viktorka_od splavu No přesně... "dyť je tam jen troška cukru, to ani nemůžeš cejtit!" Cejtím, cejtím i jeden jediný krystal. Cejtím, když někdo zamíchá moje kafe stejnou lžičkou po zamíchání svého oslazeného kafe
a prostě nevypiju.
Stěžovací vlákno
barbucha z toho mletyho kafe si s trochou nejakyho telovyho oleje udelej peeling pred sprchovanim![]()
Jitka77 Souhlasím - voda udělá hodně!
Nevím, zda se vůbec můžu přiznat, že běžně doma piju rozpustné tchibo
!
crazydaisy Co asi tak kávový lógr udělá v odpadech
Mě by se kávový peeling strašně líbil, ale právě kvůli tomu odpadnímu vedení si to nelajsnu, jen rozpustné, třeba cukrové.
andulka01 Záleží asi,kolik bys dala. My jsme lili logr poměrně často do odpadu a nic se nestalo. Pokud myslíš starosti o odpady svoje trubky;-). Co je s logrem dál jsme doma neřešili:-D
andulka01 myslim, ze logr je neskodnej. Napatlas to na sebe a pri oplachovani se to tak zredi, ze by to nemelo udelat nic.
andulka01 zcela jiste neudela nic
Taky doufám že lógr je neškodnej. Leju do odpadu obsah filtru - mám permanentní (žádný ty pytlíky vyhazovaný i s lógrem do koše) takže ho vyplachuju do dřezu... zatím se nic nestalo ![]()
Peeling mě teda nenapad, na to mam nějaký přípravky (naposled s přiléhavým názvem Buddha Belly, muhehe).
V případě lógru záleží na množství, četnosti lití, stavu a šířce odpadních trubek, jak to prolíváš, aktuální situaci...
Nám už se podařilo v našem starém domě společně se sousedy pod námi nejméně dvakrát lógrem ucpat kuchyňskou odpadní trubku. Vždy to bylo v létě, když jsme odjeli pryč, a lógr v trubce zatuhl na kámen, no a po návratu totální neprůchodnost...![]()
Po těchto zkušenostech musím vylévat lógr do toalety, tam je tak široká odpadní trubka, že to nehrozí.
koneckonců logr je i dobré hnojivo. Tak myslím, že dopad pro odpad je mizivý.
Lógr dávám do kompostu, my už s ním v odpadech problém měli.
Edit: někdy mám pocit, že náš kompost je nejmíň z poloviny tvořen lógrem. Možná proto se zahradě tak daří ![]()
Tak Betty Přesně, nosím logr na kompost. U nás dokonce jedna kavárna logr nabízela, měli to v krabici před kavárnou a ať si kdo chce nabere. Přímo doma k rostlinkámto ale nedoporučuju, plesniví to.
Pinot Noir vlastne mste hromadu logru s trochou kompostu?:D
do statistiky pridavam, ze jsem mela kavovy peeling ze Sephory a docrla ucpaval odpad ve sprchaci, takze jsem radsi vyradila. A na kafe pouzivame filtry a dripper od Hario
711990 Joo, přesně ![]()
Do statistiky - Pili jsme rozpustné nescafe Gold hodně dlouho, teď máme kávovar na nespresso kapsle. Oni to nějak ekologicky likvidujou (snad) a z toho hliníku dělají ty rybičky, výtěžek z prodeje jde na nějaké projekty Terezy Maxové, tak aspoň nemám moc výčitky vůči přírodě. To rozpustné už mi nechutná a zvýšila se moje spotřeba, místo dvou kafí denně už mám občas i 4.
Pinot Noir Napodobne, nas kompost ma hlavni slozku logr
. A muj kolega si braval z prace cele kbeliky s logrem z kavovaru (od cca 50lidi!). Pry bozi kompost a jak mu vse roste.
Pinot Noir myslím, ze i nás kompost je logr a trocha ostatního
Kokoska taky mame doma i v praci nespresso, kapsle posilam zpatky, i od dalsich lidi (presvedcila jsem je, at taky recykluji
). Tuhle me dopravce pochvalil pri zpetnem odberu, ze je dobre davat kapsle jeste do krabice, ze se ty pytle obcas rozlepi a on to pak musi sbirat po aute a stejne to pak skonci v popelnici
.
Nemate nekdo moka konvicku s elektrickou zakladnou? Resim jake kafe v praci, frenchpress je tam z mnoha duvodu neprakticky, filtry moc nemusim.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my