Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 25. května 2021 17:45

Lamicka až se budu muset vrátit do kanclu, tak do ní asi půjdu. Zavřeli nám starbugs a jiná kavárna tam není (alespoň vidíte,jak strašné kafe tam máme, když je SB lepší ). 

Vždy si vzpomenu na historky bývalého kolegy, který na jednom mezinárodním projektu vyfasl projekt manažerku z Itálie a ta odmítla pracovat (ale jako úplně), dokud v zasadacce nebude kávovar s pořádným kafem. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 25. května 2021 17:48

Lamicka Naši elektrickou mají, teda ne přímo tuhle (to vypadá na bialetku , ty tehdy byly k mání jenom dost komplikovaně a my ji potřebovali hned). Ta jejich má teda průhlednej, umělohmotnej vršek. Když jsem dohledávala recenze, tak nědo tvrdil, že tam z toho plastu cítí pachuť, ale my zase tak jemný chuťový buňky nemáme. Ale tipla, že asi celohliníková/nerezová bude asi lepší.

Takže za nás můžu doporučit.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. května 2021 19:46

continuity My nemame zadny kafe, ani spatny, takze prezivam na rozpustnem a to uz nemuzu ani citit (jinak mi prilezitostne nevadi). 

Prosperina diky moc

Offline rasaNori
8830 příspěvků moje polička 25. května 2021 20:19

Nam jezisek donesl krups kavovar, na zrnkovy kafe. Takze logr na kompost, protoze mame od baraku dal mizerny odpadovy trubky. A drzim si sve snidanove a odpoledni kafe:D i muz nekafar si odpoledne da se mnou :) 

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 25. května 2021 20:22

Lamicka ja driv mela a byla jsem spokojena. Akorat pokud pijes s mlikem, tak je potreba napenit zvlast.

Ted mame pakovej kavovar a nejlepsi

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:08

Kan 

My máme taky Electrolux indukci, nejmenší je myslím 12 cm a chytne nám i tu nejmenší moka konvičku na jedno malý kafe. Když má vrtoch, že nechytne, tak do té kružnice strčím ještě navíc aspoň na kus konvici s vodou, tu to chytne stopro a kafe mám přechrochtaný za chvilku.

Offline žluťásek
8845 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:17

Tyjo, to je věda to kafe. Začala jsem ho pít až relativně nedávno a doteď mě nenapadlo, že na tom rozpustnym je něco špatně. Snad jsem nezpůsobila faux pas, když jsem ho někdy návštěvě uvařila bez upozornění.

A protože tomu nerozumím, co je na tom rozpustnym blbě? Jen vám nechutná, protože čerstvě umlety je lepší?

Pro mě je většina kávy z kavárny strašně silná, dávám si jedině latte a do něj ještě spoustu cukru. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:20

Pinot Noir Potrefenáhusa 

Já někde četla, že mravenci nemaj rádi kafe, tak my jim z toho lógru děláme druháka a lejeme to na záhon, když se tam začnou zabydlovat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:25

žluťásek 

Rozpustný chutná jinak než turek, presovaný, filtrovaný... Proto většinou lidi pijou jen některé úpravy, ty ostatní jim nechutnají. Já zrovna rozpustné taky nemusím. Když mám velkou chuť na kafe a jiné není, vypiju ho, ale nesmí to být často. 

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:28

žluťásek Plus je rozpustné ta nejmíň zdravá varianta.

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:30

žluťásek rozdíl mezi rozpustnou kávou a kávou je asi jako mezi pomerančovým džusem a čerstvou šťávou z vymačkaných pomerančů (taky dost lidí dá přednost té sladké šťávičce před ostrou kyselou syrovou chutí..:-P

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2021 21:31

žluťásek pro mě má to rozpustné hroznou pachuť. V mém okolí ho pijí spíš starší ročníky. Když vím, že je na výběr jen rozpustné nebo něco úplně jiného, tak zvolím to jiné a ráda, třeba čaj. Když ti chutná, tak ho pij dál, akorát bych se přimlouvala za upozornění návštěv:)

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:31

žluťásek Tiež pijem iba rozpustnú kávu a navyše si do nej pridávam mlieko. Ak idem do kaviarne, dám si cafe latte alebo capuccino. Kávu bez mlieka nevypijem. No som kávový barbar.

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:31

žluťásek Tak ono i každé čerstvě umleté kafe prej chutná jinak, záleží na odrůdě, pražení a tak :o)

Mně teda nechutná žádné, ale muž si vozí zrnkové kafe, mlýnek a aeropress i pod stan (a rozpustné kafe podle něj není kafe, ale jen nápoj s příchutí kávy ;o)

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:43

DruI nad aeropressem jsem už taky přemýšlela.

Já si teda pod stan vozím i šlehač na mléko. Dám to i bez něj, ale Latte je Latte. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 25. května 2021 21:45

Lilly_Ku diky, mleko nemam rada napenene, tak je to ok :) 

Offline žluťásek
8845 příspěvků moje polička 25. května 2021 22:08

dorota já mám kafe jako dezert po obědě. Slabý, půl na půl s mlíkem a ještě dvě lžičky cukru. Vlastne se tím snažím napodobit to sladký bílý kafe z porodnice, to bylo super

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 25. května 2021 22:15

žluťásek Mám to podobne, rozpustná káva, pol hrnčeka voda, pol mlieka, ale len lyžička cukru. Dávam si teda neraz dve, jednu na raňajky a druhú po obede (a k tej poobedňajšej väčšinou nejaký keks či koláč). Silná káva nie je nič pre mňa. Stačí mi tá kávová príchuť rozpustnej kávy.

Offline Jitka77
1919 příspěvků moje polička 25. května 2021 22:37

žluťásek Zkušenost z porodnice nemám, ale nebylo sladké bílé kafe spíš Caro? To je chuťově někde mezi instatním kafe a klasickou meltou. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 25. května 2021 22:51

Lamicka Vy nemáte ve směrnici, že nemůžete používat vlastní elektricka zarizeni?:-D