Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 16:33

viktorka_od splavu neposlali by tě, určitě by dali steh, okoukli pohmožděniny, poslali na rtg (u žeber určitě), určitě by se zajímali o příčinu toho pádu a zjišťovali jestli je hlava ok
Tam 4 hodiny fakt nehrajou roli, dyť kolikrát než se k doktorovi dostaneš z úrazem někde v přírodě...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 16:37

andulka01 joo ale sanita by nedojela, rekli by at si dojedem sami zejo. no bohuzel:-/ 

pricinu rekla bych zname, ostatne ty novy kalhoty jsou o cislo mensi, ale to je dalsi kapitola

Offline andulka01
12848 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 17:05

viktorka_od splavu možná by i přijela, ale tak nějak se mi zdá, že by odjela bez pacienta, že?

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 21:26

andulka01 joo ale sanita by nedojela, rekli by at si dojedem sami zejo. no bohuzel:-/ 

pricinu rekla bych zname, ostatne ty novy kalhoty jsou o cislo mensi, ale to je dalsi kapitola

​Hned mne napadlo, jestli neomdlel kvůli jídlu. NNemáš to s ním vůbec lehké.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 23:25

viktorka_od splavu oml se, ale já to s těma kalhotama nechápu.

Ale přeji brzké uzdravení

Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 23:35

Když jsem se před dvěma rokama vymlela při běhu na Petříně, tak to bylo hustý, sedřený čelo, rameno, loket, bok, obě kolena, naražený žebra, kolemjdoucí mě sbírali a sanitku volat chtěli, ale ta představa, že budu někde v čekárně sedět x hodin a kdoví, kdy se dostanu domů, no nechtěla jsem. Doplazila jsem se na tramvaj, zavolala muži ať mě z ní před barákem vytáhne, protože jsem netušila jestli se na ty nohy postavím i po 20 minutách sezení...a chtěla jsem jen ležet. Doma

Ale zase je to něco jiného než chronicky nemocný starý člověk který potřebuje pomoc

Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 23:35
Offline Marielle
příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 23:36
Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 00:28

viktorka_od splavu Jo, chlapi jsou další samostatná kapitola. Já jsem dodnes přesvědčená, že můj táta zemřel na strach z lékařů, on se jich strašně bál, měl jít na nějaké vyšetření a den před tím v noci nečekaně zemřel, zřejmě infarkt. 

My máme pětidenní prázdniny, deti mají dost úkolů, potřebujeme (nutně!!!) koupit synovi nové boty, nejlépe dvoje, naplánovala jsem předvánoční úklid domu a k tomu dva výlety. A co se děje? Syn střevní chřipka, něco takového jsem ještě nezažila, horečka, zvrací...dva dny. Dnes v noci dcera, teď horečka, vyřízená. Čekám to zítra. No tvl!!! Jediná výhoda je, že odpadl stres, co těch pět dní budu vařit....

49356 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:26

Garfie jezis

Catherinne ja prave myslim, ze kdyz te priveze sanita, tak necekas

andulka01 to asi ani ne, kdyz uz na to dojde, tak uz se parkrat svezl

Fakirka kdyz on je tak zlatej, jen k sobe se chova hrozne

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:54

viktorka_od splavu prave ze cekas(nebo jak kdy samozrejme). Jako tehotna v 8.mesici jsem omdlela v kavarne, kamarad zavolal sanitku, odvezli me na nejblizsi pohotovost a tam me vyklopili na lavicku, kde jsem normalne sedela a cekala frontu nez na me prijde rada! Mezitim za mnou stihl dojet jak ten kamarad, tak i sambo a jeste tam se mnou 2h posedeli

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:11

711990 Je to tak, oni vyhodnotí, jak moc je to urgentní, takže třeba když já přijela sama ve tři ráno s rozbitou hlavou, vzali mě prakticky hned, ale když jsem přijela s malým dítětem, na které spadl běžecký pás, čekala jsem docela dlouho (i když mylím, že pár lidí jsme taky předběhli). Těhotnou bych asi upřednostnila, ale pokud jsi byla při vědomí a nic tě nebolelo...

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 10:17

viktorka_od splavu je mi ľúto, že tvoj priateľ sa pochramal,  ale v kontexte tvojich príspevkov o nevyziadanej pomoci, nerozumiem, čo riešiš. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 11:33

viktorka_od splavu My jsme kdysi čekali v dětské na chirdě. A sanitka dovezla celkem malou holku, kterou pokousal pes, stehno a zadek, takže ležela ještě chudák na lehátku na břiše. Tatínek se domáhal ošetření hned a normálně mu řekli, až na ně přijde řada.Úplně všichni, ať tam čekali s čímkoliv, tak řekli, že tu holku pustí, ale to byl jediný důvod, proč šla hned. A to bych třeba čekala, že má přednost automaticky. 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 11:58

Garfie jj presne, nic mi nebylo (jako doopravdy, jen jsem se prejedla sladkym), takze jsem si to proste vycekala. Ale nekdy je to drsny teda, kdyz cekas s nejakym zasadnejsim zranenim.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 13:33

711990 jenze nevis, jestli tam neni jeste nekdo zavaznejsi. Alw treba i s krvacenim do mozku nekdy cekas, treba kvuli tomu, ze uz nekdo takovy je zrovna sale. Tuhle se nam seradilo nekolik lidi vecer na sal na neurochirurgii. Treba se operovala jedna pani, dalsi se zlomeninou krcni patere cekala na jipu, ale nez na ni prisla rada, tak privezli uraz s krvacenim do mozku a zahy dalsi. Nastesti pro tu pani neslo o poraneni michy, udelala se rano. 

49356 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:23

letfenixa to prece neznamena, ze s nim nesoucitim

49356 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:29

Garfie no, prave, myslim ze kdyby jel hned, tak s oblicejem zalitym krvi by asi sel na radu celkem brzy. a mozna by ho byli s to presvedcit, ze vyjma podvyzivy s tim srdcem nic nema, ackoliv je presvedceny o opaku:-/ no ale o adekvatni psychologicke pomoci aby clovek ziskal realny nahled na situaci jsme se tu sice shodly, jenze k te se tezko dostavaji i lide, kteri o to stoji

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 15:58

Renusatko Když ji privezla sanitka, tak byla holcicka už určitě ošetřena, v ambulanci měli odbornou zprávu, to asi vyhodnotili, ze muže čekat. Když je to akutní, tak i běhají. To jsem viděla, když tam maminka přinesla dítě s utrženými prstem a měli sebou i ten prst. Přijeli sami, sestra jí běžela naproti. 

Taky jsme tam parkrat seděli hodně dlouho. Ale taky jsme bohužel zažili, kdy to byly fofry bez čekání. Já vím, ze se na dětskou v Brně hodně nadává , ale já myslím, ze fakt dělají , co můžou. A v té čekárně sedí, kdo není ohroženy na životě. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 17:01

notna Tady v diskusi šlo, ale o něco jiného. Že když tě doveze sanitka, tak jdeš hned dovnitř, na to jsem taky reagovala. Já nevyhodnotím, jak moc byla pokousaná, ale měla na tom akorát nějaký čtvrec s desinfekcí. Podle toho, co jsem vidělaj, tak minimálně upadala do šoku. Třeba to nebylo akutní a ani neříkám, že tam nic nedělají, ale mně to přišlo hrozný, na to, že ostatní děti tam i pobíhaly. My jsme tenkrát potřebovali vyměnit ortézu, syn měl strašně velkou. Nakonec jsme se sebrali a jeli si tu menší koupit.