Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:44

Krehutka neže bych něco takovýho chtěla obhajovat, ale tuhle jsem taky málem nedoběhla dom, páč když se jde člověk projít a dá si nějaký to zakázaný kafe do kelímku, a pak si nemá kam odskočit protože zavřené restaurace.. můžou nastat krušné chvíle:P

Lilly_Ku já v tom nějakou souvislost sice nacházím, ale páč to co prožívá Pinot a další maminky mám v živé paměti i po těch letech, tak asi takovou, že město vnímám jako prostor zejména určený lidem. až v druhém sledu zvířatům. toto bohužel někteří pejskaři nerespektují a odnášejí to děti. já bych na té komunální úrovni, když už je o tom řeč, prostě dala víc na stesky rodičů, než pejskařů. bohužel je to opačně..

líto je mi jak dětí, tak zvířat, ovšem můj vlastní druh je mi bližší

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:45

Jos ano, však jsem to psala v příspěvku v 10:40. Ne všichni lovečtí psi to tak mají, že je to automatické a zaručené uchovněním.

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:53

Zarinya Hele, mě je ptáků taky moc líto, takhle to fakt vypadá příšerně, ale abys byla konzistentní, musela bys chtít i uzákonit i povinné ochranné prvky u majitelů budov  s prosklenými stěnami. (zase ti černoši, no). Tím chci říct, že mnohem snáze se zapáleně protestuje proti něčemu škodlivému, jehož užitečná (potřebuji, chci, vyhovuje mi, líbí se mi) stránka pro mě osobně nemá žádný význam. 

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:57
Reakce na Sweet Potato:

Krehutka Ten park ve srovnání s trojúhelníkem myslím dobře ilustruje, jak lidé vnímají, kde sbírat musí a kde není nutno.

​Ona ani ta vegetace nemá moc ráda koncentrované výtrusy masožravců

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 12:57

Paris jasně, taky nevím o případu, že by si někdo vybíral štěně tímto způsobem. Je to prostě jen o vyšší pravděpodobnosti úspěchu, ale ani PP nezaručí zdraví a typické povahové vlastnosti. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:01

Pinot Noir a řešila jsi to na obci? Pokud obec dobře reaguje na došlé pytlíky, treba se s nimi tohle řešit dalo taky. Aspoň bych jim tam pravidelně posílala třeba celotydenni svodku stavu ulic. Mobil u sebe nosis, ne?

Prostě bych je soustavně "obtezovala" 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:03

Isca Jenze je vzdycky lepsi udelat alespon maly krok nez rict, ze ABC...skodi taky a mnohem vic. Proste pyrotechnika je zbytna, tecka. Kazdy ma svuj nazor a ja doufam, ze se postupne vic lidi prida k tomuto, i kdyz to je povestna kapka v mori. Me stvou hlavne lidi, proto jsem utekla z Prahy, takze je asi vsem jasne, k cemu tihnu

Offline 999
19690 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:04

Pinot Noir Tohle je samozřejmě v pořádku, ale když to nefunguje, tak proč to nezkusit  méně anonymně. Vždyť to musí vadit hodně lidem, co tam bydlí. S někým se spojit, vymyslet nějakou kampaň, zatáhnout do ní děti. Oslovit místní mateřské centrum, třeba tam bude kreativec t.č. na MD. Vypsat soutěže o nejčistší ulici, ale třeba i o nejhezčí květiny v oknech. Změnit anonymní prostředí.

Offline Pinot Noir
29754 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:06

999 tak něco takového se bohužel s mou povahou zcela vylučuje.

Offline Lilly_Ku
4508 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:06

Jos ja myslim, ze hodne nazoru co jsou dnes v podstate mainstream zacalo jako z pohledu vetsinove spolecnoati extremni okrajove myslenkove proudy.

Od omezeni delky pracovni doby, zakazu detske prace az k ekologii treba (tu ekologii v nemecku, situaci v cr neznam moc podrobne, uz tam vic nez 10 let neziju).

Tipuju ze se v budoucnoati takhle zmeni i napriklad postoj k autum. Nebo k zachazeni se zviraty.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:08

Lilly_Ku Doufam v to. 

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:18

Jos OK, s podstatou souhlasím, ale asi se fakt budou lišit názory na to, co je zbytný. Pro mě je třeba zbytný lyžování na uměle zasněžovaných svazích (pobyt v přírodě i budování fyzičky se dá zvládnout jinými způsoby), který přírodě zvláš´t v suchých obdobích prokazatelně škodí.  Pro někoho je zbytný krátkodobý pobyt na vzdálených místech Země za pouhým účelem rekreace realizovaný pomocí letecké dopravy (osobně třeba dlouhodobé pobyty na jiných místech, pracovní i studijní,  pokládám za velmi přínosné). Někdo osobně nevidí plus v chování domácích zvířat ve městech.  

Pro pořádek - ohňostroje nevyžaduju, ale trochu si je vždycky nostalgicky na Silvestra odškrtnu. Psi mi nevaděj, jako dospělá se dokážu dárečkům vyhnout, děti už neřeším, a při běhání zvolním a počkám na reakci dotyčného zvířete. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:21

Krehutka přesně tak

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:28

999 u nas to pak aktivnich lidi zkouselo a situace se nezlepsila, kazdy rok se horsi a horsi... a taky me uz unavuje deti neustale upozornovat, at daji pozor a do neceho neslapnou :( a znam plno poctive sbirajicich pejskaru, kteri jsou nastvani uplne stejne. U nas jsou vsude sacky, takze to by nemel byt problem. Plus tu jezdi technicke sluzby s takovym specialnim vysavacem, ale proste to nestiha vsechno. Ja se obavam, ze si plno lidi poridi psa a pak jsem jim zvedani hoven proste ekluje...

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:29

Isca V pohode, dyt nejsme ve sporu, s prispevkem souhlasim. Mne by ty petardy nevadily v globale tu chvili na silvestta, ale je proste spousta idiotu, kreri to strili hlava nehlava fakt skoro pod nohy i za bileho dne. Letos to teda bylo asi lepsi nez jindy. Ja za sebe vidim spis ty nevyhody. Psy jsem ja ani moc neresila, spis ta cela diskuze se ruzne rozrostlq o dalsi temata. My meli psa vzdycky, tak si zivot bez nich neumim predstavit a mam nekriticky rada vsechny, pokud se mi nesapou po kotniku

Offline Garfie
28426 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:33

711990 To jsou cvičení ptáci na otravný turisty!!!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:40

Garfie to zarucene! Najednou se zvedlo cely hejno a bylo to jak kdyz prsi!!! 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:49

Zapomněla jsem si v Praze brusle a na rybníku je silný led a je jak zrcadlo.

Offline Pinot Noir
29754 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 13:54

Lamicka ty jo, tak to naštve hodně. Krásný led v přírodě se zas tak často nepodaří.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 14:01

Lamicka to je vážně škoda. Já doufám, že letos u nás taky zamrzne. Poslední dva roky se nezadařilo.