Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:00

Isca paktofonika já jsem hovna do diskuze přitáhla dřív, ale přiznala jsem, že neprávem a ve zlosti a proto, že argument trpícími psy na mě teď nepůsobí, protože jsem jejich přítomností ve městě momentálně úplně otrávená. Též jsem psala, že ty tiché ohňostroje by byly fajn a též jsem psala asi milionkrát, že chápu, že za to můžou lidi, nikoliv psi. Diskuze se posunula, naopak mi připadá, že jsou do ní neprávem teď zatahované ty ohňostroje.

Offline Lilly_Ku
4507 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:00

Lilly_Ku možná bys totéž mohla poradit lidem, kterým vadí ty petardy

​Ja jsem se ale fakt vyjadrovala predevsim k logice argumentace pinot, to doporuceni byl priklad.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:03

barbucha No, začala se rozvíjet v duchu, že něco je ultimátní zlo. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:03

Zina koukám, že už jsi to shrnula. U ohařů to funguje stejně jako u retrívrů a pochybuju, že u jiných skupin to bude jiné. Nikdo si nevezme na honu na zodpovědnost psa, který po výstřelu začne jančit.

Teď mám doma retrívra a ačkoliv je dost bázlivá k jiným podnětům, překvapilo mě, že na petardy a ohňostroje vůbec nereagovala, měla jsem z toho docela obavu. 

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:04

Lilly_Ku no já teda její argumentaci, shrnutou nyní o příspěvek nad tvým, naprosto chápu a nevidím v ní nic, kvůli čemu by měla dostat "po čenichu" takovýmhle pseudoargumentem

mně třeba psí hovna taky vadí víc než ohňostroje, no a co?

Offline 999
19690 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:05

Pinot Noir Isca Já o zákazu psů taky nepíšu.

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:05

Od hoven a parků zpátky k petardám. Vyděšení ptáci v Římě. :-(

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:06

Evaeva Sídliště možná lepší, než takové to širší centrum Prahy. 

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:08

Pinot Noir Divokým zvířatům sice bohužel škodí i ta světla, ale vzhledem k celkovému světelnému smogu už je to asi zanedbatelné.

Offline 999
19690 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:09

Pinot Noir Jinak se mi líbí argument Lilly_Ku s tou komunální úrovni. 

Offline Karja
44428 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:10

Evaeva Jj, jako treba na tech mensich vesnicich to je jasny. Ale my uz jsme vetsi vesnice, ackoliv tu nastesti nevede zadnej hlavni tah, tak mi prijde, ze ta doprava jen mistnich tu je docela vysoka, jak pesi tak autama a proste fakt by se chodnik snesl. A okolni vesnice podobne velikosti tyhle veci maji, tam se jezdime vetsinou nastvat:-D. Ale zas nemaji ty jine vybudovane veci....

Offline Lilly_Ku
4507 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:12

Lilly_Ku no já teda její argumentaci, shrnutou nyní o příspěvek nad tvým, naprosto chápu a nevidím v ní nic, kvůli čemu by měla dostat "po čenichu" takovýmhle pseudoargumentem

mně třeba psí hovna taky vadí víc než ohňostroje, no a co?

​Tady ale vubec nejde o to, jestli ti vic vadi petardy nebo psi exkrementy.

Vadi mi argumentace typu (pozor zkratka) psi maj s petardama smulu, panc serou kam nemaj, a to zas stve me.

Ti psi fakt za nic nemuzou, problem je v majitelich. Takze v podstate za debilniho majitele to v tehle logice odnese pes.

Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:15

Garfie to je brutalni:(( ale beztak si to zaslouzili, protoze nas tam predloni posrali od hlavy az k pate!

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:21

Zábavní pyrotechnika dle mého do rukou amatérů vůbec nepatří, takže bych klidně manipulaci s čímkoliv nad třídu prskavky zakázala.

Co se týče psích hoven, asi záleží na lokalitě. Na frekventovaná psí místa i mimo chodníků teď chodím dost a zatím (ťuk ťuk) žádný dáreček. V našem parku teda sbírá 99,9 % pejskařů a kdyby bylo teplo, nebála bych se roztáhnout piknikovou deku. O ulici vedle je malý travnatý trojúhelník mezi silnicemi a tam je to fakt minové pole. Ono stačí jeden jediný nesbírač, který v daném místě venčí 2x denně a je zaděláno na katastrofu.

Na druhou stranu zejména teď po lockdownech, kdy byly zavřené restaurace a lidi se asi druzili v parcích, musím být se psem opatrná u jakehokoliv křoví, protože tech lidskych exkrementů a použitých tamponů je fakt moc

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:27
Reakce na Lilly_Ku:

Pinot Noir Promiň, že jsem tě takto zatáhla dále do diskuse, byla jsi zkrátka první nejvýraznější, kdo se vyjádřil, že různým lidem vadí různý věci. 

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:28

Krehutka Ten park ve srovnání s trojúhelníkem myslím dobře ilustruje, jak lidé vnímají, kde sbírat musí a kde není nutno.

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:33

Krehutka ano, při uchovnění ano. Tedy dle rodičů. Ale není to tak, že si člověk přijede vybrat stěně a zkouší reakci na výstřel. Tak to vyznělo v jednom příspěvku několik stran před. Nebo aspoň můj táta to tak nedělá. 

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:38

999 na komunální úrovni co? Je tu dost stojanů s pytlíky, je tu dost košů, je tu vyhrazené psí hřiště, obec rychle reaguje na oznámení, že pytlíky někde chybí. Čistý je jediný park, který je prošpikovaný kamerami, ale stačí zajít mimo jejich dohled. Policie občas rozdá pokuty, ale efekt to má asi stejný jako moje volání "ukliďte si to, prosím vás". 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:39

Paris My si pred lety poridili odrostle papirove stene retrivra z CHS, ktere dle majitelky nekdo proste vratil. Muz si myslel, ze si z nej udela loveckeho partaka, ale jake bylo nase prekvapeni, kdyz na ranu reagoval panikou. Nekdo pred nami toho psa proste zlomil, vratil ho s nejakou vymluvou chovatelce a ani u nas se to uz nikdy prilis nezlepsilo. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:43
Reakce na Garfie:

Od hoven a parků zpátky k petardám. Vyděšní ptáci v Římě. :-(

​tohle je presne duvod proc ohnostroje a petardy vadi me.:-( a proc bych to zakazala.To ptaci zoufalstvi je slyset i pres ten kraval.