Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 00:20

Ja som sa tento rok prvýkrát v živote dala zaočkovať proti chrípke, po minuloročnej hnusnej,  čo som mala. A ja mávam dosť nežiaduce účinky po očkovaní, niečo si pamätám z detstva, po Covidovom som mala fuj, a aj teraz som mala nejaké. Tak dúfam, že ak má chrípka neobíde,  aspoň ten priebeh nebude zlý.

Online continuity
43132 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 00:21

Jo a nevím, kdo to tady psal s těmi autoimunitními onemocněními a vakcinaci. To se říká téměř u každé vakcíny, já sama jsem to hodně řešila kvuli encefalitidě. A ono je to tak, že tu nemoc může vybudit jakákoliv zátěž imunitního systému, prakticky nejčastěji to bývá viróza nebo trvalý vysoky stres.  

Rozeznat v této době, jestli to bylo očkováním nebo covidem, je úplně nemožné. 

Trochu jiná situace je u lidí, co už nemocní jsou. Tam se to posuzuje jinak, ale taky to není vždy absolutní kontraindikace očkování. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 00:27

Mrakoplas encefalitidu bych jim chtěla dát po novém roce taky, to je poslední, co jim chybí (z toho, co bychom jim chtěli dát). Proti chřipce se s mužem očkujeme už roky, ale nebýt mimina dětem bych ho asi nedávala.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 08:03

continuityja znám 2., kterým chřipka spustila cukrovku. Před Covidem, jinak by to každý házel na covid očkování 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 08:10

continuity prijde mi, ze tahle HPV vakcina je nejdemonizovanejsi ockovani hned po MMR na tech ruznych mama diskuzich. Vsechny lituji, ze je jejich matky timhle svinstvem naockovaly, ony to svym detem rozhodne neudelaj. Takhle vakcina podle nich primo zpusobuje rakovinu, neplodnost a neustale kvasinkove infekce pochvy.

Ja jsem to ockovani dostala pres asi patnacti lety, kdyz to stalo pres deset tisic a pojistovna to nehradila. Rodice ale nevahali. A dceri ji dam taky 

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 15:16
Reakce na continuity:

Evaeva zas mi přijde zbytečný zrovna tohle očkování dávat moc brzo. Děti potřebují být chráněné, když si hledají sexuálního partnera a sice se to nepreockovava, ale navěky ta ochrana taky nevydrží. To bych radši dřív zaockovala ty meningokoky. 

​já jsem právě k tomu včera hledala, po jaké době je třeba přeočkování a momentálně studie ukazují, že netřeba. V 9 ho očkovat nedám, ale ve 12 třeba už jo. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 23:09

Navazuje na radostné vlákno. A tady si stěžuju, že muž místo aby došel za námi na oběd do restaurace a pak na dort domů, odjel vrátil se až odjeli jeho rodiče, protože s nimi nemluví. Ale tak aspoň pozdravit je mohl, hlavně kvůli dětem. Sakra ať už si řekli a udělali cokoliv, nemusí děti připravit o prarodiče.

Jen to píšu už brečím. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 05. listopadu 2023 23:22

JankaM jen to čtu už brečím ...sakra ať už si udělali a řekli cokoliv, nemusí vlastní děti připravit... o jejich mámu ... jako, to bylo/je u nás ...

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 08:28

JankaM Ať se to brzo utřese, ony to ty děti vycítí no, že se něco děje. Jinak chápu, že někdy je to těžké a ten člověk prostě nemůže no.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 09:17

Marielle Karja děkuji, nechala jsem se trochu unést. Jako já ty jeho důvody i částečně chápu.  No komunikovat s nimi budu já, nějak to půjde.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 09:48

JankaM mně přijde hezké, že na vnoučata nezanevřeli, tak snad se poddá i ten zbytek.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 09:57

Já mám taky protivážnou stížnost k té pochvale bydlení. Nesnáším být filtr mezi rodiči a mým mužem. Cokoliv co on udělá, mi na to oni řeknou, že udělal blbě, nebo že se rozhodl blbě, nebo že to má udělat jinak. Fakt to nesnášim. On si nenechá nic říct, poradit, takže já ty svoje snahy o nějaký konsensus prostě přenechávám na věci, na kterých mi záleží a ne na to, zda se má dělat plot v březnu nebo v dubnu, na to že nemáme schod, jestli si dá auto k opravě tento týden nebo příští.... a pro mě podobné kraviny...Ale fakt každá interakce s rodiči je na tohle téma, sotva se tu otevřou dveře, sotva se vidíme..... Už jsem jim nesčetněkrát říkala, at to nedělají, že nejsem překladatel, je to umorný, hrozně.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 11:57

Karja to vypada, ze jste se neodstehovali dostatecne daleko;-)

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 12:16

Karja na tohle byla expert moje máti. Na muže si netroufla, tam měla respekt, do konce života mu vykala. Ale vůči mým dětem pořád něco. Vždycky jsem řekla "Řekni to jim" a dál se o tom odmítala bavit, ale moc to nepomohlo. Je to fakt otravné. Nejlepší bylo k mé dceři "Zakaž jí s tím chlapem chodit, je rozvedný!" Tak jistě, já provdaná za rozvedeného to budu někomu zakazovat.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:05

Kokoska No asi tak:-D Naši teda chápou, že dětem se nic zakázat nedá, ale nechápou, že nemůžeš třeba rozhodovat o tom partnerovi, to je furt vůči mně i sestře, dovolíš, nedovolíš, zakážeš, že ti to nezákazal.....Děsný.

viktorka_od splavu To ne:-D.Ale mně nevadí, že mi něco vytýkají nebo něco se jim nezdá, ale proč to musím furt posílat dál? A takové kraviny navíc předávané s vysokou mírou duležitosti. 

49356 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:12

Kokoska mně tohle vůči dětem dělali chlapi. vyřiď mu vyřiď jí ať dělá či nedělá to a to. jakože - mě neposlechne ale ty to zařiď ať poslouchá. Na zabití

49356 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:12

Karja No nemusíš

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:22

viktorka_od splavu první manžel, tatínek dětí, jim to teda říkal přímo a až jako dospělí se přiznali, že jim to jeho komandování bylo dost protivné. Druhý muž to občas přese mě filtroval, asi si nebyl jistý, jak by to od něj děti vzaly. Ale nějak si to sedlo a mají dobrý vztah. Děsná byla teda dovolená s puberťákama, kdy oni remcali, co muž po nich chce, a muž remcal, že se jim nic nechce. Samozřejmě obě strany to směrovaly na mě. Takže další dovolené byly já+děti a já+manžel, jeho syn mě tehdy taky úplně nemusel, tak si ty dovolené taky pořešili spolu. Časem ho to taky přešlo a už dlouho je to dobrý. Byla jsem fakt ráda, že se netrvalo na modelu "dovolenou tráví rodina zásadně společně".

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 13:55

viktorka_od splavu No já to vlastně vůbec neposílám...ale proč mě nutí to přijímat. Navíc já se jim snažim sdělit věci typu jako "starám se o děti, domácnost, vlastní práci, nemůžu se starat o omítky, či auto co není moje apod.".... Je to pruda prostě:-D

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 06. listopadu 2023 15:38

Zapomnela jsem vratit knizky do knihovny nevsimla si upozorneni. Sekera 240 Kc a dnes to taky nestihnu.