Lenka22 To by se ti mohl líbit tento chlápek! :-)
Stěžovací vlákno
Garfie jo, ten je taky dobre....ale ten můj má jakousi takovou zaoblenou kulatou a jasnou výslovnost nebo jak to charakterizovat, a proto pátrám, co je to zač.
mitford sister není to výslovnost z prostředí britských univerzit?
Lenka22 na brit univerzitách jsou lidi ze všech koutů a socioekonomického rozvrstvení, není tam žádný univerzální nebo převažující akcent...pokud teda já vím. asi ti ten hlas nějak učaroval, ale podle mě to je generický (lower) middle class britský akcent, možná z londýna, nic zvláštního.
Hihi, tak v původním domově je to dle slov samba "jak po výbuchu bomby", děda mlčí a je přepadlej. Tak se mi tam fakt nechce. Taky jsem zjistila, že potřebujeme novou sedačku. Já jsem ji minulý týden doma vyčistila, zdála se naprosto v pohodě, no asi blbý světlo, tady se to fakt nedá.
Karja Gratuluju ke stěhování do novýho bydlení, a ohledně přebývajících krámů máš teď výbornou možnost, jak to, co nevybalíš proto, že to aktuálně nepotřebuješ, odlifrovat po nějaké době ekodvora. Nevyžádaná rada - s výběrem nové sedačky nespěchej, než najdeš tu, kterou budeš fakt chtít, tak ti velkámalá a malámalá tu starou ještě několikrát něčím pokecají, tak budeš ráda, že to schytala ještě ta stará.
Karja na dedu nastoupil syndrom prazdneho hnizda, bude to ted pro ne zmena.
Kokoska Ne, jemu je blbě z toho bordelu:D. Když už i sambo řekl, že je to příšerný, musí to být děsný.
mitford sister hihi, asi fakt učaroval, díky :-)
Já bych taky řekla že je dědovi smutno z prázdnýho baráku (co tam s tím prázdným kvartýrem/patrem? budou dělat?), nicméně blahopřeju k přestěhování! A s tou sedačkou si fakt dej načas, je jich tolik že může člověk vybírat rok... a vyhazuj, vyhazuj! Budeš mít eště celej život na to nashromáždit další krámy ![]()
A já jsem na prášky. Dorazila zásilka z Arketu... místo objednaný pěkný červený popelínový košile se tam krčilo něco jako šaty, příšernej nekvalitní hadr, mini a s výstřihem tak po pupek - no něco přesně pro mě
Hlavně že to bylo taky červený ![]()
Nenašla jsem to ani v normálním prodeji, ani ve výprodeji - to snad ten balič vytáh někde z popelnice před barákem!
I objednala jsem rychle znova (doufám že to klapne páč píšou low in stock! ale potvrdili to) a do Arketu napsala nejen co si o nich myslím, ale rovněž i upozornění na nový číslo objednávky, na kterou mají brát zvláštní zřetel. Hadr vracím, samozřejmě.
Já si k tomu už objednala i červený conversky, prokristapána! Tak jestli to nevyjde, bude zle!
Začínám už být alergická na opravy bytů. V našem domě se prodalo poslední dobou asi 5 bytů. Smůla je, že všechny se opavují tak nějak postupně, sotva jedni končí druzí začnou. Ale byt vedle nás už se opravuje přes 3 měsíce. Já vůbec nechápu, co tam můžou pořád dělat, protože denně je to vrtání, bourání, řezání a zdi jako papír. Přijde mi, že v tom bytě už nemůže být co zbourat nebo provrtat. Navíc teda 4 ukrajinští pracanti stojí neustále na balkoně, popijí kávu a kouří. Pořád je tam minimálně jeden z nich. Popel v klidu klepou na vyprané prádlo pod nima i vedle. Z toho už sem otrávená, nedá se větrat a prádlo můžu vyprat znovu. Upřímně by mě zajímalo, kdo tohle platí. 10 hodin denně, 4 lidi a 3 měsíce.
Renusatko s vrtáním toho moc nenaděláš, ale ohledně chování těch Ukrajinců bys klidně mohla kontaktovat majitele, pokud teda máš jak. Nejspíš to vůbec netuší.
Evaeva Já vůbec netuším, kdo ten byt koupil. Je pravda, že on se musí dělat dle mého komplet znvu. Bydlel tam pán s paní, potom už jen ten pán a oni vůbec roky nevětrali a neměli skoro žádnou spotřebu vody, takže představu mám. Potom to šlo do dědictví a rovnou do exekuce. Všichni sousedi už na nervy, hlavně kvůli tomu neustálému kafíčku a cigaretě na balkoně.
Renusatko Tak si stěžuj směrem k vedení společenství vlastníků, ti by měli mít na nového majitele kontakt.
Renusatko Stačí když se zeptáš předsedy společenství, je povinen ti kontakt na nového majitele dát.
A lituji tě, protože vím, co to je za horor, máme v domě jednoho vlastníka, který si svépomocí předělává byt už 12 let, neustále bordel, rámus ( klidně v noci v půl 2 otloukal obklad v koupelně, s tím už tedy po vzbouření sousedů skončil ), dusot asi po špatně udělané nové plovoučce a vypadá to, že ještě pořád nemá hotovo.![]()
Renusatko to úplně chápu, tohle je strašně obtěžující. U té rekonstrukce aspoň člověk tak chápe, že je to potřeba, ale ty cigára, to je hnus.
Renusatko to se snad ani nesmí, ne? Nebo co máte v domovním řádu? U nás se určitě o víkendu hlučné práce dělat nemůže, ve všední den snad do osmi. Když jsme rekonstruovali, tak jsme po firmě chtěli, aby s bouráním a vrtáním končili ve čtyři, pak dělali něco, co nedělalo takový hluk.
slniecko Ano dá (zdaleka ne všude teda), ale v něm mám tu zablokovanou kartu. :-) Jinak já zrovna teda potřebuji víc hotovost, jídlo nějak pořeším ze zbytků, ale potřebovala bych platit různé kurzy ve škole, dát dětem peníze na výlety a podobně, tak to dost látám a vyškrabuju zapadlé kouty v kabelkách, ještě že jsem bordelář.
Aspoň vidíš, aké som teliatko...ja som si myslela, že tým mobilom platím priamo z účtu
...asi preto, že mi to dáva vždy na výber môj, alebo synov detský.
A gratulujem, že to máš vyriešené!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.