Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35915 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 12:38
Reakce na notna:

Zuzuli Celé téma pro MNE od začátku je o komunikaci v té nejbližší rodině a pomoci, když se někdo cítí špatně, protože já jsem tu prvotní zprávu tak četla nebo na mě dělala takový dojem. A divila jsem se té hromadné reakci mlčet a neřešit.

​Protože to je přesně pozice, kam tě ten manipulant chce dotlačit. Aby ses dožadovala vysvětlení (ve kterým si na tobě ještě víc zchladí žáhu), případně se dostala až k prosbám o odpuštění. 

A vidíš, kam reakce rasaNori nakonec vedla - k ničemu dobrýmu.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 13:53

Boze, dnes jsem byla na urade a chtela jsem mlatit hlavou do zdi. Nemam bankovni identitu, protoze jsem ji dosud nepotrebovala. Moje banka ji zrizuje po navsteve pobocky a predlozeni OP. Ja dosud jsem nemela potrebu chodit na pobocku banky, protoze i hypo jsme vyridili online. Nicmene na mne dnes na tom urade stekali celkem 3 lidi, jaktoze ji nemam, kdyz air bank ji zrizuje automaticky (meli to na papirku, tak to musi byt pravda) a nedalo se jim vysvetlit, ze IB se nerovna bankovni identita. Zastal se me jen pan z ochranky, ze to tak nektere banky maji. Jeste tam padaly perly typu, vy jako neplatite mobilem, nebo co? Ja jsem vzdycky nemela rada to hromadne nadavani na uredniky, ale dnes jsem mela pocit, ze jsem v Kafkove romanu a jediny kdo se netvaril jak kysela prdel byl ten automat na listecky.

Offline RoSa
10185 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:05

monis výhodu "mít všechno v mobilu" teda taky nechápu, zrovna dneska jsem si pořídila tu Lítačku... bránila jsem se tomu roky! už kvůli tomu názvu se mi do toho nechtělo, ale po zdražení papírových jízdenek "který používaj jen turisti" jsem do toho ročního kuponu šla... a paní na infolince mi sdělila, že pokud budu mít kupon na mobilu a ten mi cestou v MHD "umře", tak mám smůlu, ptže pan kontrolor si to nijak nezjistí, že ho mám, ani přístupem do systému - on jen skenuje...

a to se týká všech aplikací - když ti chcípne telefon, nejsi nic!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:08

RoSa pořád můžeš mít kartičku, ne? Pak je potřeba zvážit, jestli je větší šance, že nebudeš mít kartičku nebo nabitý mobil Ale tak jako tak, je to pak za stovku nebo kolik, akorát se to musí někam dojet dokázat (naši mně celé mládí posílali "Na Bojiště", ale vůbec netuším, jak to funguje dneska)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:18

barbucha Já nedávno potkala bývalou kolegyni s desetiletou dcerou a ta teda měla maminku pěkně omotanou, rozprávěla s ní hodně divně a kdyby mohla tak sebou práskne na zem a předvede ukázkovej hysterák. Ve finále rozhovoru s ní řešila nějaký kino co končí dost pozdě a pokud matka nepovolí, tak chce být víkend u táty, ten povolí vždycky. Tak kamarádce říkám, aspoň máš čas na to kafe se mnou. Velmi škaredý pohled od slečny, velmi škaredý.  :D

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:27

monis jakože v air bank na tebe byli oškliví? No tyjo, tu jsem si vybrala právě proto, že měli být na klienty ultramilí a doteď to tak vždycky bylo...  A právě skrz bankovní identitu (můj binčus) a nefunkční NFC platby se tam chystám zajít, kdes byla? Chtěla jsem do Vodičkovky.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:31

andulka01 ne na tom urade, ktery chce aby lidi meli bank. identitu kvuli jejich aplikaci (aby pak tam nikdo nelezl a neobtezoval)

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:34

monis jo tak, blbě jsem tě přečetla... no to mě taky čeká :-) úřady jsou zlo

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:40

andulka01 ja si vzdycky rikam, ze bych je na mesic poslala do soukrome firmy a zajimalo by me, jak daleko by s tim stekanim po zakaznicih dosli.

Offline RoSa
10185 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:42

Evaeva na poslání kartičky maj 30 dní, já chci jezdit hned!

a s těma aplikacema jsem to myslela obecně - všechno v mobilu a když ti chcípne, nenakoupíš, neprokážeš se, nenastartuješ, neexistuješ...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:44

monis jestli jste to nevyřešili, tak do těch portálů státní správy se dá přihlásit i jinými prostředky než bankovní identitou. Buď třeba přes moje ID nebo státní prostředky. Když je vůbec nemáš, můžeš to vyřídit kdekoliv na czechpointu.

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:47

žluťásekdiky za info, mozna kdyby ta domovnice na prepazce se mnou mluvila slusne, neurazela me a nabidla mi i tyto alternativy, tak bych si tu apku mozna poridila

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:48

Evaeva RoSa u se to dá vyřídit i on line, stojí to tuším 50Kc.

Ale stejně radši nosím kartičku. Kolikrát mám cestou z práce ten mobil úplně vystaveny. Já si tisknu i boarding passy, pokud můžu. 

Mě tenhle single point of failure telefonni mod hrozně nevyhovuje. Mám většinu klíčových věci i na tabletu, ale rozhodně ne všechno a jsem z toho vcelku nervózní i tak. 

Úplně mi stačí, když o mobil přijde některé dítě. Je to hrůza a to tam nemají téměř nic. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:50

monis mně ten online přístup k úřadům moc vyhovuje, většinu věcí tam můžu zařídit velmi rychle a bezbolestně. 

Kdyžtak na Portálu identity občana je to pěkně vysvětlený, všechny varianty a různé možnosti využití.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:51

barbucha no hele paradoxne tata nenapsal, za to mel cestu okolo ostravy, tak se stavil, probrali jsme spoustu veci, vcetne toho ze jim vadi ze druhe strane umetame cesticku (byt pro svagrovou, firemni auto pro tchana, predelavka chaty po povodnich), ale to ze jsme jim pomoc nabizeli taky s bydlenim, brachovi s rekonstrukci, a hrdinne to vsichni odmitli, tak to uz si nikdo nevsiml...no a resume je takove, ze mama je dotcena, ze se vice stykame s tchanovcema (coz je logicke, kdyz se nekdo odstehuje do jeseniku, ze se asi casto neuvidime), a ze oni dva maji spolu jiste problemy, coz mama spatne nese (a meni se v moji babicku, coz je doslova carodejnice:D). A reseni to nema, protoze kdyz se tata ozve, tak ma tichou domacnost, a kdyz se neozve, tak je nastvany na sebe, na ni i na okoli...jak z toho ven je ve hvezdach. Takze mame jsem jeste nevolala, asi se budu muset odhodlat dnes

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:52

monis to je hrozný mor tohle, baba to má nějak a podle toho soudí celý vesmir. co by řekli mě? Cizinci bez strojově čitelného dokladu (takže všichni občané EU) umí bankovní identitu vyřídit přesně tři banky. 

Jsem si kvůli tomu dělala zvláštní účet.

Offline viktorka_od splavu
49371 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:55

andulka01 dekuju, zatim to vypada, ze k zadnym realnym skodam nedoslo, tuk tuk

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:56

continuity mavala by ti nejakym papirem pred oblicejem stejne jako mne a rekla by ti: " pani, vase banka prideluje automaticky, chapete vyznam slova automaticky"?! (konec citace)

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 14:59

monis to byl ÚP?

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 05. zaří 2025 15:01