Máš chápavého a soucitného muže!
...závislého na kafi. ![]()
tina Dnes se dostanu jen do vietnamské večerky, tak nevím jestli je šance na zlepšení. Asi se budu muset zkamarádit s instantem.
Pinot Noir naděje umírá poslední:) Ale soucítím teda.
Kan je tolik systému na vaření kafe. Zkoušením jsem přišla k závěru, že nez levný presovac, tak je lepší mokka konvička a vejde se vsude.
To ano, ale já mám indukci s nejmenším průměrem 16 cm a většina těch mokka konviček má průměr 10 cm. Na zrnkový používám frenchpress.
Kan nechytne se ti?
Já nosím konvičku na cesty, kolikrát tam indkce je a nebyl nikdy žádný problém.
Kan mne se nakonec povedlo koupit vetsi konvicku, ale uz jsem mela vyhlidnutou takovou placicku-redukci:-)
nicmene konvicka je sice fajn, ale ja rano davam tak 3-4 kafe za sebou a to nejde, jak je to horke, strasne me to stvalo
viktorka_od splavu 3-4 za sebou..?!?
Bych sla spat za tyden pak asi...
Ja prave muzu max. 2 kafe denne, jedno si vetsinou dam nekde venku, takze nez investice do kvalitniho kavovaru, tak stale 20 leta konvicka, presne jak pise continuity
Pinot Noir Instant je uplne jiny napoj..! Nekomu to muze chutnat, nepopiram, ale ja bych tomu nerikala kafe.
Pavlena no právě. Já jsem tým frenchpress, mně nevadí ani turek, když je z dobré kávy, takže než doplním zásoby, nesu z večerky nejdražší mletou, co tam měli, a s tím asi přežiju ![]()
Teď jsem si vzpomněla, jak strejda vyprávěl svůj nejhorší kávový zážitek. Byl v zastupitelstvu obce a u nich se chodí přát seniorům k životním jubileům a na jedné z takových návštěv obdrželi turka omylem zalitého studenou vodou. Prý to se sebezapřením vypili, aby neurazili, ale bylo jim pak všem blbě![]()
My instantní kafe ani nemáme, kdo ho má rád, musí si ho donést. Mě to hrozně smrdí, pít to vůbec nemůžu. Doma používáme frenchpress. Když dojde kafe, dám si čaj![]()
nicmene konvicka je sice fajn, ale ja rano davam tak 3-4 kafe za sebou a to nejde, jak je to horke, strasne me to stvalo
Já si dělám překapávanou - o víkendu (když je čas) vypiju celou konvici... to ty tři čtyři hrnky taky udělá, a lehce.
Tuhle jsem ovšem dostala úplatek v podobě velkýho balení mletý Jacobs, a jelikož mi zrovna došlo moje kafe, riskla jsem to - hnus fialovej! Teď nevim co s tim, vysypat do záchoda? ![]()
Ovšem na milostpána to nemá, ten do sebe leje ty rozpustný a ty jsou strašný moc, jedno jaká značka. To si vždycky vzpomenu na Barťáka jak ječel u cateringu, že maggi nepije ![]()
Pinot Noir Prosím tě, já mám horší historku! Moje švagrová kafe vůbec nepije, takže má doma rozpustnou kvůli nám!
Už si tam vozíme nespresso, je malinký a skladný. Jednou jsme ho tam měli náhodou, protože jsme se odněkud vraceli, byli tam i tcháni a chodili jsme si s nimi dávat na tajňačku před dům, ale teď už si vždycky, když tam jedeme společně, tchán ověřuje, že ho berem s sebou!
Garfie My s manželem kafe vůbec nepijeme a kvůli návštěvám máme taky jen rozpustný. Já tomu vůbec nerozumím, měli bychom se nad sebou zamyslet? ![]()
nonemy spíš třeba zjistit, jaký kafe ta návštěva pije (jasně že si kvůli nim nemusíš pořizovat drahej přístroj
) Ale já si třeba ke kámošce nekafařce vozím svoje.
nonemy Vůbec ne, vlastně mi přijde zvláštní, že vůbec máte kafe! Přece když někdo nepije třeba víno, taky neočekávám, že mi ho nabídne...Ono totiž to rozpustný fakt spoustě lidí nechutná a já ho mockrát dostala "bez varování", třeba bych si raději dala čaj, panuje takový mylný dojem, že kafaři, bez kávy nevydrží. :-) Což teda vlastně často může být pravda!
Navíc třeba u té mojí švagrové-ona vařila kafe jen nám, jenže my tam jezdíme jen jednou do roka, to je pak navíc staré a vyčichlé....a je nám hloupé si nedat, když ho tam má jen kvůli nám....no je to prekérka.
Znáte drip it? Já teda nejsem fanoušek zbytečného kávového odpadu (kapsle apod.), ale drip it mi přijde dobrá varianta na cesty nebo tam, kde není jistota dobré kávy.
Kan nechytne se ti?
Já nosím konvičku na cesty, kolikrát tam indkce je a nebyl nikdy žádný problém.
Nechytne, menší průměr to vůbec nevezme, indukce bliká a píská, zjistili jsme to až po předání, Electrolux. Kamarádka má nějaký mezikus, ale je to zase další krám do kuchyně. V tohle je plyn ve výhodě i když americký plyňák s velkým hořákem je taky o ničem, hoří ty roučky zase.
tina Meli jsme v praci mezinarodni navstevu, Spanela a Francouzku, a nabidli jsme jim kavu, akorat kavovar u sekretarky byl zrovna v oprave a v kuchynce u laboratore nic specialniho nevedeme, takze turka, nebo rozpustnou. A Spanel si pral turka zaliteho studenou vodou, ze pry se to u nich tak pije? A chudak Francouzka mi prislo, ze nejak nevedela, co s tim kafem delat, tak si dala asi 4 lzicky mlete kavy do hrnku a zalila to troskou vody, takze kafe akorat nabobtnalo, udelalo to hustou kasi, a nez jsem si toho vsimla, tak chudak predstirala, ze to pije, a ze je to strasne dobry! Priste uz chteli jenom vodu a caj.
Myrtila ale ty snahy neurazit jsou strasny..!! Mi povidala kamoska, ze si jeji kolegyne na hotelu chtela dat rano sypany caj, meli tam nejaky krasny v nabidce a ona si ho omylem zalila z termosky kafem, ne vodou..!
Jenze ho pak "radeji" vypila, nez by to nejak vyresila. ![]()
Garfie já třeba našim po návštěvě ten načatej sáček rovnou dám s sebou domů, protože aby mi to tu pak půl roku leželo ladem.. a prostě pak vždycky zase koupím to nejmenší balení, když vím, že přijedou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.