Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 18:38

Renusatko jo to taky nechápu. Já si tu občanku měnila i kvůli stěhování a změně příjmení ale ex manžel musel jenom kvůli tomu stavu. My si to tam teda před těma 10 roky dali dobrovolně to vím že se mě ptali jestli to tam chci nebo ne

Jasně že pro tvou mamku už je to asi bezpředmětný ale pro ostatní ženský můžeme jen doporučit zaprvé vlastní bankovní účet a zadruhé nedávat si do občanky nic

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 22:04

Garfie nemohla bys penize nejak z uctu poslat nejakemu znamemu v Japonsku, kteremu veris, a on by ti je svoji kartou vybral? Nebo si rovnou pujcit, kdyby bylo nejhur?

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 22:28

Kokoska

Určitě, já už si v hlavě probírám, kdo by mi mohl půjčit. :-) Je to pochopitelně až pro případ krize, podle banky by karta měla dorazit ještě tento týden. Jediné co mi zatím hrozí je, že budu muset zrušit pátečni kafe. :-) Ale pokud dorazí třeba nějak poškozná, což se taky může stát, tak mám problém. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 22:41

Renusatko jo to taky nechápu. Já si tu občanku měnila i kvůli stěhování a změně příjmení ale ex manžel musel jenom kvůli tomu stavu. My si to tam teda před těma 10 roky dali dobrovolně to vím že se mě ptali jestli to tam chci nebo ne

Jasně že pro tvou mamku už je to asi bezpředmětný ale pro ostatní ženský můžeme jen doporučit zaprvé vlastní bankovní účet a zadruhé nedávat si do občanky nic

​Já když si naposled měnila občanku, taky jsem se divila co je komu do toho jakej mám stav... přece na případný ztotožnění to nemá žádnej vliv Paní na přepážce mi ale vysvětlovala, že je to jednodušší pro někoho kdo si třeba výhledově chce sjednat půjčku, hypotéku apod., že prej banky ten stav sledujou resp. chtěj ty informace, a občankou to prokážeš jednoduše (na rozdíl od tahání rozvodovejch nebo jinejch papírů). Tak možná ten kdo ještě něco takovýho plánuje... 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 23:04

Garfie asi blbá otázka...ale platiť mobilom sa tam nedá?

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 23:22

barbucha Ja sice stav menit nehodlam, ale stejne ho v obcance uvedenej mam kvuli hypotece. A neni to tak davno, kdy pokud sis zadala o vypis z rejstriku trestu a nemela jsi v obcance uvedenej stav, musela jsi tam dokladat rodnej a oddaci list, proste blbarna level milion.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 00:27

slniecko Ano dá (zdaleka ne všude teda), ale v něm mám tu zablokovanou kartu. :-) Jinak já zrovna teda potřebuji víc hotovost, jídlo nějak pořeším ze zbytků, ale potřebovala bych platit různé kurzy ve škole, dát dětem peníze na výlety a podobně, tak to dost látám a vyškrabuju zapadlé kouty v kabelkách, ještě že jsem bordelář.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 00:34

My jsem na neplatnost občanského průkazu u táty přišli až u notářky při dědickém řízení po mámě. Takže se všechno muselo posunout než dostal táta novou občanku. Na to, že dochází k automatickému zneplatnění dokladu v případě uvedení stavu nás nikdo neupozornil a na úřadě nám řekli, že to systém dělá automaticky. Mě to vůbec nenapadlo, protože platnost průkazu byla někdy do roku 2050. Každopádně mi to přijde nesmyslné v tomto případě řesit ještě výměnu občanky pozůstalého. A to nemluvím o tom, že žádný náhradní doklad jsme nedostali, prý jen u krádeží a pas ani řidičák táta nemá, takže to vygenerovalo spoustu dalších problémů při vyřizování úředních věcí, protože se táta neměl oficiálně čím prokázat.

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 08:56

Garfie a neni moznost poslat peníze přes Western Union? Měli by mít pobočky inv Japonsku.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:10

Malvin Už jsem to psala conie, tady potřebuješ k převzetí ve Western Union "my number", což je jakási obdoba občanky, jen s rozšířenými možnostmi a tu bohužel nemám, jen klasickou rezidenční kartu. Asi si ji budu muset taky vyřídit! Nechápu, proč to mají takhle složité, prý kvůli daňovým únikům, ale prakticky to znamená, že jako turista jsi nahraná.  

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:21

Garfie to je pitome, že to takhle podmiňují. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:30

Garfie jeste vyrabuj detem kasicky, to me sveho casu zachranovalo. Pred vyplatou jsem si pujcovala, po vyplate vracela s urokem

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:30

Malvin No je no. :-( Do teď jsem to netušila, ale teď mám aspoň motivaci si tu kartu taky vyřídit. 

Kokoska Neboj, to je v procesu!  Zítra mají školní výlet, platí si útratu ze svého a co jim zbyde, je moje! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:31

Garfie nevím, co máš za banku, ale co virtuální platební karta? Tu jsem v mobilní apce (George) zařídila během minuty, když jsem si ve Švédsku myslela, že jsem ztratila peněženku i s kartou. V apcce peněženka pro NFC jsem si navolila tu virtuální  a platila s ní. Ale nevím, jak výběr hotovosti, to jsem nezkoušela. 

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:42

Lama_z_Lana ČSOB, nikde tu možnost nevidím. Jako moje běžná karta platí i jako virtuální, vystavili mi hned náhradní a mohla jsem ji online používat, ale jakmile ji odeslali ve fyzické podobě, tak ji na dobu přepravy dočasně zablokovali. Nemám tam možnost vystavit další, leda kreditku. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:51

Garfie no ČSOB to nemá. Teď jsem se ještě pro jistotu zeptala Kate a nabízí jen vložit do peněženky stávající a na jednorázovou se vůbec nechyta. 

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 09:57

continuity Já to hledala na googlu a našla článek z roku 21, že to zavádí, ale v účtu ta možnost není. 

Jako já teď našla v obalu na mobil vloženou "dvoutisícovku poslední záchrany"  což je zhruba 350 korun, takže na kafe bych zítra mohla, ale je to dvoutisícová bankovka, která je dost unikátní, byla vydaná jen jednou a v oběhu jich je jen pár, takže jsem si ji chtěla nechat na věky. :-) 

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 10:10

continuity Haha, právě jsem díky tobě zjistila, že ta moje dvoutisícovka se aktuálně prodává za zhruba deset tisíc, škoda že nemá nějaké hezké pořadové číslo, ty se prodávají i za 700!  Asi si ji ještě nechám, to by bylo drahý kafe!

Online EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 28. zaří 2023 10:12

Garfie dvoutisícovku schovej!

Offline Raduza
příspěvků moje polička 28. zaří 2023 10:15

Garfie a neslo by někomu v Japonsku poslat peníze na účet a ten by ti vyzvedl hotovost?