktere je na pobrezi jezera Superior, obklopene lesy, a za nim je hora dostatecne vysoka na to, aby tam vybudovali lyzarske stredisko! Idealni ![]()
Kokoska kdybych neměla vazby na rodinu, tak se klidně za prací postěhuju, kór kdybych měla na výběr jestli k moři, do hor, na poušť nebo k polárnímu kruhu
u nás to stěhování vypadá tak, že pokud nechci do menšího města tak mám na výběr do prahy nebo nikam
MP Marge My jsme před lety projeli jen kousek toho jihozápadu - Kalifornie, Nevada, Utah, Arizona a zpátky do San Diega. Ale jak je to rozlehlý, tak je strašně dlouho pořád stejná krajina. Pak se to změní a zase strašně dlouho je to stejný. Těžko si odskočit z Phoenixu na půl dne do lesa
Vsak tam taky nechci! Tam chce Meri ![]()
Ja bych tam byla nestastna z toho slunce. Jako jo, poust je krasna, ale pro me jen na vylet. Ja jsem vylozene podzimne-zimni typ, slunce ze me vysava veskerou energii...
MP Marge mně se zas líbí když je hodně světla jen ne vedro - slunce ano, ale nejkrásnější co jsem viděla byly ty fotky od Garfie jak v Japonsku mají sníh a led a k tomu nádherně slunečno. na poušti by mi krom "pouště" tzn že tam není zeleň, mně to kamenitý prostředí prostě nedělá dobře, vadila ta rovina se kterou se to většinou pojí. vyrostla jsem mezi kopci, ne hory, ale takové ty kopečky.. a když je dlouho nevidím, chybí mi. lány kukuřice/písku/šutrů.. ![]()
MP Marge já vím, že tam nechceš, to jsem si vzpomněla s tou jednotvárností kukuřičných polí. Pro mě by velkým důvodem proti poušti byli i ti chřestýši, to radši ten deštivej kraj kolem Seattle. Déšť, chadno a vlhko sice nemám ráda, ale hady ještě míň. Ale mužovi se strašně líbilo to San Diego, tam by si prý na důchod něco pořídil. Ale nemám obavy, sice papírově je důchodce už pár let, ale nějak pořád na ten důchod nemá kvůli práci čas.
MP Marge My jsme před lety projeli jen kousek toho jihozápadu - Kalifornie, Nevada, Utah, Arizona a zpátky do San Diega. Ale jak je to rozlehlý, tak je strašně dlouho pořád stejná krajina. Pak se to změní a zase strašně dlouho je to stejný. Těžko si odskočit z Phoenixu na půl dne do lesa
Vsak tam taky nechci! Tam chce Meri ![]()
Ja bych tam byla nestastna z toho slunce. Jako jo, poust je krasna, ale pro me jen na vylet. Ja jsem vylozene podzimne-zimni typ, slunce ze me vysava veskerou energii...
slunce ze me vysava veskerou energii...
to mam presne naopak
dnes bylo zatazeno a ja uplne bez energie....
Americké pouště úplně placky nejsou, Mohavská poušť určitě ne, o Monument valley nemluve. A Sonorská poušť je taky moc hezká.
Jako bydlet bych tam nechtěla, ale na výlet v nějaké normální roční době určitě.
Zu nebo jaký bylo v Dawsonově světě (nebo jak se to jmenovalo), tam se mi líbilo, kde žila ta "černovlasá budoucí bývalá manželka Toma Cruise" (?)
MP Meri To je na mě trochu moc, ale jinak mám teplo taky ráda, jen bych asi ráda víc zeleně, pro každodenní život. A touhle dobou jsem měla být v Death Valley nebo v Joshua park, myslím, že na pohled je to nádhera! Ale na trvalý život si nejsem jistá....asi by se mi víc líbilo být někde na dosah. Třeba když jsme byli na homeexchange v Jeruzalémě, poušť byla nedaleko, přesně tak, aby to ochladilo na noc, ale přitom jsi nebyla úplně v pustině....
continuity jo. pohled hezkej, výlet úžasnej, žít ani náhodou:-)
viktorka_od splavu no však jo. Tam se podle mě musíš narodit, stejně jako u toho polárního kruhu. Jsou výjimky potvrzující pravidlo, ale moc jich nebude.
Magráta Já myslím, ze dawsonuv svět byl někde v Maine
viktorka_od splavu Hele ale to Japonsko teda musím říct, že co se takových těch přírodních okolností týče je asi nejpříjemnější země na život, co jsem poznala. Čtyři roční období (vlastně pět, pokud počítám období dešťů) a k tomu pořád slunečno!!! Mě slunce hrozně nabíjí a tam fakt svítí i v zimě, na podzim, pořád....taková ta naše slota tam prakticky vůbec není. I když žiješ v nějakém děsivém nahňácaném městě, jako je Tokyo, máš na dosah přírodu, díky šinkansenu fakt za chvilku.
Garfie jj to si dobře pamatuju. já nemusím ty extrémy - vedro a mráz, ale jinak je mi to celkem jedno, klidně ať prší, hlavně když není tma jak v pr.. no prostě ta "slota" blee
Tak to já, kdybych si mohla/měla vybrat, tak je to jasně Havaj.
MP Meri to je sranda,jak jsme každej jinej. Já si vždycky při pohledu na podobnou krajinu říkám,že bych se tam zbláznila!![]()
MP Marge na Tvého samba jsem si dnes vzpomněla,na FB mi dnes několikrát proběhl inzerát na dobrovolníky pro experimentální léčbu deprese psilocybinem. Pricemz užívání psychedelik je standardně taky důrazně nedoporuceno pro psychiatrické pacienty... přesto to může v některých případech fungovat.
Musím říct, že já bych se s tvým sambem bála. Schizofrenní paranoik, a eště ta marjánka k tomu... fakt bych se asi nevyspala
Ale no tak... To je nepekny predsudek!
Ava Ja jsem uz rezignovala. Vinim Hollywood - vsechny ty thrillery, kde padouch slysi.hlasy nebo ma rozstepenou osobnost - a prosty divak si pak mysli, ze to tak je i v realu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.