Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 15:46

Ginger 

Ano, to souhlasí. Barthelův test dělá neurolog (většinou v nemocnici), ale medikaci na zmírnění projevů předepisuje už psychiatr, co mám zkušenost (antidepresiva, neuroleptika,...).

Já to pochopila tak, že ten test už má tatínek whiskas za sebou po té poslední hospitalizaci.

Offline tamara
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 18:11

Evaeva tak to jo. Já jsem přestala kojit, protože jsem už neměla mléko. Můj plán byl kojit každého rok, no nevyšlo to. Ale 2 roky už by na mě byly moc  :-)

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 20:22
Reakce na Ginger:

whiskas docitam zpetne, ale demenci by mel vysetrit i neurolog. Aspon klinicke studie na demece jsem delali na neurologiich. Treba by na vysetreni u neurologa tata pristoupil spis nez jit k psychiatrovi.

​Děkuji, ale nepřistoupí, obávám se. Vzhledem k tomu, že odpískal již dva doktory, nepředpokládám, že by najednou souhlasil právě s neurologem.

Offline Amy_Mee
165 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 20:23
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 20:32

wendulka

Děkuji ti za ten sdílený příběh. Není to veselé. Pozitivní v něm je přístup okolí, tedy konkrétně tatínkova šéfa.

Co se týče přístupu k doporučením od lékařů, jako bych viděla svého otce. Všechno ví nejlépe, sám ví, co je pro něj dobré atp.

Polední léky jsou blbost a nevidí důvod, proč je brát, když mu přece stejně nepomůžou. To, že nemá tolik solit (kvůli srdci, ledvinám) ví a řídil se tím max.týden po propuštění z nemocnice. O.k., je dospělý, ale to, že k doktorům prostě nechodí mě drtí. Myslím, že si koleduje o stejný průběh, jako měl na jaře. Nechápu, když bere léky na tlak, jak může mít tlak 185/120? Jenže já vlastně nevím, jak moc pravidelně je teď bere. Kontroluji lékovku, když vidím, že si léky nevzal, tak ho na to upozorním, on se rozčílí a řekne, že si je "samozřejmě" vezme. Dnes si vysypal skoro celý obsah na stůl, takže přehled teď fakt nemám. Minulý měsíc nebral léky skoro dva týdny - prý chtěl zkusit, jak mu bez nich bude .  Blbě, samozřejmě. Zítra tedy akce "oční", tak jsem zvědavá, jak to dopadne.

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. listopadu 2023 21:01

barbucha Prumerne doziti bylo vazne asi tricet, ale to proto, ze se velka cast lidi ani nedozila dospelosti. Kdyz ses dozila dvacitky, mela jsi velkou sanci byt na svete docela dlouho. Proste odolny kus  Evaeva jsem 88.rocnik a byla jsem kojena pry taky aspon rok. Myslim, ze tak vzacne to nebylo. 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 08:47

Jos jojo matriky zemřelých z 19. století  to je x stránek dětských psotníků, neštovic a průjmů. Do 1 roku byla ta úmrtnost z dnešního pohledu neskutečná. Pak pár utopení nebo popálení, když děcka blbly. Když jste se dožili dospělosti, čekaly tu pracovní úrazy a úmrtí při porodu. A taky tubera, tyfus a další choroby, co máme i dneska. Pár šťastlivců z farnosti umíralo v 80 na "stařeckou slabost".

Offline berush
465 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:03

Tu ledničku musím pořád dávat na sedmičku aby jela.  
Dobře, mami, já už jsem něco předvybrala, zitra ze tebou sjedu s počítačem a něco vybereme. 
Já už jsem se byla podívat v tomto, já tomu nerozumím.

Kde ses byla podívat? 
No přece v obchodě? 
Aha a v kterém obchodě?

Děláš ze mě akorát blbce to já nemám zapotřebí. A následuje uražené tipnuti telefonu. 

Je to blbě když se snažím, aby máma používala (dřív to nedělala) podstatná jména místo zájmen? Byla jsem s touto, jdu do tohoto, donesla mne tyto (aniž bych ten předmět viděla)?

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:16

berush za větou 3 zopakovat větu 2, víc to nerozebírat. Asi si maminka trochu přestává pamatovat?

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:19

berush Klid, takto vybírám s maminkou pračku .

Z mého pohledu je prospěšné, když se snažíš, aby maminka používala konkrétní podstatná jména místo zájmen. Jak psala Kokoska , nezačíná mít maminka problémy s pamětí, nebo s vybavováním si věcí/osob?

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:24

wendulka Tak můj "vychytralý" plán nevyšel :-(. Nekonala se ani návštěva na očním. Já už nevím, nevím, jak tátu dostat k doktorovi (k jakémukoli) .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:26

berush Nemůže si vzpomenout na slovo, název. 

Offline berush
465 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:32
Reakce na Kan:

berush Nemůže si vzpomenout na slovo, název. 

​Jj, to je mi jasné, jde mi o to zda se mi snažit, aby se to nezhoršovalo, "nutit" ji aby se snažila vybavit si to slovo. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:34

whiskas 

To mě mrzí .

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:39

berush samozřejmě by bylo dobré ji nutit, jenže jestli je taková, jak jsi psala, že se urazí, snažit se nechce, tak asi moc nenaděláš, spíš se naštve. 

To je strašný s těma staříkama, jak si nechtějí připustit, že už to není jako dřív, tudíž nejsou potřeba žádné snahy. Není přece o co se snažit, co zlepšovat, všechno je v pořádku. Sama jsem zvědavá, kdy to padne na mě.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:39

berush já znám mladé lidi, kteří takto normálně mluví, je to k zbláznění

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:40

whiskas tomu tvému tátovi by bylo nejlepší říct Sejdeme se teda v nemocnici, čau, měj se. Mamince nakoupit, případně něco navařit, a jestli jsou v základních věcech soběstační, tak aspoň 14 dní se tam neukázat.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:44

berush no ja bych z ni toho blbce prestala delat

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 10:58
Reakce na Kokoska:

To je strašný s těma staříkama, jak si nechtějí připustit, že už to není jako dřív, tudíž nejsou potřeba žádné snahy. Není přece o co se snažit, co zlepšovat, všechno je v pořádku. Sama jsem zvědavá, kdy to padne na mě.

​já se toho strašně bojím, že to jednou taky nepoznám...  bohužel.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 11:19

viktorka_od splavu akého blbce? Veď keď nevie, v ktorom obchode, bez pytania sa to nedozvie.