Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:11

SunEclipseja bych si mozna vsadila na fejk. Ale ta scena me celkem pobavila. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:14

Divočáci na Silvestra, bylo jich tak deset a ohňostroj z vedlejší obce je nijak nevyrušil. Foto od syna.

Offline SunEclipse
3464 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:17

Lama_z_Lana no jo, to máš asi pravdu..mně to nedošlo

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:33

MP Meri starší už je vycvičený, do trávy kolem chodníku nešlape (ovšem pak se ptá i na zahradě, jestli může do trávy ), ale teď s tím druhým nejistým chodcem se moje noční můra obnovila. Ríša se kdysi vrátil z procházky bez bot, byly omatlaný i shora, švihla jsem je do popelnice. On byl od toho taky, stihnul si sáhnout... Ale z popelnice furt vylejzal, tak jsem ho bohužel musela vzít domů

Offline Paris
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:40

Jak tak čtu o psech. Táta je myslivec a naštěstí se žádný z jeho psů nebál ran. Nevím, jak u jiných služebních psů (např. policejních), ale lovečtí psi se podle toho nevybírají. Vždy si pořizoval malá štěňátka a při výběru to nebyl rozhodující faktor. Učil je to až při výcviku. Vím, že jsou i lovečtí psi, kteří při ráně klid nezachovají... to je pak problém. Táta měl to štěstí, že jeho psi naopak z ran radovali. Opravdu. Například na jeho současném psu je vidět, že to bere jako příležitost k práci. Včera jsem se na to schválně ptala, jak reagoval na Silvestra na petardy. Chtěl jít ven. Kdykoliv při ráně je fakt šťastný a čeká, kde spadne kachna. A to se jedná o jezevčíka.

Ale chápu, že ne všichni psi to tak mají a pro některé je to nepřekonatelný stres.

Offline Karja
44428 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:41

Pinot Noir

Ja tady na vesnici furt nadavam, jaky jsou lidi cunata, ale tak hrozny to teda neni:-D Snad petkrat za celou materskou jeem mela neco na kocarku, to je dobra bilance! Ona je tu proste mensi koncentrace lidi a lidi proste moc nevencej, nebo jdou na prochazku do prirody, ale vypusteni na zelenem placku neprobiha. Lituji te hrozne moc! 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:43

barbuchaTak okolí Riegráku a park samotný byl ještě vyšší level

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:51

crazydaisy 

Což jsem vůbec nepochopila, protože největší svinčík byl právě v naší ulici (Polská), která těsně přiléhala k parku! Jako by ty lidi nemohli udělat pár kroků - když už nechtěli po psovi sbírat - aspoň někam ke křoví. Ale tam jsi vylezla z baráku... našlápla... a jela až na Václavák...

Offline 999
19690 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:53

Mně psí exkrementy po Praze taky vadí, ale stejně jako Zarinya nechápu tu souvislost s petardama. Jako za to, že si psy lidi zatáhli do měst a nesbírají po nich hovna, je budeme pěkně stresovat odpalováním petard? Ty psy? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:54

Mňa vždy trochu mrzí, že sú kvôli tomu potom všetci hádzaný do jedného vreca. Mne napríklad vadia i očúrané steny domov. Môj pes je naučený to nerobiť, ale i tak som pre niekoho "ten psíčkar" a to i keď s tým nesúhlasím a vadí mi to. 

Offline Lilly_Ku
4507 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 10:58

999 ja to taky nechapu, a je to bohuzel paradni priklad nelogicke argumentace, ktera me celkove dost znepokojuje.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:10

999 nemá to jinou souvislost, než že by někteří chtěli kvůli psům zakázat ohňostroje (dobře, i kvůli divoké zvěři, ale já si nemyslím, že zrovna Silvestr je něco, co by nás v souvislosti s vlivem člověka na přírodu mělo trápit nejvíc), a já napsala, že chápu, že psi trpí, ale vydržet to můžou, jelikož mě přítomnost psů ve městě ovlivňuje dost negativně každodenně. Zákaz chovu psů přitom nevyžaduju.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:12

999 V mým případě žádná souvislost s petardama není. Jen jsem si vzpomněla na kus života na Vinohradech. 

barbucha Já bydlela v Mánesce a z našeho posledního bloku před Jiřákem jsem byla jediná, kdo sbíral - po malým jorkšírovi. Ostatní pejskaři ze mě měli prdel. 

Offline Pavlena
6905 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:13

Paris pardon, uplne mimo tema, ale ja si furt ptedstavuju toho chudaka jezevcika na Silvestra, jak se tesi a porad vyhlizi ty desitky kachen a furt nic nepada...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:14

999 toho je plný FB: lebo všade hovná = mám právo na ohňostroj, ľudia,voľne žijúce zvieratá a zodpovedný psíčkari má nezaujímajú, pretože hovná.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:17
Reakce na Pavlena:

Paris pardon, uplne mimo tema, ale ja si furt ptedstavuju toho chudaka jezevcika na Silvestra, jak se tesi a porad vyhlizi ty desitky kachen a furt nic nepada...

​Víš, jak je to demotivující? Jezevčík není hloupý a příště se jim na ten lov vykašle

Offline Lilly_Ku
4507 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:17
Reakce na Pinot Noir:

999 nemá to jinou souvislost, než že by někteří chtěli kvůli psům zakázat ohňostroje (dobře, i kvůli divoké zvěři, ale já si nemyslím, že zrovna Silvestr je něco, co by nás v souvislosti s vlivem člověka na přírodu mělo trápit nejvíc), a já napsala, že chápu, že psi trpí, ale vydržet to můžou, jelikož mě přítomnost psů ve městě ovlivňuje dost negativně každodenně. Zákaz chovu psů přitom nevyžaduju.

​Ja bych teda predpkladala ze kdyz te neco stve, tak kdyz uz tak se budes zasazovat o to aby se to nedelo, napr. na komunalni urovni. Ta argumentace mi fakt pripada furt nepochopitelna.

Zakaz chovu psu mi prijde taky spis extremni :)

Offline Isca
4888 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:20

999 Vývoj diskuse byl zhruba v duchu:- Strašně mě štvou ohňostroje - Mě ohňostroje nevadí , a tu chvíli kolem silvestrovské půlnoci se to jednou za rok dá vydržet - Ohňostroje a petardy jsou ultimátní zlo vždycky , všude a pro všechny a měly by se zakázat - No, každýho sere něco jiného, mě např....

O zákazu chovu psů tady nikdo nic nepsal. 

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:21

Lilly_Ku já se zasazuju dost pravidelně prosbou na páníčky, aby si to laskavě sebrali, ale je to dost sysifovská práce, někdy navíc dost o hubu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 11:22

Karja tuhle bilanci mám naštěstí výbornou, jednou na kočárku. Mnohem horší tu jsou ty všudypřítomné odpadky. Například tu máme jedno hřiště s trampolínou, která nevím proč hrozně přitahuje takové ty pubertální partičky, po setmění tam sedí, chlastají,... Pokaždé tam zbudou flašky, pytlíky od brambůrek, které jsou rozsypaný okolo, vajgly. To hrozně štve mě.