Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 01. ledna 2020 22:48
Reakce na Panenka:

Jinak díky za info o jehlicích, ty, co to z nich už úplně zmizelo, jsou taky Romance. Fakt škoda, hodilo by se to moct si to přečíst. Pomůcku sice mám, ale nějak jsem se s ní moc neskamarádila. Asi to budu muset výhledově napravit.

​u pomůcky jenom prostrčíš jehlici správnou dírou, ne? 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 01. ledna 2020 23:01

Potrefenáhusa Tak myslela jsem si, že se to tak používá, ale například jehlice 3,5 mi dírou 3,5 neprojdou, až dírou 3,75. Jenže já 3,75 jehlice nemám. Takže by to znamenalo, že buď mám blbou pomůcku nebo to neumím vyhodnotit... Znamená to teda, že jehlice má tu velikost, jakou dírou už neprojde, když zkouším od největší velikosti? (jsem si myslela, že takovou, jakou dírou už projde, když zkouším od nejmenší - a teď si přijdu jak úplný blb, když to takhle po sobě čtu černé na bílém).

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 01. ledna 2020 23:33

Panenka no, řekla bych, že když to neproleze dírou 3,5, tak to jsou ty 3,75 (třeba ti poslali omylem jiný?)

je to ta velikost, kterou to proleze

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 00:06

SunEclipse Jsem na tom stejně jako Potrefenáhusa , taky mám ze všech svejch jehlic nejradši symfonie, nejen že jsou krásný, ale ještě se s nima fakt dobře plete. Už ani jiný nekupuju (leda možná jednou, kdybych šla do nějakejch supertenkejch, který se ve dřevě nedělají). Symfonie mám i jedny ty zkrácený (a ty jsem si pořídila 3,5) a jak jsem se zezačátku bála, že mi to s nima půjde blbě a budou fakt jen na rukávy a rantly a případně na čepici, tak teď na nich pletu všechno možný, zvlášť na cesty jsou takový roztomile kompaktní. 

A druhej nejoblíbenější druh, co mám, jsou celodřevěný dropsy (3) - byly to moje první dřevěný jehlice a zároveň první s výměnným lankem. A tímto povrzuju, že jsou s KnitPro kompatibilní. 

Jo a čísla se mi ze všech dřevěnejch smazaly dost rychle, taky jsem si na to koupila tu pomůcku. 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 08:15

Potrefenáhusa No to bych jako vysvětlení brala, pokud by se jednalo o jediný případ. Jenže já mám jehlice, které zrovna nepoužívám, v původních obalech s označením velikosti a nejde jen o jediné jehlice vel. 3,5, co mi toto dělají. Mé jediné osmičky neprojdou osmičkovou dírou, ale v devítkové plavou... (8,5 díru na pomůcce nemám) Atd, atp. Ne, nevyzkoušela jsem úplně všechny své jehlice, ale namátkou různé. Stále stejný mustr. V díře své velikosti se zarazí, v o jednu velikost větší projdou, případně je jim i evidentně velká.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 08:27

Panenka Tak je možná divný fakt to měřidlo, já mám od dropsu a nesetkala jsem se ani jednou s tím, ze bych pochybovala. Já to jednou za čas roztridim, krátký sady sepnu gumickama, kruhový dam do popsaných pytliku se zipem...a za par měsíců znova 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 09:32

PotrefenáhusaMoje měřítko je nějaké noname, ani si pořádně nepamatuju, kde se vzalo... takže možné je cokoli. 

To já si jehlice uklízím zpět do původního obalu, když s nima nepracuju, a jehlice v obalech do takové bedničky... Ale některé obaly jsou už dost jeté a "melou z posledního". Tudlevá jsem narazila na Pinterestu na toto a přijde mi to geniální. Jen je potřeba si to vyrobit... Ne že by to byl takový problém, ale mám těch jehlic, co by si zasloužily nový obal, poněkud vícero.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 09:38

Panenka No krásný to je....ale já se znám...

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 11:55

Drátenka hotová, uff! Som zvedavá, či niečo vydrží, keď sa tá vlna trhala už pri pletení. No a snáď ma teda nezožerie... Príšere sa ten ovčí odér mimoriadne pozdáva, musela som ho krotiť

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 12:06

Wanda von Dunajew Je nádherná!

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 12:30

Wanda von Dunajew máš ty svetry krásný a fascinuje mě tempo, s jakým to sem sázíš

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 13:11

OliveOyl díky, je fakt že som v poslednej dobe (za uplynulý rok) toho naplietla strašne moc. Budem musieť zvolniť tempo, lebo to už nemám pomaly kam dávať

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 17:34

Panenka já mám měřidlo na jehlice, které funguje tak, že jehlice nepřijde tou dirou, jaké je velikosti. Tou větší ještě ano. Takže jehlice 3 projde dírou 3,5 a 3 už ne.  Druhá věc je, že pulcisla těch velkých se snad ani nedelaji, takže v tom případě máš 7, pokud 8 dírou ještě prošla.

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 17:35

Wanda von Dunajew máš to krásne! Ať se dobře nosí.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 18:26

Tak jste mě zmatly, ze jsem to šla radši vyzkoušet a mně ta příslušně označená díra odpovídá fakt velikosti jehlice

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 20:55

Wanda von Dunajew Telja? Krása, taky mám na seznamu - do další pětiletky. Tak dej vědět i, jestli tě teda nesežral. Já dokončila ještě Idril, ale fotit se to teď nedá...

continuity Ne, osmičkovou dírou neprošla, devítkovou volně. Takže mám stejný typ jako ty a funguje to, byť jinak, než jsem původně myslela - díky za osvětu.

Potrefenáhusa No to je ale binec, proč nemůžou mít jeden systém!?!?

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 21:11

Potrefenáhusa no a v té díre ti uvázne ne? Nebo projde volně? 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 21:19

continuity Neuvazne, projde natesno. Do 2,25 to vůbec nestrcim

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 12. ledna 2020 21:58

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 12. ledna 2020 22:03

Panenka jej! Ty jsou vážně roztomilé