Myrtila já bych se naočkovat nechala vědět to teď. Na druhou stranu miminko naočkují hexou, ve které je i ten černý kašel, okolo dvou měsíců. Ale samozřejmě by to byl průšvih, kdyby to chytlo.
Stěžovací vlákno
Stezuju si na svoji kondici, 54 km na kole pres hory a doly na Vysocine mi dalo zabrat. Ne ze bych to neudejchala, spis mam blby svaly na nohach. Neni se co divit, tech semtam 15 pres leto se neda pocitat. Naklepanej zadek jako bonus, vzala jsem si omylem nejaky starsi kalhoty se sepranou vyztuzi, blba, no.
Jos Melo by to byt mezi 28.-36. tydnem, coz stiham. Lepsi asi ted driv, nez se rozjedou na podzim nachlazeni a s tim jeste vetsi panika s covidem.
Evaeva No, prave tezko rict, jak to bude pres zimu a koronu s ockovanim mimin, ted na jare doktorka, ke ktere chci chodit, posouvala na pozdejsi termin, co slo. Na tohle nemam jasny nazor, jestli je lepsi i pri korone ockovat, nebo pockat, oboje ma svoje pro i proti.
Myrtila to bude záležet na doktorce. Naše normálně očkuje, bere to stejně jako jiné nachlazení, neočkuje, jen pokud má dítě nějaké příznaky.
Kokoska to si nestezuj, ta vzdálenost není malá, zvlášť pokud to bylo s převýšením a když jsi moc netrenovala, náhodou super je to. Zadek je po pauze znát, no
my jsme letos měli kola kvůli rekonstrukci delší dobu zastavěná na konci garáže a když jsme je na konci léta vytáhli do hor, taky jsem to pocítila
Jak tady čtu o očkování, uvědomila jsem si, že mám asi prošlé očkování na tetanus. Je to už asi 15/16 let, co jsem byla očkovaná.
Myslíte, že i onko pacienti mohou být očkovaní?
Dalia Teď se očkuje po 15 letech. Já mám prošlé let 18 a doktorka říkala, že je dost pravděpodobné, že pritilátky mít budu a bude mi stačit jedna dávka. Takže tvých 15-16 je ještě v pohodě, příležitostně se u doktora zeptej.
Dalia Já jsem si po 15 letech nechala vzít protilátky a mám jich tolik, že žádné nepotřebuju. Odloženo o dalších pět let.
Sweet Potato Renusatko Děkuji vám za reakci. V prvním momentě jsem se skoro lekla, že jsem něco prošvihla. Tak se zeptám dr., až pojedu na kontrolu.![]()
Dalia Potvrzuji taky spousty protilatek po cca 16-17 letech..
Myrtila ja na tom ockovani v tehotenstvi byla. Presvedcilo me to, ze mala miminka mohou mit pri pripadnem cernem kasli vyrazne horsi prubeh nez starsi kategorie, protoze jim hrozi masivni infiltrace bilych krvinek do plic. Detaily si teda uz nepamatuju, ucili jsme se to kdysi na klinicke imunologii. Problem jsem zadny nemela. Jestli to funguje, se nastesti taky nevyzkouselo
. Ale sla bych znovu, pokud bych byla tehotna podruhe.
Byla jsem v ockovacim centru, vyhovovalo mi, ze jsem to mela kousek z prace. Ale asi by me naockoval i praktik, kdybych mu rekla. Nevim, jak jsi daleko, ale k pratikovi se taky nekdy za pulkou chodi na kontrolu ne? Tak je sance se zeptat![]()
Pavlena
... děkuji.
Dalia nejspis fakt neprosvihla, i ja jsem mela preockovani na tetanus po asi 15 letech. Hlaska tak za 15 let prijdte me ale trochu vyvedla z rovnovahy. Kam si to zapsat, ze :)
Dalia Měla jsem protilátky i po 20 letech, ale uz jich nebylo tolik, tak jsem pro jistotu preockovana jednou dávkou. I když tetanovka mi prijde v pohodě, kdyby se stal nějaký úraz, tak pichnou rovnou a baterky si snad už ve svém věku strkat do nosu nebudeš. Dr se ale určitě poptej.
jinx neboj, za patnáct let tady pojedeme další kolo, on ti to už někdo připomene.
Anema Chodi se i k obvodakovi? To ani nevim :-D Asi si prilepim na tehotenskou prukazku papirek s dotazy, at na to zase nezapomenu, uz se mi to nejak hromadi.
Myrtila Jo, vcetne ekg, je na to i kolonka v prukazce. I k zubaři
Myrtila Melo by se asi, po me chteli jen ekg a to jsem si natocila v nemocnici, k prakticce nechodim, je to u ni stejne k nicemu. Navic cast praktiku ani EKG nema. Zubar je taky jen doporuceny, ale tam bych se byt vami objednala. Ale ze zkusennosti vim, ze ani maminky co jdou na planovanou sekci vetsinou u PL nebyly a u zubare je to uz naprosto tristni (vubec ho nemaji a nechodi roky!!). Obecne i v te gyn peci jsou ohromne rozdily...
Jeste k tomu ockovani, nove dle infektologu staci na tetanus az 20let, porad se to posouva. A treba hepatitidu B jsem mela ockovanou nekdy v 10 letech a i vic nez po 20 mam stale velmi vysoke titry protilatek a nikdy jsem se nemusela nechat preockovat....
Potrefenáhusa hele jak v ktery prukazce, ony sou mezi nima desny rozdily. Ja treba na zubare kolonku mela, na praktika ne. Moje doktorka se tak dozvedela ze mam dite, az kdyz jsem vybehavala predoperacni vysetreni kvuli revizi po sestinedeli a nechapaly se sestrou, proc ho nechci brat do cekarny![]()
Jos takhle sem mela vic stesti nez rozumu u zloutenky A. Zapomnela jsem na druhou davku cca pred 10 lety a predloni jsem mela primy kontakt s nakazenym a protilatky mi nastesti zustaly!.
Krehutka tak jo :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje