Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline continuity
42362 příspěvků moje polička 09. června 2019 21:08

Panenka jj, svetr je seshora. Mne nevyhovuje raglan jako strih, obesla jsem to tak, ze v miste, kde se mely ty oka jenom sesit, jsem jeste napletla ve stejne siri cca 8 rad a nasila to k tomu telu.

Jj, pled si trefila. vlna je Drops, Big Delight, navod tento

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7375&cid=24

Akorat po prvnich ctyrech zkracenych radach, jsem ty vlny udelala v rade tri, protoze, jsem to mela porad kratky ( pletu to jenom na sestkach jehlicich) a vypadalo, ze mi zbyde spousta vlny. Navic se mi ten vzor moc nelibi, kdyz jsou tam ty prouzky jenom tenounke. Jsem ted u te prostredni, snad to klapne. 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. června 2019 09:16

continuity Ty taky spíš utahuješ? - Já jo a raglán je v jednom místě hodně nepříjemný na pletení, peru se s tím pokaždé a právě si myslím, že je to tím, že dost utahuju a kdybych neutahovala tolik, tak by se mi to v tom jednom místě pletlo líp... 

Z Big Delightu jsem ještě nic nepletla, ale vizuálně to vypadá krásně.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 10. června 2019 09:26

continuity Panenka já pletu hrozně volně, takže pletení na 6 je pro mě úplný scifi. Na všechno musim brát o pul čísla až číslo menší jehlice

Offline continuity
42362 příspěvků moje polička 10. června 2019 13:23

Panenka Pletla jsem ten svetr dost volne a nevypada to uplne dobre, ani na o cislo mensich jehlicich. Ten jednobarevny trup jsem pletla volne na 3 a rukavy jsem utahovala na 4 a ty rukavy jsou proste lepsi. 

Uvidim, co to bude delat v tom norskem vzoru, budu muset zkouset.

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. června 2019 13:27

continuity Hmm, koukám, že si to každý musí nakonec vychytat sám...

Offline continuity
42362 příspěvků moje polička 10. června 2019 13:27

Potrefenáhusa navod rika jehlice 7, na vlne je 5. A vetsi nez 6 stejne doma nemam .

Ja ty derave uplety na velkych jehlicich prilis rada nemam, jak neni kazde oko stejne (a to ja neumim), tak to pak vypada, jak kdyby to pletla skolacka. Takto je to akorat.

Panenka z Big Delightu se plete krasne, akorat si myslim, ze bude lehce kousat (co u deky zas tolik nevadi). Nehodlam to ale prat, dokud bude zbyti.

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:16

Dodelala jsem kozenkovou sukni, kterou jsem mela uz skoro hotovou loni zacatkem zimy. Jen jaksi doslo lepidlo, kterym jsem lepila svove pridavky, aby lezely, moc se to totiz nedalo zehlit. Dneska jsem konecne lepidlo koupila a dolepila sukni. 

Offline continuity
42362 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:18

Friga

Ja te obdivuji, do ceho se poustis. To bych nedala.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:24

continuity ty nestejně velký oka vetsinou zmizej, když se to po upleteni vypere a vyblokuje (mokry vyrovná na nejsky podložce)

abych taky něco ukázala, tak já mám od jara rozpletenej svetr z alpaky, co byla v zimě ve sleve v ganelle, ale nemám na to teď vůbec cas ani moral.ale materiál je uzasnej, hebouckej

mam to taky hrbatý, ale ono se to pak vypranim a vypnutim strasne srovná 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:30

continuity 

Ten svetr je moc pěkný, taky bych jásala. Co je to za vlnu?

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:31

Friga hustý!

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:45

Friga ta je bozi! A ty mas krasnou postavu! 

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:47

Friga No páni...! Šít z koženky je běs,používáš nějakou spešl patku? Já jsem si pomáhala natřením místa švů krémem,nedrhlo to tolik. ( z lícové strany). Ale stejně ty švy nebyly úplně podle mých představ . Tak at' se dobře nosí.

Online viktorka_od splavu
49126 příspěvků moje polička 10. června 2019 20:57

Friga teeda ty seš šikovná! jsem kdysi měla hrozně podobnou stříbrnou sukni, kupodivu se ke všemu hodila, nosila jsem ji strašně ráda

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 10. června 2019 21:43

Dlho som tu nebola, úplne čumím, koľko krásnych vecí tu pribudlo!

Ja som tesne pred nástupom letných teplôt konečne doplietla svoj asi najteplejší sveter (100% vlna Drops Alaska)... ale snáď sa zadarí návšteva Islandu na jeseň, už sa tam v ňom vidím...

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 10. června 2019 21:49

Potrefenáhusa continuity 711990 viktorka_od splavu rozarka Dekuju moc! 

Ta kozenka je z rubu latkova, silo se to dobre. Jen zehleni delalo problem, takze jsem svove pridavky lepila, stejne jako zalozku. Pas jsem zacistila rypsovou stuhou a svovy pridavek pod ni jsem taktez prilepila.

Offline Friga
2051 příspěvků moje polička 10. června 2019 21:50

Wanda von Dunajew ten je krasnej!  

1145 příspěvků moje polička 10. června 2019 21:56

A ešte mám rozpletený jeden (tentokrát 100% alpaka, zase Drops)... už som spojila telo a rukávy. Chcela som hlavne niečo z tej vlny vymyslieť, už mi tu trčala hrozne dlho, pôvodne z nej malo byť niečo úplne iné...

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 10. června 2019 22:03

Wanda von Dunajew Tedy ten vínový je nádherný! Krásný vzor i kombinace barev. Fakt super!

Návod je odkud?

1145 příspěvků moje polička 10. června 2019 22:09

Friga díky!

Dadoo návod je zdarma dostupný na Ravelry link