U malého dítěte to chce dobrý postřeh a lavor při ruce ![]()
Stěžovací vlákno
U nás doma taky tahle nemoc proběhla a nakonec nás zachránil re hydratační roztok s obskurním jménem Kulíšek
. Je to fakt super a stojí to pár korun...
Musíme pro ty naše chlupáče udělat i nemožné![]()
Toto téma mě docela překvapilo. O problematiku výběru jména jsem se nezajímala, ale žila jsem v domnění, že v dnešní době opravdu není problém dítě pojmenovat jakkoli (někdy tedy bohužel :-D).
Jó, tak to netuším
. Já to jméno dneska taky slyšela prvně v životě od barbuchy. Až googlením jsem zjistila, že není jenom Mojslava, ale i Mojslav
.
Kulíšek? Tak hlavně, že funguje, nechť se jmenuje jakkoli :-D.
P.. (wait a minute) ..ch..ch..esně :-) Děda našim říkal, nedávejte jí (klasické evropské ženské jméno, patronka horníků), bude ráčkovat. A co myslíte, dali ho? Dali. A vzala si chlapa s příjmením, které tam přidalo další zásek? Vzala. A flákala logopedii? No, měla bych s tím něco dělat. Ne zrovna měnit jméno :-)
no, tak se jmenuje druhorozená dcera, k tomu příjmení plný L a R ve vražedný kombinaci :-) když se narodila, poslal kamarád gratulaci, že jestli prej třetí dítě bude Klárka. dcera našteští neráčkuje, a pokud se vdá za současného přítele, bude mít krásné české nekonfliktní příjmení a navíc iniciály BB :-)
jinak hororový výběr jmen pro děti jsem tu už asi líčila, můj muž je zatížen tím, že se nikdo nesmí jmenovat stejně v příbuzenstvu do pátého kolena a taky nesmí znát žádnou nesympatickou osobu toho jména. takže u prvorozeného dítěte mi vyškrtal Annu, Helenu, Alici... (protože babička, teta na druhým konci republiky, blbá spolužačka...) a Kateřina bylo jediný jméno, od něhož žádnou další neznal. že se tak jmenuje moje prateta naštěstí netušil, protože se jí říkalo Mařka. pro kluka jsme měli Jan, ale bratranci na druhém konci republiky se předčasně narodil Honzík, takže jsme museli narychlo klučičí jméno měnit a v tom stresu padla volba na Petra, což zaplaťbůh nevyšlo (viz výše zmíněná vražedná kombinace L a R v příjmení).
třetímu dítěti propadlo nevyužité klučičí jméno po druhorozené dceři (tentokrát již ne Petr) a pro holku jsem hrozně chtěla Josefínu (Malé ženy, no...), ale neskousla bych Pepinu, tak jsem ji nakonec taky škrtla. nicméně narodil se chlapeček a má jmeniny 5 dnů po narozeninách, takže muž přidal další podmínku, že rozestup mezi svátkem, narozeninami a Vánoci musí činit nejméně 3 měsíce. tím jsem přišla o Davida a Josefa a dlouho to vypadalo, že se nejmladší syn bude jmenovat Tereza.
PS. kamarádka má syna Kašpara, taky si až do porodu všichni mysleli, že je to pracovní jméno.
šmarjá ještě že se vám dítě nenarodilo kolem Vánoc, to by řešil jak? Zákazem porodu? :)
no do pytla... a my si tu tuhle tušim s ionicera notovaly, jak jsou muži hrozní, že mají milion podmínek při výběru obuvi:-) toto by mě porazilo, asi bych mu raděj už žádný dítko nepovila:P
ja porad rikam, ze moje deti si jmeno vybrali sami. listovani kalendarem bylo k nicemu, proste me napadlo jmeno pro starsi a muz rekl, proc ne? a pro mladsi zas rekl jednou cestou v aute jmeno a ja na to: jo to sedi. a bylo. klucici jmeno jsem nemohli vymyslet ani pro jednu az do porodu. jako neco v tech papirech bylo, ale u mladsi si ani nepamatuji co.
U malého dítěte to chce dobrý postřeh a lavor při ruce ![]()
To byla vždy moje noční můra,. Hlavně u dcery, která měla dlouhé vlasy a já vždy potřebovala ještě jednu ruku , aby ty vlasy nemáchala v tom lavoru.
jinak jak tady nekdo zminovala ty hruzne zdrobneliny Anna, Hany, tak ty jsem na Slovensku nikdy neslysela. normalne se jim rika Hana, Hanka, Anka, Anicka, Hanicka... Hadza urcite ne.
tak musim rict, ze moje deti skolkove rotaviry prezili docela dobre, na rozdil od cest v aute. mladsi ma ale praxi, tak je uz docela vycvicena, a ted v lete uz davala i pytliky z letadel, super vec. jak se peje v zname pisni:
ne třeba na záchod
ani do houští
pytlíky ČSA nepropouští
ale byly doby, kdy jsem to ja, nebo muz schytavali docela natvrdo. vlasy byly jeste ten nejmensi problem. anebo jinak, cloveka napadne vzit batoleti na vylet nahradni obleceni, ale totez neplati pro matku.
autosedacky jsme prali a cistili mnohokrat. jednou to pekne schytal tata, ktery vzdy rikal, ze za to muzeme tim, ze hrozne jezdime. dite mu blilo na 200km asi 3x.
Já jsem opravdu netušila, co se narodí, jestli holka nebo kluk, neříkalo se to. A je zajímavé, že poprvé jsme neměli až do konce jméno pro holku, ani si nepamatuju, co jsme tam pak napsali, a narodil se kluk. Podruhé to bylo naopak - pořád jsme mluvili o Madlence, klučičí jméno jsem přepisovala z Ondřeje na Filipa těsně před cestou do porodnice, a narodila se holka. Jen se teda nejmenuje Madla :D
u prvni jsem to dlouho netusila ani ja. ono se totiz slecna odmitala otocit, aby to bylo poznat. jmeno mela dlouho predtim nez se pan doktor mohl zodpovedne vyjadrit. u te mladsi jsem byla na amniocenteze, takze tam to bylo jasne. u nekterych deti to takto je. pritom ja jsem nikdy nemela vyhranene, jake pohlavi bych chtela, vec, kterou nemuzu nijak ovlivnit, proste neresim. takze to nebylo o tom, ze jsme hrozne chteli holcicku, bylo nam to uplne jedno.
Prvni epizoda ctvrte serie bbc sherlocka je dost propadak. Stezuju si!
No tedy v diskusi o výběru jmen (pročítala jsem nesystematicky) jsem se úvodu "Doporučuji CocaColu" dost lekla!
Já ho v Marks and Spencer viděla včera - na Chodově, že jo?
fakt? Mne sa to páčilo, bolo to síce trochu slabšie, ale stále dobré ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.