Evaeva Hele, já nevím v kolika je cca dát a ještě jsem navíc nějak naockovana tím vetem, jak se k tomu nestavel u mladých holek moc pozitivně, ale už to chvíli je, možná ta vakcína byla prostě moc nová. Ale nějak jsem o tom ještě víc nepřemýšlela...Kdo ví, jakým životním stylem bude ta nová generace žít;-)
Stěžovací vlákno
Karja mně právě zajímalo, kvůli čemu měl takový postoj, jestli neříkal. Vzhledem k ceně, je nechám naočkovat v tom věku, kdy to bude hradit pojišťovna ![]()
Já se před 22 lety účastnila té první fáze testovacího očkování, ještě mi nebylo 18, takže to museli schvalovat naši a když mamka hovořila s naším gynekologem, tak ten jí to všemi deseti doporučoval, naštěstí jsem dostala účinnou látku a ne placebo a muselo se hlásit fakt kde co, bylo to velmi důkladné, sledovali nás jak pod mikroskopem včetně různých detailů ze sex.života. Žádné negativní účinky na sobě za ty roky nepozoruji, i když kdo ví
kluky naočkovat plánuju určitě.
Malenge Tak to ses dobrá, žes to dala. Já bych to nedala ani ted, říkat doktorovi, kde co jak kdy s kým a proč, natož v 17.
Evaeva naše dětská lékařka říkala, že se o tomto očkování ví, že může rozjet autoimunitní onemocnění pokud je v genetické zátěži. Zatím jsem s ní domluvená, že dceru naockuji později než ve 13-14 letech. Sama to tak také u svých ted jiz dospělých dcer udělala. Mé dceři bude příští rok 15 a zatím není stále naockovana neb jsme řešili její psychické problémy a nechci ji to dávat pokud není stoprocentně ok....ale sama tápu
Malenge mně naši nechali naočkovat asi hned, co skončilo to testování na tobě
Bylo to hned, jak se tu ta vakcína objevila a stálo to hrozně peněz. Já měla těsně před 18. narozeninami a souhlasil jak gynekolog, tak praktická.
Malenge Tak to ses dobrá, žes to dala. Já bych to nedala ani ted, říkat doktorovi, kde co jak kdy s kým a proč, natož v 17.
Zřítelnice to očkování vyfásla ještě na základce, šli (šly?) asi hromadně kolem těch patnácti... a žádný velký štráchy se kolem toho nedělaly pokud vim ![]()
barbucha Jo, ale Malenge psala o nějakém výzkumu, takže počítám, že dotaznícek a průběžné šetření jejího sexuálního života probehlo
Tak to se předtím ptaj asi každýho, jestli už souložil atd. bych řekla. To by gynekolog měl vědět... pokud to teda sám nepozná, muhehe.
barbucha teď to očkují praktici a podmínka to není, je to jen doporučení očkovat před započetím sex. života.
barbucha Ty nečteš pořádně ,,a muselo se hlásit fakt kde co, bylo to velmi důkladné, sledovali nás jak pod mikroskopem včetně různých detailů ze sex.život,, Tam vidím rozdíl mezi,,styk byl?,, no ani dneska bych to nechtěla vyprávět, natož v 17
Já vim, lepší je to před... jsem samozřejmě objevila Ameriku a zesinala jsem když jsem se domákla že má zřítelnice známost - hned jsem nutila zetě aby ji nechal očkovat, na což tehdy jen suše opáčil že to má už dávno za sebou (pravděpodobně obojí, ale víc jsem v tom radši nevrtala
), tak si myslím že na tý základce to ještě stihli včas. Asi jen tak tak, v dnešní době!
Ale tak jde vo zdraví... a doktorovi můžeš říct všechno
Dá rozum, že mu nejde o pikantní detaily ale o možnost nákazy (která může přijít různým způsobem). No, ale každej je jinej, to je taky fakt.
Karja jedna už naočkována je, ale ty bude na jaře 15 a vím ja co jí kde napadne?
Ale podle stávajícího kalendáře to vychází na ten 14 rok kompletní očkování a to mi přijde tak nějak ok. Ale dávat to v devíti se mi zdá blbost, těch pár let jim může právě po té 30 chybět.
Evaeva no právě, 30 let mi dnes nepřijde jako věk, kdy je většina žen v definitivnim partnerském svazku. Zato podle průzkumu začínají se sexem později, do 14 let jenom asi 3%, průměr u žen je kolem 17 let. Takže mít naočkované dítě v 14 mi přijde ok.
Jinak nám se ty meningokoky docela taky sešli, protože to konečně začaly platit pojišťovny, ale zvládnout se to dá. Ono ani jedno z těch ockovani nemělo nějaké extra reakce a ty starší děti už tolik nestonaji, žeby se to nedalo mezi ty rýmy vmezeřit.
continuity ten věk pro hpv je v pořádku, ale škoda, že ty meningokoky nejdou dát třeba o rok dřív nebo později. Přecejen je lepší ty očkování dávat spíš dál od sebe.
Podle mě je to jedno, je to pět pichancu myslim, to se za dva roky fakt v pohodě zvládne, nám se do toho ještě vmísil covid.
Já mám víc očkování než ty děti - encefalitidu a letos ještě zvládnu doufám chřipku. Já bych se nebála, kdyby to něčemu vadilo, tak to takto neschválí. Zas v těch očkovacích komisích nesedí úplní dementi.
Ale pokud ti na tom záleží, tak se podívej jestli to vaše pojišťovna neplatí i tak, nam to VZP zaplatila practicky celé až na nějaké pětikilo z těch příspěvků na prevenci..
continuity kluci mají ještě čas, to se ještě 5x změní. No zrovna letos toho oba taky dostali dost, 4 injekce každý a teď jsme si ještě říkali, jestli jim kvůli miminu taky nedat tu chřipku.
Evaeva to se zeptej pediatra, jestli vám je vůbec naočkuje. Nám loni řekla, že mívá pár vakcín pro rizikové děti.
.
continuity šli bysme určitě do očkovacího centra, muž tam teď byl, vakcíny mají. (A my máme nějaké ty benefity, co praktik samozřejmě nebere)
continuity my si u pediatricky vakcinu (nosovu) proti chripke kazdy rok objednavame dopredu. A uz mi volali, ze prisla, ale velmi malo, tak ci ich naozaj chceme. Mladsi uz to ma za sebou, starsi mal nadchu. Tak dufam, ze mu ju podrzia.
Este by som im v zime chcela dat encefalitidu ale ci sa vzhladom k chorobnosti podari..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.