Evaeva v drogerii myslím jako v ČR. Nějaký bylinný přípravky na kašel a rýmu a bolení v krku.
Stěžovací vlákno
continuity oni to říkají v kurzu jen těm first responders. Aby to nedělali. Protože mají základní školení. Jinak je to fuk.
Tabea tady mají v dm i Ibalgin, paralen nebo třeba mucosolvan.
Tabea To bude mít Německo asi podobně jako v Česku, že je to na dobrovolnosti. U nás se defibrilátor použil co vím tak třikrát za asi pět let a 2x pomohl a 1x bohužel ne, to prý bylo hrozně rychlé a nedalo se nic dělat.
Černá kočka Uspesnost lecby mimonemocnicni zastavy obehu je asi 8% (propusteni pac domu), ale i tak to ma smysl!
Jos Já jsem to možná špatně napsala, ona pokaždé přijela záchranka a odvezli toho člověka do nemocnice, těm kolegům co u toho byli se podařilo přerušit tu zástavu srdce a ten člověk začal dýchat než přijela sanitka, ale i to je myslím úspěch. My máme docela přísné interní bezpečnostní audity v rámci kterých jsou simulované situace a hodnotí se třeba i to jestli jsou lidi schopni rychle zareagovat a nepanikařit, to si myslím je faktor číslo jedna.
Černá kočka to zni dobre ![]()
Tabea aha, takže first responder kolegovi s migrénou řekne: víš co, já nemůžu, já mám to školení, ale tady Hans určitě něco má? ![]()
continuity jestli ho pošle za Hansem, to už je jeho business. Já nikomu nic nedávám, protože nic nemám. Takže to za sebe řešit nemusím. ![]()
Evaeva aha, tak to je to jinak. I v lékárně nebo pediatr mi vlastně vždycky dávají něco bylinnyho (prospan, ..) jednou jsem vyloženě chtěla nejakej tlumič kašle a oni mi extra říkali, že to je dle chemický. ![]()
Tabea v dobré lékárně se mně ptají na co a pro koho to chci, případně nabídnou alternativy, ale vážně jen někde. Vlastně ani nevím, jestli je nějaké věkové omezení pro nákup léků
jestli by ten Ibalgin prodali i dítěti.
K lékařskýmu tématu: včera měl syn narozeniny a hned přišla přes pediatrickou appku zpráva, že mezi 9. a 14. rokem je doporučené HPV očkování, tak ať udělám termín. Upozornění šlo ale o rok posunout, takže si nestěžuju. ![]()
Tabea v Německu očkují hpv už od devíti let? To je fajn. Tady až od 13. (nebo 14.?) a musíš začít v tom roce. Ve stejnou dobu se dává i bexero a nimenrix (taky hrazené pojišťovnou), takže děti několik let nedostanou skoro nic a pak najednou tři očkování po více dávkách.
Evaeva jo, do 14 let, protože značná část ctrnactiletych má zkušenosti s pettingem, píše Očkovací Komise. Pokud se to nestihne, tak do 17 let, ale zadarmo by to mělo být do 21.
Očkovací kalendář
Evaeva zas mi přijde zbytečný zrovna tohle očkování dávat moc brzo. Děti potřebují být chráněné, když si hledají sexuálního partnera a sice se to nepreockovava, ale navěky ta ochrana taky nevydrží. To bych radši dřív zaockovala ty meningokoky.
continuity jo, jasně, ale ten stávající očkovací kalendář je takový, že ty tři očkování musíš dát během dvou let, pokud si to nechceš platit sama. Myslím, že to může být rozvolněnější. Mimochodem k tomu HPV, teď jsem četla, že ideální je samozřejmě očkování před prvním stykem, ale dobré výsledky to má i poté, snad až do 30 let.
continuity A ty jsi o tom přemýšlela, v kolika to budeš holkám doporučovat to očko?.Já vůbec nevím, muj veterinář se vůči tomuto očkování staví velmi zdrženlivě u mladistvych, ale už je to pár let, třeba se jeho názor změnil.
Karja fakt? A proč nevíš? Já mám za to, že je to očkování s minimem vedlejších účinků. Já sama jsem očkovaná a zatím mám v plánu naočkovat i kluky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.