Existují i pasti na odchyt, který myš nezabijou, já jsem do ní chytla tu samu myš 3x, než jsme našli, kde je v baráku díra a kudy se vrací :-).
Stěžovací vlákno
crazydaisy maminka je dobra! Ono by ji asi nedelalo dobre, kdyby musela tech svych aktivit nechat, jen by se nemela prepinat a spolehat, ze se nic nestane, trocha opatrnosti neskodi. Ja si vzdycky vzpomenu na tu babicku moji snachy, jak ji po operaci kycli hledali a nasli na strome trhat svestky. Ta by taky bez nejake cinnosti byla nestastna.
Julie podle kocoura Vavřince?
Moje životní zkušenost je taková, že bych jela, hned, pokud by kamarádka měla na návštěvu čas.
Já se teď snažím jedné staré paní takhle dělat radost, že ji zavezu, kam by se už jinak nedostala, protože nemá komu si říct. A máme z toho krásné zážitky, zajímavá setkání a tak. Doufám, že ještě něco stihneme, člověk nikdy neví. Sice mě to vždycky rozhodí, protože je to emočně nadupané, plus jsou to trochu manévry, protože bydlím hodinu cesty od ní a musím zajistit hlídání, ale stojí to za to.
Karja Blbý je, že kamarádky se kterýma chodila na tůry jsou buď už mrtvý nebo chromý (a to byly mladší než ona), tak chodí do lesa sama. Aspoň teda má s sebou mobil, ale stejně.
crazydaisy Tvoji mamku si pamatuju, že už jsi o ní mluvila. Měla by se dát dokupy s tím mým tchánem
. Ten si stěžuje, že s ním v 80 nejezdí nikdo na kole a těch 15 km s ním taky nikdo nechce chodit. Ale tvoje obavy z těch domácích prací ve výškách, chápu
Tenhle týden jsem těch šikovných 80ti a 90ti měla dost. Jsem ráda, že k nám pořád chodí. V pátek paní, která měla v létě 96. Pohybově neskutečná, všechno kolem sebe zvládala sama, všechno věděla a v létě se vrátila z Holandska, kde do teď částečně bydlela a létala sem 2x ročně. Ve čtvrtek paní, která byla taky taková, ta měla 94, pokecaly jsme o královně Alžbětě, byla vtipná a z lehátka seskočila jako gymnastka. Někdy je neskutečná, že zvládají věci lépe než kolikrát padesátnice.
Všem tady přeju, ať tenhle divnej den už je za námi. My v noci ještě hledali syna, protože oznámil čas návratu a byl na kole. Ve 4 ještě nebyl doma, ale naštěstí kolo bylo u kamaráda a jemu jen nefungoval mobil, ale chvíli jsem teda měla řádnej strach, protože ani nevím, kde jezdí.
Zamyslela jsem se jak to jednou bude s našima, nyní zdraví 65+ a ohledně oken a záclon myslím můžu být klidná. U táty je to úplně pod jeho rozlišovací schopnost a mamka myje okna jen před poutí, která už dva roky nebyla ![]()
Renusatko Nejzdatnější seniorka, kterou jsem znala, byla paní Bojanovská, máma Pilarové. Do stovky byla plně soběstačná, uklízela třípokojový byt, vařila, nakupovala a navíc vypadala skvěle. Do 102 potřebovala už pomoc, ale bydlela doma. Pak už žila v domově seniorů, kde pár dní po 106. narozeninách zemřela.
dynda Jejda, to jsem si ani nevzpomněla!!! ![]()
dynda jseš dobrá![]()
To si taky říkám, když padnu večer po odřízených stovkách km do postele a nemůžu do 3 spát. Ona má dost poznamenaný život od malička a má to až do smrti, přesto super aktivní baba, ale spousta hrozných vzpomínek. A to třeba jedeme do důchoďáku navštívit kamaráda, kterému normální život skončil asi ve 30, od té doby naloženo. Válka a zkur... komunisti.
dynda určitě je to moc zajímavé, ale emočně to musí být hrozně náročné. Děláš opravdu úžasnou věc.
Tak nevím, jestli do stížností nebo do radostného vlákna - místo polední procházky jsem hodinu lítala po paneláku nahoru dolů, napřed zjistit, z čí koupelny teče voda, pak se dobrat klíčů od předsedkyně SVJ (naštěstí je k tomu bytu preventivně měla, stará paní, která tam bydlí, už prý neslyší, nevidí a nechodí nejlíp), a pak spolu s ní do určité míry likvidovat potopu v kuchyni, která vznikla z puštěné vody a zacpaného dřezu bez přepadu, běh pro vlastní hadry a froťáky included.
Ale je to polikvidované, kdybych odešla o hodinu dřív, jak jsem plánovala, tak by to možná začali řešit až sousedi pode mnou, a navíc jsem měla sociálního kontaktu se sousedy jak jindy za celý rok :-)
Candance Hele za všechno (za krizi) může manžel doma. Institut manželství absolutně nepočítal s tím, že někdy bude manžel doma. Počítalo se s tím, že bude doma v neděli. Pokud by měl bejt doma každej den, cele to rodinné uskupení se vytvoří jinak. To má takhle fakt 9/10 rodin.
Zlatý slova! ![]()
Já nikdy nepochopila proč ženská vyčítá manželovi že je málo doma a dává přednost práci, že se kvůli tomu snad některý doma i hádaj! Bohajeho, čím víc je v práci, tím líp! ![]()
(my měli v tomto ohledu ideálního taťku - věčně v prachu, doma se vyskytl na chvilku jednou za půl roku, aby nám sdělil že jsme nevycválaní parchanti rostoucí pro šibenici, matce že je mizerná vychovatelka i hospodyně, a opět odjel což jsme kvitovali s radostnou úlevou)
barbucha No to zas on může být doma, ale nesmím tu být já. Nebo můžeme být doma spolu,ale nesmí tu být děti:-D. Prostě pár základních pravidel, které je třeba dodržet
barbucha doufám, že dneska už to takhle moc nefunguje. Mně by teda takový model hodně nevyhovoval.
Stezuju si (a priznavam se), ze letos vubec nemam naladu na Vanoce. Ale fakt ani trochu. Jindy koncem listopadu si obcas pustim pohadku, vytahuju svicky a svetylka... letos nemam chut. Vlastne ani uplne nemam duvod, jen cela atmosfera vcetne pocasi me spis stve nez ladi do nostalgickeho ocekavani.
Kokoska na konci týdne má sněžit, třeba tě to naladí
Docela tě chápu, zase je teď hodně ošemetné cokoliv plánovat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí