Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:19

tina no ale to je jádro pudla - kdyby nevyhověli, museli by si to dovolenkáři zaplatit a to už by to asi "pro sichr" nevezli že

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:28

Kammila ale ona krabička "běžných" antibiotik stojí pár desítek max nižších stovek korun. Takže někoho by to odradilo, většinu jistě ne. Problém je v té ochotě to předepsat a v tom, že si lidi prostě tak nějak zvykli, že jim bude vyhověno (aby byl pacient spokojen) a ještě to budou mít (skoro) zadarmo. Prostě jedu na dva týdny do Itálie, tak si pro sichr nechám napsat atb. co kdyby něco...

Ale je samozřejmě spousta uvědomělých lékařů, kteří k atb. preskripci přistupují racionálně.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:45

tina já myslím, že se shodnemecítila jsem ale potřebu na některé zdejší údivné a pohoršující komentáře reagovat, protože to bylo zase "všichni do jednoho pytle" a "já to nepotřebuji, tak proč jiní". Na kola do Rakouska si atb taky neberu

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:49

Kammila jenže takových, jako se popisuješ ty, je asi v tom mnozstvi, se kterym má zkušenost tina, minimum

taky se pohorsuju, náš pediatr má na dveřích ceduli, ze atb zas pravděpodobně nebudou, myjte si ruce, otuzujte se a jezte vitaminy 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 21:22

Potrefenáhusa no a právě proto je třeba, aby se to minimum ozvalo..a buď v klidu - my dětské atb fakt nevozíme, kvůli nám ti chybět nebudousnad raději tu debatu ukončíme

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 21:25
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 21:46

tina jako

Offline Karja
44705 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 21:47

Potrefenáhusa To mi ani nemluv, minule jsme pitomej klacid sháněli po celým okrese, naštěstí ty lekarnice skvele fungují a stačí to obvolat.  Když jsem řekla, že je to pro dítě, tak mi volaly samy do jiných poboček, na ty dětské léky typu nurofen mi dávaly po telefonu rezervaci. Je to hrozný. To byla situace, že říct mi někdo po tom celoodpolednim shánění, ve frontě, že si to bere na dovolenou....kamarádky se staršími dětmi několikrát prelecovaly streptokoka, protože u těch starších děti ta náhradní atb nefungovala. Fakt zoufalost toto, v tomhle státě. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 21:51

Karjazoufalství je to všude. v létě jsme celá rodina sháněli pro babičku neurologický lék na parkinsona, který ji výborně zabírá. To fakt není léčba, kterou může na chvíli vysadit. 

Nebyl na Slovensku, nebyl tady, nebyl v Polsku. Nakonec ho segra vyškrábala někde na vesnici v Rakousku..

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 22:02

Vlani v lete bol problém s detským Nurofenom , ktorý L. užíval niekoľko týždňov. 

V živote nam žiadny lekár nenapísal antibiotiká pre istotu.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 22:49

žluťásek Kan Stovku brufenu mi nabídli v lékárně sami od sebe, protože byl v akci několik platíček padlo na zánět zubu. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 23:28
Reakce na Kan:

​No není, no. Já to nemám domů, ale do korporátu, ukrajinky pořád něco bolí, tak rozdávám. A i kdybych to mělá domů, je to volně prodejné, takže je po tom každýmu kulový.

​Jj, volně prodejný léky jsou v podstatě lentilky

Proč to teda korporát neobjedná online a nikoho to nebude obtěžovat? 

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 23:36

Nějak nechápu, co je na odpovědi "je to do firemní lékárničky" tak citlivé, že je problém to vyslovit na veřejnosti.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 06:11

Pinot Noir Lama_z_Lana Ty jo, teď jste mě překvapily, že v ČR může zaměstnavatel vybavit lékárničku léky. V DE nesmí být uvnitř nic než obvazy, náplasti a podobně. Ani desinfekce. A zaměstnancům, co absolvují kurz první pomoci, je vtloukano do hlavy, že nesmí nikomu v práci davat léky, ani kdyby to byla kolegyně, co ji bolí hlava. Kvůli alergiím a neznalosti anamnézy. Na benzince se teda ibuprofen neprodává.

Online Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 06:57

Tabea Ani treba ty sety na vyplach oci s neutralizacnim roztokem nejsou v lekarnickach? A defibrilatory jsou  v Nemecku ve firmach bezne?

Myslim,  ze predpisy v CR uvadi jako standardni vybaveni ty naplasti a jine sterilni kryti rany, kompresni obvazy, neco na zaskrceni rany, dezinfekci, rukavice,  podle typu pracoviste prave ty sety na vyplach oci. To co psala @Kan jsem pochopila tak, ze to kupuje za sve a obcas ze svych zasob vypomuze kolegyni. Uz jsem taky byla jednou vdecna za pomoc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 08:15

Tabea a v drogerii? Před pár lety začaly mít základní léky, sirupy atd i drogerie, ne nějaké speciální, kde by byla i magistra, ale normální lokální dm třeba.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 08:26

Evaeva já myslím, ze brufen maj i u nás v coopu, ale ne volne v regálu, musí se o nej říkat 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 08:37

Naše "firemní" (státní úřad) lékárnička obsahuje první pomoc na drobná poranění - dezinfekce, obvazový materiál, výplach očí - archiváři se furt někde řežou o papír a dost to bolí A taky ibalgin a imodium. Jsme tedy riziková skupina 2, takže pro nás stále platí pracovněpreventivní prohlídky. Tak možná proto ji smíme mít "nadupanou" a pravidelně se doplňuje.

Že občas člověk v nouzi nejvyšší hledá ibalgin a najde prázdnou krabičku, to už je jiný příběh. Protože vzít si celý platíčko, když je to zadarmo, je prostě nejlepší

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 09:53

Tabea tak jedna věc je, že neznám kontraindikace kolegyně, ale pokud ji bolí hlava, tak je asi pořád při smyslech a umí si to rozhodnout sama. Jen nepobezi do lékárny ale k vedlejšímu stolu. 

Léky jsou naduzivane tak, že Ibalgin od kolegyne už to fakt nespasi.

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 10:05

Černá kočka ty výplachy očí nejsou součást lékárničky. My je v práci máme, ale jsou to lahvičky à 300 a 500 ml. Visí na chodbě vedle návodu na použití. Defibrilator v práci máme taky, ale protože jsme US koncern. Jinak to firmy automaticky nemají. 
Minule se mě nějaká kontrola z úřadu ptala, jestli kontrolujeme, jestli nemáme v lékárně prošlý léky. Chyták.