continuity Díky.![]()
Šití, pletení, háčkování,...
Panenka Jé, ty jsou fakt krásný! Už jenom tak kombinace barev je super, ale ještě víc mě dostal ten vzor!![]()
ProsperinaDík! Těší o to víc, že zrovna výběr vzoru jsem dost řešila, dlouho hledala, než mě tenhle oslovil a rozhodla jsem se pro něj. ![]()
Panenka Vůbec se tomu výběru nedivím! Dokonce si říkám, že bych takovouhle "DNA" mohla taky někde zkusit. Ale když ono je to fakt superefektní na těch podkolenkách, a ty já se svejma hubenejma lejtkama nemůžu, protože buď musím mít gumičky utažený tak až bráněj krevnímu oběhu, nebo mám vrchní čás podkolenek sežvachlanou kolem kotníků.![]()
Prosperina Problém s "upevněním" chápu, co naopak nechápu je, že všem evidentně stačí jen ten patent k tomu, aby jim to drželo. Nebo se tak aspoň tváří ty návody. Já teda vždycky vyrobím nahoře nad patentem tu dírkovou řadu, kterou protáhnou prádelní gumu. Musela jsem teda její délku vychytat, aby to neškrtilo či nebylo na nic, ale nakonec mi to funguje. Tak jsem ráda. Od té doby, co jsem si to vychytala, miluju podkolenky, takže tyto určitě nebudou poslední...
Ma smysl pro zacatecnika koupit rovnou celou sadu knit pro symfonie od 3,5 do 8 i s lankama?
rasaNori ja ti nevím.
Chceš to jako dárek nebo jak? Závisí, co chce plést, já se přes pětku ještě nepřehoupla, ale vyuziji c. 3 a taky zkrácene jehlice.
Koukám teď na svoje objednávky a tak bajvoko jsem zhruba tolik peněz dala za všechny jehlice, co mám a kromě všech potřebných rozmeru symfonii mám i sadu metal a dost lanek navic
rasaNori ja treba jako zacatecnik pletla jen na vel.10 a vic. Ted sem se snazila o trojky a dopadlo to silene...
rasaNori Pro mě by to význam nemělo, pletu nejčastěji na 3-3,75
Panenka Tak to jsi šikovná, žes to vychytala! Mně se podkolenky odjakživa líbily, ale nikdy mi žádný nedržely, až najedny vlastnoruční právě s gumičkou, ale ta musela bejt tak utažená, že mi to nepřišlo zdravý (a po sundání podkolenek mi tam zůstala ještě si hodinu rejha). Když jsem dala nepatrně větší gumičky, podkolenky zase sjížděly beznadějně dolů... Takže jsem to vzdala. Ale já mám problém i třeba s kozačkama, většinou mi nesednou ani takový ty speciální užší.
rasaNori Přidávám se k těm, pro který by to moc smysl nemělo, ačkoli symfonií mám už několik. Ale největší mám pětky (nejmenší 3,5, protože ty menší už jsem předtím koupila jinou, též dobrou značku, pak mám 3,75, 4, 4,5 a 5). Nicméně třeba ty 3,5 a 5, který jsem kupovala jako poslední, jsem si radši koupila zkrácenou verzi, protože se mi s nima líp cestuje (a mám celkem úzkou ruku, takže se mi s nima plete stejně dobře jako s nezkrácenejma). Ale jinak to mám podobně jako Husa, cca 80% věcí pletu na 3-4.
Ale u mě je ten užší rozsah velikostí taky danej tím, že nemám moc ráda věci z tlustý příze. Jako nevylučuju, že jednou narazím na nějakej projekt, kde ta tlustá příze a velký jehlice budou potřeba a ještě jedny větší než pětky dokoupím, ale zatím to není v dohlednu a třeba to ani nenastane.
continuity Prosperina Potrefenáhusa 711990 diky vsem, ja to brala tak ze jedna sada je á 200, - takze by se ta sada vyplatila plus i ty lanka ruznych delek. Takze spis asi teda ne no:)
rasaNori Tak jestli je sada za dve stovky, nevahej a jdi do toho, za to bys jinak poridila tak jedny jehlice a jedno a pul lanka.
Prosperina ne ja myslela ze kdyz je jedny jehlice a lanko tak ua ty 2 stovky, ze by bylo lepsi pořídit rovnou tu velkou sadu:)
rasaNori Hm, tak to uz si podle toho, jak to mam ja, nejsem tak jista. Protoze ja treba se ctyrma lankama rozhodne nevystacim, uz jsem nekolikrat dokupovala. A treba mi moc nesedlo to 80 cm, prislo mi o takovy min ohebny, takze treba magic loop se mi na nem dela hur -a tak bud kupuju jeste kratsi, neno naopak 100cm.
Ale fakt zalezi na tom, co hodlas plist, jak casto a nakolik ruznorode. (A jestli budes disciplinovanejsi nez ja a nebudes mit rozdelanejch x projektu najednou.) A koneckoncu ty jehlice "navic" se urcite neztratej a casem je pouzijes taky.
rasaNori ono by to platilop pokud bys je vyuzila všechny a to nemusí být, navic nepotřebuješ ke každému páru jehlice jedno lanko. Nám jich víc, ale třeba dve jsou kratounky, na tom pletu rukávy a odkládám je tam.
rasaNori jako člověk víc jehlic určitě užije, vono i když pleteš dýl, tak tě to postupně nutí dokupovat, jednak většina lidí má ty rozpletený nedokončený projekty, druhak třeba u svetrů je na tom pohodlný mít odložený třeba rukávy (nebo ty díry pro ně), no a pak zjistíš, že některý jehlice jsou ještě víc božejší než jiný a potřebuješ je taky (třeba ty symfonie)
ale třeba já na těch tlustých jehlicích fakt nepletu, ani nevim, co bych na tom pletla, nepřijde mi to praktický, všechny svetry jsou cca do těch 4 a já ještě navrch pletu celkem volně, takže ještě k tomu musim brát tak o půl čísla menší jehlice, než je v návodu (a potřebuju je po těch čtvrtkách, už me to naučilo plíst ten 10x10 cm vzorek)
Potrefenáhusa u těch rozdělovacích jehlic to skladují jenom na lankách s koncovkami?
Stačí mi z jedné velikosti přesně jeden pár, mám jen jedny ruce. (Dětem davam klasické jehlice s lankem).
Od 3 mám teda tři pary jedny zkrácene a jedny kovové, abych si ty dřevěné nezlomila na něčem těžkém.
continuity Ses holt asi disciplninovanej pletar a nakupovač...ale já mám ty s výměnnými lanky nově, nekdy od podzimu, takže odlozino mám na kdečem
A vy pletete na kulatých jehlicích i rovné svetry? nejenom když pletete dokulata?
Dadoo Jo, protože je to mnohem min namahavy než když hejbes dlouhou jehlici s navlecenym svetrem, na tom lanku ti většina leží v klíně
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje