Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 09:14

mirajo Pinot Noir nám na dovolené stačí čaj

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:20

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:21

Sweet Potato no tak v kavárně si ho dám klidně z espressa, to jen samo-domo se to líp šlehá z rozpustnýho..

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:24

Evaeva Měli jsme kamarády, kteří neváhali na horách (kamna na dřevo, voda ze vzdálené studny, nádobí ve škopku) zaprasit všechny hrnce svým sypaným čajem

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:31

Evaeva já čaj piju vlastně pořád, ráno černý, mezitím šípkový, k večeru někdy meduňku, někdy ovocný, sem tam zelený. Vlastně docela nerada piju čistou vodu, mám radši bublinkovou, takže jsem celý den na čajích. Tudíž čaj pro mě nemá ten efekt "teď si chvíli sednu, vypiju si něco dobrého, nebudu u toho míchat omáčku ani přebalovat ani hrát na schovávanou".

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 26. května 2021 09:33

Poslouchala jsem včera na Čro Gene Deitsche, Z lásky k Praze a je to tam hned v první kapitole, že když Američan pochopil, že zrnka v turecké kávě mají klesnout ke dnu, tak je to v podstatě velice chutné pití

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 10:22

Sweet Potato nám stačí v pytlíkuPinot Noir já právě tuhle pohodu mám i u čaje, vždycky jím začínám den, dávám si i po obědě, když jsem doma, takže na kafe na dovolené už není kdy, to si dám třeba v cukrárně na výletě.

Offline Garfie
28469 příspěvků moje polička 26. května 2021 10:36

Já třeba v létě čaj nepiju vůbec, ani by mě to nenapadlo, je to prostě zimní pití. :-) A jinak, co se týká těch káv, je to docela výhoda pro vás, co je pijete s mlékem nebo smetanou, případně sladíte, myslím, že ta samotná chuť kávy pak trochu zanikne. Já jsem tým blackcoffee a poznám všechno. 

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 26. května 2021 10:46

Sweet Potato tak to prrr, já jsem taky tým sypaný čaj only..! (na takových horách nevím, takhle se moc často nevyskytuju). Ale pozor: teď jsem dostala sypaný čaj, ke kterému byly přibalené ty organzové pytlíčky, můžeš si ho napytlíčkovat i na cesty..!!

Pinot Noir přesně, vodu moc ani v létě, v létě se pije čaj studený..! Občas vykolejím návštěvu, která si poručí čaj a já začnu jmenovat: takže dáš si černý, černý ochucený, zelený, zelený ochucený, několik druhů ovocného, bylinkového a nebo chai s mlékem?? Samozř. všecko sypané.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 11:50

Garfie a co piješ v létě k snídani?kávu předpokládám. Já to mám opačně, nechápu, proč si lidi dávají kafe třeba na koupališti, samozřejmě mimo ledových variant.

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 26. května 2021 12:36

Garfie já to teda poznám i v Latte.

Hlavně do toho vstupuje i kvalita ( našlehání) mléka. 

Ráda bych, aby mi to bylo jedno, ale opravdu není. Jsem na služebce, druhé kafe dnes a nějak nejsem uspokojena. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 26. května 2021 13:55

Pavlena v DM maj kompostovstelny cajovy pytliky, je to super vec!

Offline Garfie
28469 příspěvků moje polička 26. května 2021 14:07

continuity Věř mi, že bez mlíka by to bylo horší!  Ale jinak ti rozumím, i to mléko (a našlehání) dělá svoje, pokud jsi na něco zvyklá. Třeba našemu polovičnímu synovi u nás mléko nechutná, doma ho pije, přitom pro mě mléko jako mléko (ovšem já ho teda prakticky nepoužívám). 

Evaeva Jasně, že kafe! :-) Ale na koupališti bych si ho teda nedala, leda ledový. 

Offline Pavlena
6911 příspěvků moje polička 26. května 2021 14:13

711990 ahaaa, dobre vedet, diky!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 26. května 2021 14:51
Reakce na dynda:

Pinot Noir Potrefenáhusa 

Já někde četla, že mravenci nemaj rádi kafe, tak my jim z toho lógru děláme druháka a lejeme to na záhon, když se tam začnou zabydlovat.

​a pomáhá to? Mravence mám úplně všude, doslova se venku nedá sednout.

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 26. května 2021 15:43

Stezuju si na svou praci.

Myslela jsem, ze delat analytika bude skvely. Misto toho travim 80% casu na nesmyslnych schuzkach, ktery nikam nevedou, vysvetlovanim dat lidem, ktery to vlastne nezajima.

Muj ukol je pomoct oddeleni pro ktery pracuju, aby pro svoje rozhodovani vic vyuzivali data.

Misto toho travim cas nesmyslnyma ukolama, ktery realne nic neprinesou, spis slouzi k tomu, zastirat skutecny stav veci.

Dnes jsem predstavila novej dashboard, projektova manazerka mi doslova rekla: no a kdyz ten cil nesplnime, tak musime ty cisla v dashboardu predelat tak, aby to vypadalo, ze jsme je splnili.

Mam fakt totalni deziluzi. A pritom chci jen dobre delat svou praci, a idealne aby moje vystupy k necemu vedly. A kdyby treba obcas nekdo rekl, tos udelala dobre.

Jsem az moc narocna? Hlasim se jinam, ale mam pochybnosti, jestli to takhle nefunguje ve velkych firmach obecne..

Edit: ja ani nemam zajem nejak strasne moc delat karieru, ale kdyz uz travim cas v praci, tak ho chci travit smysluplne. A ne plnenim nejakych pseudoukolu, ktery ve vysledku nic neprinesou. Z toho mam fakt pocit totalniho zmaru a demotivace.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 26. května 2021 15:48

Lilly_Ku já se v téhle oblasti nepohybuju ani vzdáleně, ale rozumím té potřebě smysluplné práce, tohle musí být peklo! Držím palce. 

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 26. května 2021 15:50

Lilly_Ku To je mi líto, to je blbé... a trochu se bojím, že navzdory tomu, jak se firmy zaštitují analýzou dat, jak je klíčová, tak ve finále to fakt moc nikoho nezajímá. 
Dělám pro minifirmu, analyzuju jen pár drobností a předkládám kolegům na stříbrném podnosu... no hádej kde to končí. Naštěstí to není gro mé práce.

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 26. května 2021 15:51

INCOM1 dik za povzbuzeni! Ja uz fakt pochybuju i o sobe, jestli se s tim nemam snazit nejak smirit a drzet takzvane hubu a krok. Ale zas si rikam, ze na to je muj cas moc drahej.. no ale na druhou stranj ae bojim, aby to v nove praci nebylo este horsi

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. května 2021 15:51

Mirka 

Myslím, že na hnízda v záhoně to pomohlo, ale neručím za to, kam mravenci odtáhli.