Teda, dámy, teď jsem dočetla posledních pár stran a uffff. Všem vám i vašim blízkým přeji hodně sil, ať všechny ty hrůzy dopadnou, jak jen nejlépe to jde. Držte se ![]()
Stěžovací vlákno
Tabea crazydaisy tv Zarinya Mohučanka Ďakujem. ![]()
Mohučankawtf![]()
Biely kvet držte sa, nech to všetko dopadne co najlepšie.![]()
Biely kvet Myslím na tebe, ať vše dobře dopadne
.
Vůbec je to na posledních stránkách velká spousta starostí. Ať to dopadne dobře u všech.
Biely kvet Jaruška, držím všetky palce, myslím na vás![]()
A všetkým tu, so svojimi trápeniami v rodine, prajem veľa síl a skoré uzdravenie.
Dočítám, tak všem jen ![]()
Tak hlasim, ze vubec nevim, jak to sama s tatou zvladnu. Noha horsi nez kdyz tam jel, krok neudela, takze pleny. Nechce jist, da mu praci spolknout prasky... ve zprave je napsano, ze pacient chce domu, po dohode s dcerou(tj. segrou) propoustime. Prognoza nejista. Segra v sobotu na tydev odjizdi. Tvl, co ja s tim?
Kokoska Ach jo, to není moc dobré. Snad se tatínkovo zdraví ještě zlepší. Asi blbá otázka, nedala by se sehnat nějaká sestra alespoň na pomoc s hygienou nebo tak něco?
Mohučanka mne se prvnim v tehotenstvi udelalo zle a protoze to bylo uplne na zacatku, potvrzene z krve, ale na sonu zatim nic, mela jsem od lekare kvuli podezreni na mimodelozni nakazano hned volat sanitku, kdyz me zacne bolet bricho a delat se mi spatne, tak jsem si ji zavolala. Ze to nemam pokouset. V zivote jsem se necitila vic mizerne a obtezujicne, nez v te sanitce, kdyz teda ridic nakonec svolil, ze me k tomu apolinari teda odvezou. I tasku jsem si na ambulanci musela ze sanitky odnest sama. To, ze jsem tam pak odpadla a uz me odtud odvazeli na oddeleni na lehatku zvracejici, chvilemi omdlevajici, neschopnou niceho, s kapackou s analgetiky, uz bohuzel sanitak nevidel.
Evaeva musim to zitra zjistit, jaky jsou moznosti.
Kokoska bylo by fajn, kdyby si sehnala aspoň nějakou pomoc. No, přeju hodně sil.
Zuzuli my dostali vynadano, kdyz jsme mamu na neurologii dovezli autem, ze mela byt pod lekarskym dohledem. Ze ji pak nechali hodinu lezet na chodbe na voziku, nez ji odeslali na konzilium na internu, uz nejak nikoho nezajimalo. Na interne se zdesili, ze uz mela byt na posteli, ze by konziliar prisel za ni. Tak si vyber. Pacienti jsou zda se obtizny element v tom skvelem systemu naseho zdravotnictvi.
Nechci krivdit vsem lekarum a sestram, s rodici jsem toho uz absolvovala dost a potkali jsme i skvele, ochotne a laskave, perfektni odborniky.
Evaeva dik
Všem hodně sil ![]()
Zuzuli Blbou zkušenost má asi každý. Jsem zdravotník, ale několikrát jsem narazila na takové idioty v nemocnici, že jsem žasla. Jednou též těhotná, když jsem začala slabě krvácet a sestra na pohotovosti mě seřvala, že s tímhle se v noci do nemocnice nechodí a že nebude budit lékaře
. Naštěstí se mnou jel manžel a ten se nenechal.
A zážitek z dětské ortopedie, kde mi najednou v sedmi měsících, nějaký doktor, kterému bylo tak 90, řekl, že syn dostane na kyčle strojek, takový do pravého úulu na úplné zpevnění kyčlí. My jsme v té době bojovali s neurologickým problémem, kde naopak měl cvičit a co nejvíc rozbalený. Tenkrát jsem se rozbrečela. A opět to byla sestra, kdo mi řekl, ať neřvu, že to není tragédie, že někomu dítě i zemře a to je potom důvod k pláči
. Potom jsem šla jinam, k odbornému mladšímu lékaří a ten nechápal, proč by měl něco takového vůbec mít a syn byl v pořádku.
Kokoska Řešili jsme teď v rodině babičku v pokročilém stadiu nádorového onemocnění. Vynechám teď hejt na zanedbanou prevenci jejího praktika. Ale - babičku jsme pár týdnů měli doma, potřebovala stálou péči a ke konci už u ní musel někdo být nonstop. Ale moc nám pomohli z mobilního hospicu, sestry jezdily každý den a byly neustále na telefonu, když bylo potřeba cokoli vyřešit nebo jen zkonzultovat. Podávaly a připravovaly léky, obstaraly i hygienu (babi to bylo příjemnější než od nás), ukázaly jak polohovat a různě ulevit. Hodně nám to pomohlo, i když byla babička ještě relativně soběstačná, vlastně ze začátku to byla hlavně psychická úleva, že se člověk má na koho obrátit. Zkusila bych pohledat, jestli existuje mobilní hospic i v blízkosti tatínka. Hodně sil!![]()
Len V okresnim meste je domaci hospicova pece, ale to je jen pro opravdu konecnou fazi zivota,aspon podle jejich stranek. Zitra zavolam doktorce, taky je tu pecovatelska sluzba, treba by vedeli, co se da delat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články