Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 10:59

andulka01 Já teda neznám nikoho kdo dává dítě na hlídání k vlastnímu otci a maceše takhle malé, partner je je od dětí dlouho, kdoví jak se zapojoval, když byly malé, ty zkušenosti nemáš..... Já myslím, že bude přítel rád, když si ho vůbec pochová a projede se s spícím dítětem v kočárku:-D

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:01

andulka01 takze si stezujes na maminku, ne na sebe:-) jj chapu, no holt s partnerem si clovek bere i celou jeho rodinu, to se neda nic delat. pokud je vas vztah ok, tak to zvladnete, neboj

49356 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:03

Karja noo nvm ale kdyz mi bylo 19/20 tak jsem to tak neprozivalaony ty starsi matky ted vsecko kolem deti hrozne resi, ja u druhyho taky, ale u prvniho vubec:-P takze tezko rict

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:07

andulka01 já bych zatím byla v klidu, mimina obvykle potřebují maminku a často kojit, takže na nějaké velké hlídání to nevidím. Ze začátku to fakt bude spíš procházka s kočárkem. Nějaké větší hlídání přijde možná tak za rok a to ještě spíš na půl dne než víkend.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:10

viktorka_od splavu Já myslím, že ta maminka pozná, že o to druhá strana nestojí at jí bude 19 nebo 40. Ono to snad když bude všechno dobré, nebude tak horké;-)...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:11

viktorka_od splavu není to spíš tím, že byla jiná doba a jiné zvyklosti v péči o děti?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:14

andulka01 To bude dobrý, VŠ není všechno. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:42
Reakce na Evaeva:

viktorka_od splavu není to spíš tím, že byla jiná doba a jiné zvyklosti v péči o děti?

​Muž na takhle mladou sestřenici s dvěma dětma a ta to taky moc neřeší, ať je doba jaká chce. 

Že jsou starší matky úzkostnější potvrdí každý pediatr. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:46

continuity ano, s tím souhlasím. Ale myslela jsem to třeba tak, že dneska se déle a víc kojí a kojené dítě na víkend obvykle neodložíš. To úplně nesouvisí s tím, jak je kdo úzkostný 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 11:52

andulka01 chápu tvé obavy a myslím, že jsou i docela opodstatněné. Změna to bude pro všechny a ty jsi bohužel ten, kdo nemůže nic ovlivnit, jen se tomu přizpůsobit. 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 12:32
Reakce na Vincenzina:

babičce Boženy Němcové bylo prosím 55 let, když přišla na Staré bělidlo 

​No jasně, ale na tehdejší poměry to byla vyslovená stařena. V 19. století byl prosím průměrnej věk dožití 30 let Mmch kolik bylo Vrchlickýmu, když ho oslovili "velebný kmete"? Padesát!

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 12:44

andulka01 

Buď v klidu... asi nikdo nečeká že budeš skákat radostí, ne? Co ty s tím? Děda bude pravděpodobně vozit občas kočárek - a předpokládám že má dotyčná těhotná taky matku, tak babička chybět nebude Uvidíš jak to dopadne, určitě nějak jo... neděsila bych se předem. Třeba bude to mimino roztomilý

My jsme měli zřítelnici, dokud ještě byla tady, na hlídání velmi často hned od začátku. A milostpán, kterej mimino viděl v životě tak leda na obrázku, do ní byl úplně tuhej a obstaral všechno... což samozřejmě není povinný, ale chci tím říct že člověk si zvykne i na šibenici

49356 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 13:06

Evaeva to je taky celkem povera. s tim kojenim, me maminka kojila rok a ji jeji maminka jeste dyl..

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 13:19

Karja Přítel je chůva veliká, k miminům se zapojoval (i k neteři a synovci teď) celkem hodně zodpovědně. Já rozhodně přebalovat nebudu, to nedám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 13:54

andulka01 podle mě to po tobě ani nikdo nebude chtít Navíc tohle miminí období trvá rok, dva, pak už je to malý člověk a třeba zjistíš, že je to nakonec fajn, vzít ho třeba na chalupu nebo na výlet a pak vrátit rodičům. A nebo taky ne no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 13:57

viktorka_od splavu mně máma kojila 8 měsíců a prý byla celkem za exota. Ale já vlastně žádnou takhle mladou maminku neznám.

Offline tamara
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 15:12

Evaeva já jsem asi ve věku Tvé mámy a staršího syna jsem kojila 10 měsíců a mladšího 8 měsíců. Kojila bych dál, kdyby to šlo. Moje kamarádky to měly obdobně.

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 15:19

andulka01 tak to si teda nastav pravidla hned od začátku, ono to je takový "jen dva prstíčky strčíme" nebo to vaření žáby, no. Ale třeba pak zjistíš, že to není tak strašný, ony ty potvory mrňavý svedou tím bezzubým úsměvem netušené.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 15:23

whiskas docitam zpetne, ale demenci by mel vysetrit i neurolog. Aspon klinicke studie na demece jsem delali na neurologiich. Treba by na vysetreni u neurologa tata pristoupil spis nez jit k psychiatrovi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 15:35

tamara ona by kojila dál, ale otevřely se hranice, ona odjela na víkend a já už pak nechtěla. Nejmladší ségru kojila přes dva roky, ale to by tenkrát se mnou podle mě nedělala.