Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 08:23

Sweet Potato zrovna jsem ji sem chtěla dát, moje oblíbená... a tedy dotklo se nás to celý rodiny, opravdu konec jedný éry a ztráta pevnyho bodu. Někdo psal, že ona nastupovala na trůn a u nás vládl Gottwald, to je tak neskutečný rozpětí!

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 08:38

Teda ja to nejak nezvladam, kazda ta fotka a obrazek me strasne sejmou, takze jsem prorvala cestu metrem do skolky a uspecne brecim i na ceste zpatky

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 08:41

Garfie Taky myslím, nastavila laťku velmi vysoko. Ale chci věřit, že je v něm část jí samotné.

Vsechny ty obrázky mě dojímaj, jako vím, že nikdo není nesmrtelný, ale u ni mě to zaskočilo.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 08:51

711990  Já ti rozumím. Jedu v tom od čtyř ráno, jsou čtyři odpoledne, svíčka skoro vyhořelá a já jsem pořád sejmutá, znovu a znovu. 

rozarka Myslím, že to je i tím, že to bylo tak rychle, opravdu nečekaně, pokud se to tak dá v jejím věku říct. Jinak já Charlesovi fandím, myslím, že by mohl být dobrý a důstojný král, ale prostě těžké to mít bude. Na druhou stranu, připravoval se dost dlouho. :-)

Sweet Potato Ta je skvělá. Vlastně všechny ty, kde se sráží povinnost s rodinnými pouty, i ty s Harrym a Williamem ve službě na přehlídce mám ráda. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 09:01

711990 já řvu taky už od rána. Naštěstí nikam nemusím. Dojmá mě všechno, obrázky tady ve vlákně, moderátorky na čt24 v černém a na střídačku přepínám různé kanály. 

Garfie rozarka já Charlesovi věřím, myslím, že bude důstojný nástupce. Přijde mi, že se v poslední dekádě tak nějak srovnal a zkultivoval. A to jsem ho dřív neměla ráda, respektive byl mi dost nesympatický. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:14

Garfie Já jsem taky tým Charles, mám ho ráda.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 10:24

brrr taky tým Charles. Říkají že mu k tomu "srovnání"se pomohla i Camila. Já si myslím že život s Dianou musel být náročný a teď mu to svědčí. A ještě se tedy přiznám, mě se líbí i jako chlap, a jako mladej ja jsem na tyhle hubený ušatý typy

Bavili jsme se asi před týdnem s manželem a prý Diana s ním byla jen kvůli penězům, kdo by s ním, takovým ušatcem chtěl být. Tak jsem mu rozbořila bábovičky

jo jen tak bokem, moje škrábání v krku je covid. Prý je to teď úplně typické

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:14

Mně se Charles jako chlap nelíbil a nelíbí a tím, co vyváděl s Camilou, si taky nešplhnul. Na druhou stranu musím uznat, že to taky neměl jednoduché, ani s Dianou a asi ani s tím, kdo je a v jaké rodině vyrůstal a žil. Jestli se dá věřit seriálu Koruna, moc se s ním rodiče nemazali. A vůbec, královnu uznávám jako autoritu, byla mi sympatická, ale asi ten rodinný život nebyl legrace. Přijde mi, že snad lepší vztahy měla s vnoučaty a pravnoučaty než s vlastními potomky. Nemyslím, že by své děti neměla ráda, ale nevím, jestli se jí úplně dařilo skloubit "kralování" s rolí matky, asi to ani nešlo. Ale nesoudím, muselo to být všechno strašně těžké. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:17

A ještě teda dodávám, že Charlesovi držím palce, taky nemá úplně jednoduchou výchozí pozici. Asi se bude snažit být modernější, už jsem četla titulek, že bude chtít "zeštíhlit" ten královský aparát, no God save the King!

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:25

Kokoska Moje babička byla stejný ročník jako Elizabeth. Nemůžu úplně srovnávat s královskou rodinou, samozřejmě, ale taky na své vlastní děti nebyla nijak vřelá a otevřela se až s vnoučaty. Takže já ji znám jako bezva babičku, ale máma na ni jako na matku úplně v dobrém nevzpomíná. Takže, si myslím, to nemazání se s potomky bude i trochu dobová záležitost.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:40

andulka01 no nevím, spíš to je nějak v lidech nebo dané tou situací, prostředím, v Británii třeba i tradicí, ale nemyslím, že by to bylo platné pravidlo určité doby. 

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:45

Kokoska Tak v rámci královské rodiny svázané spoustou pravidel je to jasně dané prostředím. Jsem ráda, že se jim povedlo to trochu zmírnit a naklonit si veřejnost zpět.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:48

andulka01 jasně, v posledních letech je rozdíl dost zřetelný. Asi taky vliv Diany sehrál svou roli, chtě nechtě.

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:53

Kopila jsem si novou pánev extra na palačinky a tvl celá várka letěla do koše! Než jsem přišla na správnou teplotu a i když je nepřilnavá, bez oleje se to těsto lepí

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 11:55

andulka01  taky to potvrzuju. Manželova babička (byla by teda starší než Alžběta)  svého syna vychovávala velmi nevím, asi se dá říct chladně. Přitom ne že by ho neměla ráda, to vůbec ne, ale měla hodně těžký život a asi měla pocit, že ho tím na ten jeho život připravuje. Zato teda mého manžela rozmazlovala až až, on to nerad slyší, ale  v prvních letech našeho manželství jsem s tím celkem bojovala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2022 12:12

dzizisketa já dávám olej pod palačinky i na nepřilnavou pánev. Jen to teda potírám mašlovačkou, ale úplně bez to nejde.

Offline ankou
258 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 12:14

Mne se moc libi tahle fotka, plna radosti, spojenectvi, spiklenosti... hrozne na me pusobi a opakovane se nad ni dojimam :)

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 12:34

ja teda rozhodne nad smrti kralovny nebrecim a nedojimam se. maximalne se ohlednu za dobou jejiho panovani. bylo ji skoro sto, do kdy by tu asi mela byt? zila dlouho a ocividne v relativne dobrem zdravi, co vic si prat. umrit musime vsichni.

o tom jak hrozne "tezky" to mela by se taky dalo polemizovat, tak tezky bych to teda chtela mit taky.. vite, kdo to ma opravdu tezky? treba clovek v mem okoli, co celej zivot tvrde makal a tesne pred duchodem onemocnel degenerativnim onemocnenim, takze misto zaslouzeneho odpocinku a cestovani beha po doktorech a projde se tak akorat kolem bloku. a tisice dalsich lidi, ale fakt ne britska kralovska rodina.

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 13:11

Garfie brrr Charlese jsem zaznamenala víc až se smrtí Diany. Předtím pro mě byli všichni jen královská rodina, která se probírala v hodinách angličtiny. Po smrti Diany byl Charles všude ten špatný a Diana světice, jsem to nějak přejala. Až mnohem později, když jsem si o jejich životě přečetla a taky byla už podstatně starší a přestala vídět svět černobíle, tak jsem změnila mínění. Charles mi je sypmatický. Jak jinak, když taky horuje pro zahradnictví jako já, že? :-) Naopak Dianu teda za světici rozhodně nemám a ani mi není nijak extra sypmtatická, když jsem viděla nějaké její záznamy z vystoupení na živo.

Hlavně držím palce Anglii, teď teda nemají zrovna klidné a stabilní období.

Lilly_Ku Tak jsou různé těžké osudy. Mně přijde těžký život jak s degenerativní onemocněním, tak s neustálou pozorností veřejnosti.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 09. zaří 2022 13:14

notna no to jo, chudaci fakt :))