Uááá nesnáším celý svět, poprvé v životě procházím byrokratickou mašinerií proclení balíčku z eshopu mimo EU za předražené asistence České pošty a jsem z těch všech papírů úplně unavená. Teď se ještě uklidňuju hrnkem kakaa, ale jestli příští týden balík nepřifrčí, tak už se vzteknu (a vlastně se asi vzteknu stejně, až mi v podobě dobírky připomenou, kolik mě jejich služby stály).
Stěžovací vlákno
no nabízet asi nemusí... oni prostě obvykle na to, že člověk má s návštěvou nějaký potíže (uvolňování z práce, cestování atd) nikterak nemyslí, což teda chápu proč by to dělali žejo. a usnadnit si to člověk musí nějak hledět sám, to je jasný:-)
no, zhruba od doby "bezcelní unie" kdy byly zrušeny celnice na hranicích a místo toho zavedeny tyhle různý kontroly (protože dříve se prostě balíčky kontrolovaly namátkově, dnes se ty uvnitř eu nekontrolují vůbec a ty mimo eu každý kus spolehlivě) nastalo peklo. párkrát jsem to absolvovala, jednou i s kolotočem stížností a dovolání jednomu speciálnímu úřadu a pak to vzdala...
vychadzam z vlastnych skusenosti, ktore som pocas navstev mojej obvodnej lekarky ziskala, nastastie k nej nemusim pravidelne a ani velmi casto, ale vzdy sa odohrali situacie podobne tym, ktore popisujem - v hlavnej ulohe bol vzdy starsi clovek, co moze moj pohlad na vec skreslovat, uznavam (mozno tam boli aj ine faktory, okrem toho pociatocneho "idem si len po recept" a celu situaciu ja iba zbytocne mystifikujem).
ale kolko je lekarov a ludi, tolko je aj rozdielnych pristupov a situacii - ako popisuje aj A666 a viktorka_od splavu.
No mě právě nenapadlo, že by to u jiných léků než HA vůbec šlo (jestli to teda jde). Já právě vždycky hlásím, že chci na 3 měsíce, protože jsem jednou až v lékárně zjistila, že mám jenom na měsíc (u chronických léků fakt užitečný, málem to se mnou seklo). A starou babičku třeba nenapadne ani to, že může dostat na 3 měsíce.
Stěžuju si, že jsem chtěla zítra jet podívat se na naši hvězdičku, a nejedu nikam, neb ta blbá rýma, co mě přepadla, neustupuje, ba právě naopak. A samozřejmě ji nechci ohrozit, je jí dneska týden. Její zdraví má přednost. Jo, vlastně se nic neděje, jen jsem se na ni moc těšila. Tak to odsunu o týden a budu doufat, že to klapne. Ale mrzí mě to, no.
Niečo na ten spôsob ![]()
Skúste ![]()
ja teda klepu na neurologii pro recept zcela bezne. vola se tam predem, sestra vystrci ruku ze dveri a je to vyrizene. dokonce se muze klepat, ale jenom raz, protoze sestra ma dobry sluch, ale nema kridla, takze nekdy muze chvili trval, nez otevre. vysetreni jednou za rok, normalne na objednani.
Ještě jsem si vzpomněla na jednu příhodu z naší pošty. Přesně to, co namíchlo vás u doktora ![]()
Čekal tam dav lidí, různě posedávajících a postávajícíh, mají tam systém na čísla. Přišla taková babča, sice si vzala číslo, ale naprosto plynule se nacpala k jedné přepážce, kde slečna něco dodělávala a nestihla ještě vyvolat další číslo. Nedala se odbýt, dokud ji neobsloužili. Já na tohle fakt nemám náturu, takže vždycky jenom fascinovaně koukám, jak jsou lidi voprsklý.
Není náhodou hlavní výhodou post-it papírků to, že jsou lepící? Pořídit si speciální aplikaci a tiskárnu za mnoho tisíc, abych si pak poznámky mohla tisknout na obyčejnej papír a připichovat je na nástěnku špendlíkem nějak postrádá smysl, ne? ![]()
U nás čísla nejsou, stojí jedna fronta a dělí se k okénkům, jak se uvolňují. Občas se někdo cpe dopředu, že jako neví, že si myslel, že všichni čekají jinam. No určitě. A taky, většinou důchodci v době největšího frmolu, "Já se jen zeptám". Jenže jim to vysvětlujou, oni nechápou, ptají se znovu a znovu... Vážně nevím, co by ti samí lidé dělali, kdyby stáli ve frontě a přišel tam takhle dejme tomu mladý kluk. Vlastně vím, ječeli by, ať nepředbíhá.
Klasika. U nás v Tescu mě jednou seřvala důchodkyně, že ona byla u samoobslužných pokladen první, ať nepředbíhám. Jen nevím, jak to myslela, když tři ze čtyř byly volné.
Tohle jsem zase zažila v kině. Byla tam jedna fronta ke dvěma pokladnám. Pár ve středním věku se suveréně nacpal k tý, kde bylo zrovna pár vteřin volno, dokonce podlezli takový to variabilní "zábradlí" a tvářili se, že všichni přece čekají ke druhý pokladně, že jo. Jasně, všichni jsme debilové, jenom vy jste letadla. Když jim pokladní říkala, že je tam fronta a nejsou na řadě, tak akorát do zblbnutí opakovali, jakou chtějí vstupenku ![]()
Od 15.12. jsem doma na home office, protoze jsou zavrene jesle. Svatky byly letos nekonecna serie pruseru. Uz nemuzu. Uz nemuzu. ![]()
To je jasný, zabrala jste jí její oblíbenou
Styďte se!
To se mi líbí v M§S na Václaváku v jídle. Jak je tam ta fronta hezky dokola a jak si to občas přihrne někdo, většinou nějaká nafrněná slečna s jednou věcí a snaří se jít rovnou. Ještě se mi nestalo, že by je prodavačka vzala, vždycky je pošle do fronty. Občas následuje uražené představení- teatrální mrsknutí věcí zpátky a hrdý odchod.
Počkej, já ten článek teda jen tak přelétla, ale naivně jsem se domnívala, že celý ten zázrak je právě v tom, že i po projetí tou spešl tiskárnou budou nadále lepicí?!
A jejej
Bude líp, slibuju!! :-)
Já teda dávám opakovací recept pokud to jde všem, ještě aby mně sem tak všichni chronici chodili po 3 měsících, bych se z toho zbláznila!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.