Wanda von Dunajew ty to máš vždy takové úhledne.
Mne se moc líbí ta tvidova vlna a půjčím si s dovolením to barevné zakončení rukávů.
Wanda von Dunajew ty to máš vždy takové úhledne.
Mne se moc líbí ta tvidova vlna a půjčím si s dovolením to barevné zakončení rukávů.
Wanda von Dunajew máš to strašně krásný, jako vždycky
continuity Potrefenáhusa vďaka ![]()
Panenka a k tým farbám.. ja sa priznám, že často sa dívam na Ravelry na dokončené projekty a čerpám inšpiráciu na farebné kombinácie, ktoré by ma normálne nenapadli. Konkrétne je to tento sveter a fakt som hrozne dlho premýšľala nad farbami ![]()
Mám úplně blbý dotaz - nemáte někdo odkaz na návod (zakoupení) na úplně základní svetr (rovný, do patentu, rukávy do téčka, kulatý výstřih), hladký žerzej, vroubek nebo patent, prostě to, co vy dácváte od voka? Zatím mám za sebou šálu a potřebovala bych se při pletení plánovaného svetru něčeho držet, ale třeba na Drops jsou ty návody na svetry už něčím zkomplikovaný, a to se bojím, že bych zatím neextrapolovala na to základní jednoduchý.
Isca zaregistruj se na woolandthegang.com a hlidej si navody zdarma, takovych jednoduchych je tam spousta. Jen to chce aspon zaklady angličtiny..
Isca No nebo na Ravelry.com - tam je toho úplná miliarda, včetně dropsu
Pavlena Potrefenáhusa Děkuju :-) A děkuju tady obecně na navedení na videa od Katrincoly, návody s tak důkladným a opakovaným probráním základů jsou přesně to, co jsem potřebovala, z knížek bych to nedala.
díky tomuto vláknu jsem objevila svět jehlic s výměnnými lanky, kterou značku byste mi doporučily? Předpokládám, že navzájem kompatibilní nebudou? ![]()
SunEclipse Používám KnitPro Symfonie a rozhodně doporučuji ![]()
Wanda von Dunajew No mně právě přijde volba barev jako naprosto klíčová pro celkové vyznění toho projektu... Na Ravelry furt ještě nejsem, ale taky právě koukám po internetu pro inspiraci. Jenže mi přijde, že to často pak stejně nejsem schopná dobře převést z té inspirace do reálného nákupu. Ono hrozně záleží i na malých nuancích v těch barvách - malá změna a už to vyzní zas jinak (a protože mi často nejsou dostupné ty konkrétní příze, že se buď už nevyrábí nebo je nejsem schopná sehnat, tak to bývá oříšek i při jednobarevných projektech natož u těch vícebarevných). A do toho ještě samozřejmě uvážit, s čím ze stávajícího šatníku to po upletení kombinovat, případně ještě jestli mi ty barvy budou slušet (na čemž krachuje mnoho barevných kombinací, co se mi líbí, ale nemám to s čím nosit nebo mi ty barvy nesluší). V každém případě je to imho věda, ale ty se s tím vždycky dobře popasuješ. ![]()
SunEclipseJá mám pocit, že tu někdo psal, že nějaké značky kompatibilní jsou, ale nevzpomenu si, které to byly. Já mám Drops. Jsem spokojená, ale srovnání nemám, neb jiné jsem nezkoušela.
Mmch, dotaz do pléna: mám na těch jehlicích vytištěná čísla, ale tak nějak mi přijde, že postupně blednou... U jedněch Drops Romance už v podstatě zmizely. Je to normální nebo mám jen smůlu?
A já dopletla Undulating lines s krátkými rukávy:

Panenka Na tom Ravelry jsou prave ty návody včetně použity příze a pripojujou to tam i ty lidi u svých projektu, takže se můžeš podívat, jak co komu vyšlo a inspirovat se konkrétně (můžeš i zkusit vyfiltrovat projekty přímo podle příze, třeba podle dropsu, jestli z nej ten kterejmodel někdo pletl)
mas to krásný!!!!![]()
Panenka jj je to veda... Ja sa teda priznám, že mám aj pár veci kde som tie farby úplne nevychytala a kvôli zložitému kombinovaniu ich moc nenosím. Neslušia mi vôbec studené farby napríklad.
SunEclipse Ja mám Drops Pro Classic, kovové. Kúpila som rovno celý set. Pletie sa s nimi fajn, ale dosť šmýkajú, čo môže a nemusí vyhovovať, záleží ako rýchlo a zručne kto pletie. Drops teda robí aj drevené, postupne si ich dokupujem a na niektoré priadze mám radšej drevené. KnitPro a Drops by mali byť vzájomne kompatibilné.
Panenka mne teda na tých drevených Drops Romance takmer všetky čísla zmizli po pár použitiach... čo je občas dosť nepraktické, musím si kúpiť tú pomôcku na meranie ihlíc ![]()
Wanda von Dunajew Bez ty já se vůbec neobejdu, zvlášť krátký ponozkovy jsou total chaos
a zkušenosti s Addiclick máte některá?
Potrefenáhusa Jj, já vím, že to na Raverly je (a spousta dalších užitečných věcí)... Jenže já leckdy i bez účtu na Raverly zjistím, z jaké příze je ta má "vyvolená" barevná mutace. Problém je, že to pak nejsem schopná sehnat - a jsem zas na začátku.
A díky!
Wanda von DunajewJá taky musím spíš teplejší barvy, ale hlavní kritérium je u mě intenzita té barvy. Nesmí být moc zářivá či jak to vyjádřit. Sytá být může, ale ne taková jakoby průrazná. A to je extra těžké odhadnout u nákupu online - jenže v kamenných obchodech zase krachuju na materiálu... No, věda je to.![]()
Jinak díky za info o jehlicích, ty, co to z nich už úplně zmizelo, jsou taky Romance. Fakt škoda, hodilo by se to moct si to přečíst. Pomůcku sice mám, ale nějak jsem se s ní moc neskamarádila. Asi to budu muset výhledově napravit.
SunEclipse já ne. Mně zatim uplně nejlepší přijdou symfonie (takový ty dřevěný žíhaný, ty jsou uplně ![]()
![]()
![]()
mám ještě od knitpro nějaký dřevěný s kovovou špičkou a ty nejsou zdaleka tak boží jak ty symfonie, nejradši bych si je nakoupila všechny
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.