Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 29. června 2023 19:01
Reakce na Tabea:

​tyjo, já bych zas nečekala, že někdo má ordinacni hodiny, kam se chodí jen tak sedět, až přijde řada.  

​Na tom ORL, kde jsem byla dnes a v pondělí se synem, to tak je, přijdeš a čekáš, než přijdeš na řadu. A odsýpá mu to tam mnohem líp než všem těm, kam se musí s akutním případem volat. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. června 2023 19:39

Takže k tomu objednávání.  Syn zavolal a bylo mu řečeno,  jestli je vám teda opravdu hodne špatně tak někdy přijďte, ale budete čekat.  Ne, je mu skvěle a chození po doktorech má jako super zábavu.

Šel tam téměř ihned a v čekárně ani noha.  Už hledá jiného praktika. 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 29. června 2023 19:56

Kora chodievam s otcom ako doprovod a mnohí lekári si myslia, že je to moje hobby

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2023 20:32

Kora tak to chápu, to by mě taky štvalo. 

Já si nemůžu stěžovat. Když jsem měla kovid, volala mi nejdřív sestra, jak mi je, pak ještě za pár hodin doktorka a zjišťovala kromě zdravotního stavu, jestli chci přijít osobně (nechtěla jsem) a pak volala ještě za další tři dny, jak se uzdravuju.

Pinot Noir před kovidem to u ní právě vůbec neodsýpalo, člověk čekal dlouho, i když byl objednaný,... Doktorka je to dobrá, ale ta organizace okolo jí moc nešla. Kovid jí donutil a teď čekám max pět minut.

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 29. června 2023 20:45
Reakce na letfenixa:

Tabea mnohí to tak majú.  Aj môj obvodný.

​vždyť to je nepříjemný, čekat v čekárně, když je člověku ouvej....

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 29. června 2023 20:54

Evaeva to ORL je asi jiné, tam jsou to všechno akutní případy, nikdo moc nemá chuť vykecávat, často ani nemůže, že jo , a navíc toho doktora neberou pacienti jako "svého", takže hlavně ti starší tam neřeší x dalších, se zdravím nesouvisejících problémů, jako u praktika, takže to fakt frčí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2023 20:57

Pinot Noir jo, se synem na ORL to taky odsýpalo, bylo vidět, že doktor neztrácí čas. Vyšetřil ho, ještě než sestřička zapsala jméno a telefon do karty Ale neumí to každý doktor. Já teda s ním na ORL byla už asi pětkrát a akutní byla jen jedna návštěva. (Ty v Motole takhle rychlé nebyly i přes objednání, nemocnice no)

Online DruI
5577 příspěvků moje polička 29. června 2023 20:59

Tabea No, náš pediatr má s tím čekáním všeobecně problém, ono se mu i dost často stane, že má tolik nemocných, že mu přetečou až do zdravejch objednanejch, takže pak člověk, když má smůlu, tak čeká i se zdravým dítětem, ačkoli je objednanej. A čekat v čekárně je opruz i když je člověk zdravej :o)

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 29. června 2023 21:08

Evaeva no na ty neakutní má vyhrazené hodiny a objednání na čas.

DruI i u nás to tak je, sice musíš volat a máš přijít v konkrétní čas, ale stejně to nezajistí, že tam nebudeš hodinu trčet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2023 21:22

Pinot Noir jak jsem teď byla se synem, tak tam berou bez objednání i neakutní. Akorát na screening sluchu ho objednali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2023 21:24

Pinot Noir já myslím, že ti pediatři jsou prostě hrozně zahlcení, tady v okolí žádný nebere nové děti.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 29. června 2023 21:35

Tabea môj obvodný sa hlavne z Covidoveho 'najskôr volajte'  vratil k pôvodnému zapisovaniu pacientov na list papiera visiaci pri dverách. Takže keď prídem sa zapísať a je mi fakt zle, tak tam ostanem čakať.  Ale posledné 2 razy som tam už nebezala o 7 ráno, ale až okolo 9.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 29. června 2023 21:51

letfenixa no teda, toto bylo za mého dětství a že už opravdu nejsem mladá. Delalo se to tak, že někdo z rodiny nás zapsal cestou do práce. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 29. června 2023 23:50
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir já myslím, že ti pediatři jsou prostě hrozně zahlcení, tady v okolí žádný nebere nové děti.

​To je přesný. Já byla vážně šťastná, že jsem sehnala pediatričku hned a navíc skvělou. To, že se všichni objednávají beru jako bonus. U ní to teda funguje skvěle, často i s akutní záležitostí nevolám (hrozně to obtěžuje, když v ordinaci nonstop zvoní telefon a často nemají kdy ho zvednout), ale píšu mail. Lékařka je čte průběžně a když je to akutní, volají hned zpátky s konzultací nebo termínem.

Ovšem ne všude to funguje a to je pak frustrující děsně. Potřebovala jsem objednat dítě do specializovaný ambulance na Bulovce a trvalo to týdny!!, než jsem se vůbec dovolala. Když jsem se konečně dovolala, řekli mi, ať zavolám "zítra od x hodin, bude tam sestra". Takže jsem ztratila opět další týden pokusama 15x denně. Kdybych nebyla na RD ale v práci, asi bych termín neměla doteď.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. června 2023 00:08

letfenixa moj obvodny ma fyzicke casenky, ale zistila som, ze je najlepsie prist cca hodinu pred obedom, to uz tam nie je skoro ani nohy. Vsetci chodia rano a potom dlho cakaju. 

Nastastie vsetci nasi ostatni lekari maju objednanie na cas a celkom to aj odsypa. Az na kozneho, ktory je sice super ale hrozne sa vykecava a potom nestiha :D

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 30. června 2023 01:11

Len moja mama takto trávi kopec dní,  často otca niekam objednava.  Dnes bol na koznom sám,  vrátil sa s tým, že ho poslali na ORL a chirurgiu.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 30. června 2023 01:12

continuity tak ten pracujúci som u nás  ja, že.  Navyše to je na opacny smer, ako moja cesta do práce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2023 08:36

Len takhle se asi objednává do všech těch ambulancí v nemocnicích. Taky jsem takhle volala, objednání 2x týdně v rozmezí jedné hodiny

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 30. června 2023 09:47

Tak tchán nakonec skočil

Offline Liesel
1669 příspěvků moje polička 30. června 2023 09:49

continuity ach ne...