To ne. Tehdy byla rychlá dost. Dokonce ho pak následující den transportovali helikoptérou do krajské nemocnice na neurochirurgii, kde rychle provedli zákrok a jeden den to vypadalo, že se mu dokonce uvolnil tlak na centrum řeči, že mohl už i docela artikulovat, jenže přímo na JIP asi dva dny na to přišla další CMP. Potřebný zákrok sice byl díky tomu rychlejší, ale došlo během něj k meningokokové infekci, což se u opakovaných mozkových zákroků ve velmi krátké době za sebou stává a poškodil mu základní mozkový kmen = mozková smrt. Pak se postupovalo dle protokolu, že čekali na uvolnění lůžka na nejbližším ARO v nejbližší nemocnici spádové oblasti a asi dva dny na to nebo tak nějak mu začaly selhávat orgány, takže mi volali, ať co nejrychleji přijedeme, pokud ho chceme ještě naposled vidět.
Tehdy se jeho šéf opět projevil jako chlap na správném místě. Zavolal a zaplatil pro mě, ségru a mamku taxi do 35 km vzdálené nemocnice na ARO, když jsem mu volala, co se děje, jestli neví, o nějakém rychlém odvozu, protože ze sousedů nikdo okamžitě nemohl. To bylo o 35 dní později.
Tou hlavní příčinou ale bylo, že otec mnoho let nebral léky na kolísavý tlak, který mu zůstal od dob kouření, protože mu vadily vedlejší účinky, které mu způsobovaly
. Myslel si, že na to budou stačit přírodní preparáty v podobě volně prodejných česnekových tablet a že si ten tlak bude sám pravidelně kontrolovat
.
Jako teenagerka jsem tehdy byla přímým svědkem, jak mu to jeho obvodní doktor říkal, co ho pravděpodobně čeká, když ty léky nebude brát. To bylo nějakých 15 let zpátky.
Byl to jinak skvělý táta, ale dubová palice, pokud šlo o jeho osobu a doktory.