Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 13:53
Reakce na Bledule:

z tech by clovek zvracel jen je videl.:-D

Ne fakt,to bych nechtela zazit.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 13:57
Reakce na Jiná Realita:

Soucítím. Já jsem dnes šla pouze trasu lékárna (cca 500 m) a též jsem potkala dva cyklisty - ti mají spíše můj obdiv, ale kolemjdoucí chodce jsem nechápala. Přesně, jak popisujete, asi jim nějak nedochází, že na tomto podkladu je poněkud těžší zabrzdit, opravdu by je nezabilo, kdyby alespoň výjimečně došli až na přechod .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 13:58
Reakce na Zarinya:

Radu povařené jablko jsem dostala včera večer od maminky, asi to jdu realizovat. Vidíš, kaše mě nenapadla, ta se hodí i pro zbytek strávníků, takže zabiju dvě mouchy jednou ranou.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:02
Reakce na Jiná Realita:

betsey presne!!! na mna ale nesmrtelne neposobia - skor naopak! a este su zabavne babicky u lekara, ktore svizne nacupitaju, odignoruju napis "neklopat" a na celu cakaren vypustia alibisticke "iba po lieky idem". no ja v tej cakarni tiez necakam na lentilky. predpokladam, ze ked ma lekarka vysetri, tiez dostanem lieky, lebo k lekarovi chodim naozaj v hodine dvanastej. a raz sa mi v cakarni u lekara stalo, ze mi jedna cudzia starsia pani povedala "co tu sedite. mladi by mali robit." a to som ostala v takom soku, ze som nebola schopna reagovat a bola som cervena az za usami. a uz koncim s tymto typom staznosti - vsetky som uz nastastie vycerpala. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:05
Reakce na whiskas:

ja prave hledala nahradu za ryzi,kterou kazdy radil mne.A kase byla stokrat lepsi,urcite pomohla k rychlemu uzdraveni,rohliky te akorat "otravi".taky muzes posypat parmazanem.;-)

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:24
Reakce na Zarinya:

Bála bych se v kaši toho mléka.

Ad Babičky na kole - to bydlíte dámy někde na rovině, ne? U nás, v kopcích, se to nevyskytuje.

Pamatuju se, jak jsem jednou autem jela ve zledovatělých vyježděných kolejích a proti mě šla maminka s kočárkem. Jela jsem sice krokem, ale brzdit ani vyjet z kolejí se nedalo. Naštěstí jí to na poslední chvíli došlo a uhnula.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:24
Reakce na Jiná Realita:

Toto jsem dnes resila - vezu deti na trenink, cesta zasnezena, jen koleje a rozjezdeny snih a lidi se bez rozhlednuti mrsknou do cesty.

Vrchol vseho byl, kdyz jsem vezla manzelovym rodicum nakup, bydli v takove mensi vilove ctvrti v kopci a do cesty mi vjel chlapec na takovete lopate, ktery tam sankoval z kopce mezi ploty. Strhla jsem to do odhrnuteho snehu a mela stesti, ze jsem jela pomalu, nedostala smyk, nejela o setinu vteriny driv, vubec si ho vsimla. Vjel by mi presne pod kola., zastavil snad 30 cm od auta. Kdybych to nestrhla, tak ho opravdu prejedu 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:26
Reakce na Candance:

Někteří opravdu nemají mozek ... takovýchto situací se jako řidič fakt obávám. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:28
Reakce na Mirka:

samozrejme,ze se to neji prvni den,kdyz se zvraci a je prujem,ale kdyz uz je po a clovek je vysilen.Taky se toho nesni kilo.

Mne to pomohlo a i se to pri diete doporucuje.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 14:55
Reakce na Zarinya:

Díky za vysvětlení. Myslela jsem, že je to ještě "stavěcí", koncem potíží. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:07
Reakce na Mirka:

Je to dobra alternativa pro ty co neji ryzi  (jako ja)ale jinak ta je asi lepsi. :-)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:14
Reakce na Zarinya:

ja prave hledala nahradu za ryzi,kterou kazdy radil mne.A kase byla stokrat lepsi,urcite pomohla k rychlemu uzdraveni,rohliky te akorat "otravi".taky muzes posypat parmazanem.;-)

Kaše není špatná, ale bohužel máslo a mléko nejsou zrovna moc dietní :( Proto se doporučuje ta suchá rýže, protože tam není nic, co by případně mohlo dráždit. Podobně bych šunku spíše nahradila vařeným masem (fakt vařeným - vrazit syrové amso do vroucí vody). Já taky nesnáším suchou rýži, takže si ji i poleju trochou té vody (ona od masa chytne trochu chuti). Když už je líp, tak maso začínám restovat na trošku másla (po orestování opět zaleju vodou - když je hrnec s nepřilnavým povrchem, tak stačí másla fakt drobet jen na chuť) a lehce ochutím nedráždivým kořením (třeba provensálským, ale z mlýnku) no a opět nasadím s rýží a rýži poleju vodou z masa....

Jinak když mám fakt akutní problém, tak jsem první den o hladu nebo jím jen suché housky a druhý den nasadím právě to vařené maso (většinou kuřecí/krůtí) s rýží, další den přejdu na to restované na trošce másla a takhle psotupně přecházím na normální jídleníček.... bramborovou kaši bych nasadila tak 5.den po. Souběžně s tím přestávám jíst jen suché hosuky a doplňuji kvalitní drůbeží šunkou a nasazuju i ovoce - buď banány anebo jablečné přesnídávky plus piškoty...... Mám za sebou i problémy se žlučníkem - koliky a následnou oepraci se šetřícím režimem, takže to mám docela zajeto (plus mám mamku vředařku) :) Jinak ze začátku jde rýži nahradit bramborama (suchýma, jen povařenýma), ale ty já suché ještě méně ráda než rýži :D A taky se dá zařadit dušená mrkev maximálně na trošce másla, ale na tu jsem alergická, takže nejím.

Jo a úplně ideální je jako první po suchých houskách nasadit kuřecí/hovězí vývar, třeba čistý nebo s trochou povařeného masa, ale to je řešení v případě, kdy ho má člověku kdo udělat anebo když ho má člověk v mrazáku.....

Obecně je doporučován spíše vyšší příjem sacharidů a omezit tuky, bílkoviny přidávat postupně.

Online barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:18
Reakce na Jiná Realita:

u nás všude sníh, místy závěje, zúžené silnice, na chodnících sníh, místy bílá tma, když hodně fouká, na silnici sem tam jazyky. přesto jsem potkala několik lidí NA KOLE  

Člověk 21. století by se neměl nechat ovládat počasím

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:27
Reakce na A666:

myslim,ze maslo do kase neni nezbytne nutne tak ho tam pri diete nedam.

Ja ryzi proste nemuzu. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:37
Reakce na Zarinya:

myslim,ze maslo do kase neni nezbytne nutne tak ho tam pri diete nedam.

Ja ryzi proste nemuzu. 

Já Vám rozumím, pokud zvládáte kaši, pak fajn, ale obecně to prostě platit nemusí, já si dát druhý/třetí den kaši, tak opět strávím den na záchodě a je mi zle. Mléčné výrobky se obvykle nasazují až po mase (libovém! Když si koupíte kuřec prsa, tak tam tuk téměř není), protože byť polotučné, tak už je mléko prostě na strávení těžší.

Když nejde rýže, radí se suché brambory, moje mamka rýži taky nemá ráda, takže je na bramborech. Já třeba netypicky přidávám hned k rýži maso, protože jen sama rýže by mě nezasytila.

P.S. Když jsem byla po operaci žlučníku v nemocnici, tak třetí den byl k obědu plátek libového masa. Ostatní pacineti ho dostali s kaší, já na šetřící žlučníkové dietě jen s rýží....

Online Garfie
28562 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:42
Reakce na Jiná Realita:

Šmarjá cyklisti!!! Dneska si to jeden týpek (to se nedá jinak říct) šmároval po kruháči, ke kterému jsem přijížděla z kopce, v devět ráno-tedy ještě opravdu náledí všude a hustý sníh-byl ověšený taškami a nevím čím jako někde v Africe a sotva se držel na vozovce!!!

betsey U těch babiček těžko říct  nedávno jsem se v obchodě zapovídala s jednou cizí důchodkyní a ona prý že už je jí 95 (mmch. vypadala tak an 70-80 max.) a na světě ji to nebaví, tak jezdí pořád na kole a doufá, že ji někdo sejme a pořád nic!! 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 15:54
Reakce na Garfie:

no to je fakt parada, a baba pujde do hrobu, ale co ten chudak? ja mam akcni babky rada, ale tato si nevidi do pusy.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 16:04

Stezuju si, ze nase nova kolegyne byla v praci dvakrat, pak se ji rozbilo auto, na mhd to pry ma daleko, penize na opravu auta taky nema... A tak dala vypoved. Tak kdybyste vedely o nekom slusnem v Praze, kdo shani praci na 30 hodin tydne.... Je to opravdu akutni, posledniho ledna konci vypoved jedne kolegyni a zustaly bychom dve, pokud se nikdo nenajde...

Online Garfie
28562 příspěvků moje polička 05. ledna 2017 16:09
Reakce na continuity:

Těžko říct, jak vážně to myslela, ale já teda vůbec cyklisty na silnici nemám ráda, stejně jako nerada jezdím po silnici jako cyklista :-/