Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:36

Proč se vždycky hadry roztrhnou, nebo rozpářou na těžko dostupných místech?

Offline Karja
44437 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:39

Jiná Realita Je to je super, ty mas synovce? Moc gratuluji! Tak aspon neco veseleho budou rodice mit, urcite jim to aspon psychicky pomuze;-)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:39

brrr predevcirem bych tam nevlezla, i kdyz nekdo uz to zkousel, ale dneska uz to byla parada. 

Offline Pinot Noir
29754 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:41

Renusatko Promiň

Mladší syn dnes zase. Jako to je teď skoro vždycky

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:11

Jiná Realita 

No, vono to bude znít blbě... ale s rodinnou zátěží asi nic neuděláš a v pozdějším věku rodičů a příbuznejch se už každej s nějakou chorobou setká. 

(chtěla jsem původně napsat, že můžeš těžko očekávat, že na ně ve sto letech věku při demonstraci valčíkovejch figur spadne strop tanečního sálu, ale tak jako ha ha ha)

Chápu, že u rodičů je to zvlášť citlivý. Děláš co můžeš... ale přírodě neporučíš. Co my víme, jak dopadneme. Ale držím palce, však ty se nenecháš odbýt ani u těch doktůrků, a dobře tak.

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:30

Jiná Realita Realito, držím Ti palce, vydrz. A pokud můžeš, a rodiče to dovolí, nechej si pomoct, pecovatele, charita, mobilní hospic... Letos jsem žila ve stejné situaci jako Ty a vím, že to nejde táhnout dlouho. A jestli to nepůjde, piš nám sem, ono to taky pomuze

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:41

K těm hovnům: ono to poctivě sbírající pejskaře štve ještě víc než "nepejskaře"...

Vzhledem k tomu, jak vysoká je pravděpodobnost, že při cestě za sbíráním nebo při hledání exkrementu vlastního psa stoupneš do cizího... Šlak mě vždycky může trefit, beru si zásadně boty s úplně plochou podrážkou. A ještě tě nepejskaři háží preventivně do jednoho pytle s nesbírači.

A to jsme na dědině v Rakousku, na 2000 obyvatel tu máme 22 stojánků se sáčky... někteří sousedé říkali, že se už odvažují sekat trávu jen v gumových lacláčích. Nechápu, jak někdo může nesbírat, to je úplně nechutné a sobecké. Vždyť bych si do neposbíraného hovna mohla příště stoupnout i sama nebo můj pes!

Ad petardy: kdyby se povinně zavedly nehlučné alternativy ohňostrojů, byla bych 1000% pro! Nejen kvůli našemu psovi a kočkám našich, které z toho mají šoky (jednou se kocour na Silvestra z té hrůzy na půl roku ztratil)... ale taky jsem jednou zažila Silvestra na horách, kde různé partaje střílely šíleným způsobem uprostřed přírody, to zoufalství zvířat všude okolo se nedalo poslouchat! Chápu, že se líbí ty světýlka, ale co za radost přináší ty strašné rány?

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:51

Renusatko jesteze jsme to stihli za svetla zato jsme se brodili takovym bahniskem, ze jsem prisla zaliskana az na zadech:P leden, hm:-/

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:54

Karja mam,je milouckejsamozrejme kdyz ho nemam doma,zejo:)) je to moc sikovny chlapecek. Otec (jako muj) se v nem vidi (zatim je fakt celej on),tak jsem stastna,ze se toho nasi dozili.

barbucha njn,jenze kdyz ji neni ani sedesat,to neni zadny vek,to je potom jeste jine,nez kdyby to byla babicka osmdesat let(i kdyz o nic mene tezky).

Offline Karja
44437 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:02

Jiná Realita No tak vidis, jaky pekny veci se vam dejou! A tim nas vubec neinformujes!

Tak preju nejakou dalsi kupu stesti, urcite prijde!

Offline continuity
42691 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:07

Jiná Realita nevím jakou má rakovinu tvoje máma, ale ty ženské orgány se opravdu dědí, bohužel . Bylo by asi na místě vás na tu genetiku poslat, ať lip sleduji zbytek rodiny včetně tebe. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 00:07

continuity ona má jinou, ani se mi nechce psát jakou, ale horší než slinivkovou. na rakovinu vaječníků už ale zemřela jedna jejich sestra, úplně mladá, ani nevím, jestli měla už 40. na genetice jsme byli, ono ti to ale moc k ničemu není. já jejich vadný gen nemám, brácha ano. sice můžu chodit na preventivky apod., nicméně třeba ona chodila každé tři měsíce a pak jí to prodloužili na půl roku a už toho půl roku bylo pozdě. a taky u nás fakt těžko říct, na jakou prevenci bych měla chodit, když máme rakovinu úplně všeho, od prsu přes střeva po plíce až po rarity typu osrdečníku. každý má svoji originální, jen ty vaječníky máme podruhé :/ po druhé rakovině jí navrhli úplné odstranění prsou, nešla na to, a bylo by to zbytečné, třetí má úplně jinde. to si fakt nepomůžeš, buď máš štěstí nebo ne. preventivky trochu pomůžou, spíš podle mě lidem, kteří to nemají až takhle, ale mají vyloženě sklon k nějakému určitému typu v rodině, tak pak trochu víš, kde hledat.

Offline marieu
5152 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 08:11

Jiná Realita tohle čtu s opravdovou lítostí! Jak o těch tahanicích s doktory a ještě víc o té diagnóze. Ca vaječníků je .... prakticky se nedá chytit včas, drtivá většina nálezů se bohužel odhalí ve 3.-4. stadiu. Píšeš, že terminální- byla na vyšetření na onkogynekologii?? Vřele doporučuju prof. Roba na Vinohradech, nebo prof Cibulu ve VFN... a moc držím palce.

continuity dědičný je Ca prsu a event ty vaječníky v rámci BRCA mutací, jinak ne.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 09:45
Reakce na marieu:

Jiná Realita tohle čtu s opravdovou lítostí! Jak o těch tahanicích s doktory a ještě víc o té diagnóze. Ca vaječníků je .... prakticky se nedá chytit včas, drtivá většina nálezů se bohužel odhalí ve 3.-4. stadiu. Píšeš, že terminální- byla na vyšetření na onkogynekologii?? Vřele doporučuju prof. Roba na Vinohradech, nebo prof Cibulu ve VFN... a moc držím palce.

continuity dědičný je Ca prsu a event ty vaječníky v rámci BRCA mutací, jinak ne.

​to znamená, že i když ženská chodí na pravidelné gynekologické prohlídky, stejně má smůlu a na rakovinu vaječníků se nepřijde?

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 09:56

Bowle možná se tak maximálně přijde na ten hmatný nádor, ale kdoví jestli, moje gynekoložka ze "staré školy" už je v důchodu a mladá na mě prakticky vůbec nesáhne

Jiná Realita přesně takhle přišla k diagnóze moje extchyně, PL jí léčila "tíhu na prsou" lexaurinem a  až když z toho dušení zkolabovala a dostala se do špitálu, pak se ukázalo, že má plný břicho vody. korunoval to ještě ten pohotovostní felčar, který suše konstatoval - jo máte tam vodu, to je rakovina.

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:06

viktorka_od splavu aha, tak to jsem opravdu naivka, myslela jsem, že se ultrazvuk dělá právě kvůli nádorům

Offline continuity
42691 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:29

Bowle pokud ti gynekolog dělá při každé návštěvě ultrazvuk, máš určitě větší šanci, že se to zachytí včas. 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:33

continuity naštěstí dělá. Domnívala jsem se, že je to běžné...

Offline continuity
42691 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:44

Bowle ne, to prave není. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 10:56

Bowle Bezne to opravdu neni. Ja osobne jsem naprosto presvedcena, ze "prijit vcas" proste nejde. Jedine by to nasli uplne omylem pri jinem vysetreni.