Šití, pletení, háčkování,...
Panenka akorát jsem si na to koupila málo kontrastní barvy, bezovou a různý tóny hnedy, tak jsem zvědavá
Potrefenáhusa A kolik toho tak potřebuješ na to sedlo svetru? Jak se na sedlo zatím jen chystám, tak vůbec nemám představu. Myslela jsem, že s cca 50g je člověk v pohodě.![]()
Panenka teď moc nevim, jak to myslíš? Já to myslela tak, že ty barvy jsou málo kontrastní, odstíny béžový a hnědý, takže ten norskej vzor asi nebude moc výraznej. Navrch z alpaky od dropsu, která je dost chlupatá
Potrefenáhusa pekny svetr i model :)
A sedí pekne - ja som si trochu upravila návod, spodný lem je iný.
Zrovna som si na IG prečítala, že Jennifer Steingass je na Islande.. sranda, ja som priletela včera večer. A zajtra má byť v Reykjavíku v nejakom yarn shope, akurát to už vyrážam smer pustina, fňuk. Ale plánujem si tu aspoň nejakú vlnu kúpiť...
Wanda von Dunajew ooo, no to si určitě kup! A ístex léttlopi jde koupit i u nás, tak něco jinýho!
Potrefenáhusa jj však práve... nejaké miestne špeciality ![]()
Z těch vašich nádherných výrobků jsem dostala úplně neovladatelnou chuť taky zase něco úplest.
Tak jsem se zeptala dcery, jestli nechce nějaký svetřík..
Hmmm.. Svetřík.. Chce. Zaplavila mě fotkám, co by se jí líbilo.
Vypadá to aspoň na roční práci v plném nasazení. Samé copánky, vzory, délka pod zadek, pokud ne rovnou šaty.
nebo šaty háčkované dlouhé. Nádherné, ale šílenost pro mě. Že já se ptala..
Prý si i přízí ráda koupi. Už tomu asi neuteču. ![]()
Dadoo no já zrovna se tu rozhoupávám ke svetru na přání...mě hladký nebaví a barevnej bejt nemá, tak tu zrovna okukuju tohle
já už copánkovej dost složitejk pletla a nebylo to vůbec hrozný, i to rychle vodsejpalo

Potrefenáhusa všechny jsou nádherný, ale ten zelený je top!
Přesně něco podobného by chtěla, ale ještě dlouhý.
Copány jsem taky hodně pletla, dost mě baví. Ani jsem nepotřebovala pomocnou jehlici, to zdrzovalo.
Ale teď mám dlouhou pauzu, jen v zimě ty čepice. Potřebovala bych trochu jednodušší rozjezd.
Uz jsem jeden hrubý dlouhý svetr našla, ale budu muset propocitat spotřebu, byl by z jiné vlny.
Ještě na to mrknu a zeptám se vás, vy tomu rozumíte.
Je to tenhle. Chtěla by to z Drops Andes, odstín šedá lila.

Potrefenáhusa Aha, já to pochopila špatně, myslela jsem, že máš málo na gramy, ne malý kontrast... Ale viděla jsem pár takových svetrů s malým kontrastem a nebylo to vůbec špatné.
Wanda von Dunajew Pak se rozhodně pochlubit úlovkem! Inspirace se vždycky hodí.
Dadoo mně ta pomocná jehlice hodně pomohla, hlavně jak je kraťounká, že se tam nemusí šermovat s dlouhou
já už jsem ho sem několikrát dávala, já upletla tenhle
Potrefenáhusa to je fakt nádhera! Jsi neuvěřitelně šikovná.
Ja pletla fakt hodně, dokud byly holky malý, teď už dlouhé roky nic.
Ale tohle vlákno je neuvěřitelný prudič!
Vždycky jsem nesnášel jednoduché pletení. Samá jsem se naučila plést v dětství úplně sama, když se mi zalíbil krajkovy svetr. Záda jsem dělala natrikrat, ale klaplo to.
Chci to zas umět, jako ty.
Fakt úžasný!
Dadoo vono na tom nic neni, jen mít čas a náladu si k tomu sednout a plést podle návodu. Tenhle má moc dlouhý rukávy...jenže jsou pletený odspoda, já bych to nepřeplejtala ani za zlatý prase
Prosím, mám technický dotaz:
Na svetr je potřeba 700 gramů příze s návinem 120 m/100 g.
Kolik byste koupily příze, která má návin 150 m/100g nebo 90 m/100g.
Je mi jasné, že to nestačí spočítat jen aritmeticky. Počítám s tím, že musím udělat zkušební vzorek.
Jde mi hlavně o to, abych příze objednala dostatek a nemusela doobjednávat.
Můžete mi poradit, prosím?
Dadoo objednala bych čistě od oka proste o klubko až dvě vic, já teda tyhle propočty moc neumim
Potrefenáhusa jj, tak to mám v plánu. Já se ptala především jestli to někdo má podle osobní zkušenosti vyzkoušené. (až toho upletu víc a získám zase cvik a odhad, poradím si)
Spočítala jsem si hlavně návin. Jenže jak je tenčí příze, bude potřeba na stejnou délku více řad. Takže asi ibjednám podle metrů + asi ta dvě klubka (100g) navíc.
Je to fuška ještě než se začne ![]()
Dadoo na dropsu maji kalkulacku, ktere prepocitava ty jejich vzory na prize ruzne tloustky. Skus se tam podivat, jestli ti to nepomuze.
Mne tedy nevychazi ani ta psana spotreba, vetsinou spotrebuji tak o klubko mene a svetr je o cislo vetsi
nevim jak to pletu.
continuity já pletu volne, beru na vsechno o půl až číslo menší jehlice
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje