Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:32

Soucítím s pečujícíma, opravdu..

A k těm zájmenám jen maličko odlehčím. Máma to dělá od mladého věku a v mojí rodině se připomíná situace, kdy dcera na lyžích sesvištěla z kopce a na dojezdu ji vidím, že má komplet rozepnutou bundu i mikinu pod ní. A já na ni přes celý dojezd sjezdovky ječím: "ale okamžitě si ZATOTO TOTO..!" (doprovázeno dramatickým gestem zapínání bundy)  Často to mám na talíři...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:34

Pavlena

(moje babi to taky delala odjakziva, a druha zas oslovovala vnoucata jmeny svych deti

letfenixa takova pasivne agresivni komunikace s cilem "dotlacit" druheho, aby se vyjadroval tak, jak chci, k nicemu dobrymu nevede

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:39

Pavlena ja to mam bohuzial tiez a mama ta isto. Si pamatam ako ma raz poslala "dones onu z tej onej" (muku z komory). viktorka_od splavu takze som z nej robila blbca ked som sa jej spytala co to vlastne chce a odkial?  To nie je o tom "tak ako chcem ja" ale tak, aby clovek nemusel mat vestecku gulu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:48

viktorka_od splavu moje mamka i babička motají/motali nás tři holky, babička ještě s mamkou. Mamce se teď pletou kluci Ale pro zasmání, tomu nejmenšímu nejčastěji řeknu jménem prostředního syna a jednou jsem mu řekla i Viktore, což byla jedna z variant

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:50

Evaeva Prosímtě já pravidelně oslovuju syna Julie, já mám pro tyhle záměny jmen pochopení (takže jim oběma nejradši říkám koťátka a je to ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:58

DruI mně nejvíc dostalo to oslovení jménem, které nakonec nedostal

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:15

Pavlena Mrakoplas jj, to přesně bylo u nás. Dones mi to od hentam. Ale já jsem dost často vedela. Spíš jsme se tomu zasmali. Taky se mi to asi občas stane. 

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:26

DruI Evaeva Já se občas směju sama sobě, jak jsem strašně nechtěla, aby se syn jmenoval po manželovi, a teď to někdy pletu a oslovuju ho zdrobnělinou manželova jména

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:27

viktorka_od splavu o čom píšeš? Normálne sa pýtala, veď ktorý obchod - nay,  tesco, elektrokutik v miestnych domácich potrebách. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:28

Myrtila zajímavé, to se mi ještě nestalo. Ale všechny ty záměny jsou vtipné 

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:39

viktorka_od splavu ono ale to, ze si clovek nevybavuje slova, muze ve vyssim veku znamenat problem. Dotaz bych nebrala jako buzeraci, aby bylo po mem. 

49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:42

Kokoska letfenixa zkuste si to precist jeste jednou a pak si rict, jestli byste si praly, aby takhle s vami na stara kolena mluvily vase deti. a jasne chapu ze pece o starnouci rodice je umorna. nicmene slusna komunikace takhle za me nevypada a ja bych si to neprala...

49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:44

stejne jako bych si neprala, aby me deti nutily jist zeleninu, chodit k lekari pokud tam nebudu chtit atd. a pevne doufam, ze az budu stara, budu schopna jasne dat najevo sve prani a ze ho okoli bude akceptovat (a ze ty nasledky pak ponesu statecne;-)

Offline Mrs.Robinson
605 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:46
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:46

continuity mne sa to stava tiez ale nepredpokladam, ze ten druhy automaticky uhadne co chcem povedat. Vtipne to byva hlavne ked hram s detmi Dobble a hodim kartu so slovami "no ten, to zviera..tucniak!"

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:49

Pavlena

Dělá to sambo a je to jedna z jeho nejhorších vlastností! 

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:49

viktorka_od splavu no já si to přečetla a pořád tam nic neslušnýho nevidím..tady občas proběhnou dotazy "Kde jsi to koupila?" asi taky nečekáš odpověď "v obchodě"..

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:49

viktorka_od splavu pises o tomto?

Kde ses byla podívat? 
No přece v obchodě? 
Aha a v kterém obchodě?

Co je na tom neslusne? Sa nemoze normalne opytat v akom obchode? A keby sa to spytala niekoho mladsieho, tak uz je to ok? Jako ja som dost vztahovacna ale tomuto uz ani ja nerozumiem. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:50

viktorka_od splavu tak jsem si to přečetla asi třikrát, asi to bude dost subjektivní, ale já žádný problém v komunikaci ze strany dcery nevidím.

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:52

viktorka_od splavu Aha, tak az reknes Kup mi tamto a nezapomen jeste dojit tam!  Tak budes cekat, ze to nekomu dojde a nezepta se?