Přečetla jsem Cop od Colombani. Moc se mi to lobílo, i mě mrzelo, že jsem to přečetla tak rychle.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Taky jsem přečetla to Ptáče teďka, v podstatě asi souhlasím s nolitou, že pokud člověk už má nějakou literaturu z druhé světové za sebou, asi ho ty popisovaný hrůzy tolik nezaskočí, i když je to samozřejmě i tak fakt hnus, no. Po dlouhé době knížka, kterou jsem nedokázala číst večer před spaním, já su na to děsně citlivá a co před spaním čtu se mi často promítá do snů, tohle jsem fakt nemínila riskovat.
Ptáče jsem proložila Selským barokem od Hájíčka, což byla fajn krátká oddechovka, léto na vesnici, starý křivdy a genealogie, samý moje oblíbený témata prostě...
Ještě předtím jsem četla Rozhovory s přáteli a to se mi líbilo hodně, strašně mi sedlo prostředí a ty fakt debilní toxický vztahy ze kterých není úniku, odehrává se to sice v Dublinu, ale klidně by to mohlo být Brno. :D Ale podle recenzí hodně čtenářům ty hlavní postavy přijdou nesnesitelný, což se vlastně nedivím, je to takový na hraně.
No a zklamání měsíce je knížka Fylaktérion, což podle anotace mělo být napínavý lehký čtení kde se míchá detektivka s trochou nadpřirozena a odehrává se to ve dvou časových linkách, které spojuje postava hlavního hrdiny - archeologa, bohužel jsem u toho trpěla fakt hodně moc a nemít to necelých dvěstě stran, tak to ani nedočtu, a že to já fakt nedělám skoro nikdy. A jenom teda doufám, že místní archeologické kruhy neznají autorku, nebo tu dokonce autorka osobně není přítomna!!
Karoleena Rozhovory s přáteli čtu právě teď, hlavní postavy jsou fakt marný. Zpočátku mi to přišlo strašně banální, ale pak mě to začalo docela bavit, přesně - takový popis toxických vztahů, je to zábavná oddechovka :)
předtím jsem četla dvě knihy od českých autorek, obě fajn
Teorie podivnosti - od P. Horákové, zajímavá a vtipná kniha. Trochu mi připomněla M. Urbana, minimálně tou fixací na určité pražské lokality. A od přečtení není dne, kdy bych si nevzpomněla na bristolskou tabulku ![]()
Sen letící želvy - N. Eckhardtová - příběh ze současnosti - vztahy, trochu krimi, zajímavé prostředí, vyprávění z perspektivy několika postav a v pozadí tajemný vrah
nellielovett cop jsem taky četla, líbilo se mi to, ale je fakt, že přečtené to bylo jedna dvě
Tulipe teorii podivnosti zrovna čtu, jsem na začátku, zatím dobrý, tak jsem zvědavá, jak se to vyvine...
Karoleena Tulipe Pro mě jsou Rozhovory s přáteli překvapení, moc jsem od toho nečekala, ale četlo se to dobře. Takový holčičí čtení, ne ve smyslu červené knihovny, ale spíš těch pseudopsychologickejch debat u druhé lahve vína. A hlavně to asi funguje proto, že tam každej někde najde kousek sebe a svoje osobní zkušenosti. :)
rozhovory s prateli a teorie podivnosti urcite ano!
a bristolska tabulka se u nas zabydlela :)
ja jsem ted precetla Medvedin a na konci jsem byla skoro dojata, i kdyz je ten konec asi naivni
a pak Neviditelny zivot Euridicie Gusmaove, coz je takova rychla knizka, na prvni pocteni skoro cervena knihovna, ale muze v tom clovek najit i nejake feministicke motivy a vdecnost za to, jake ma moznosti zena ted
baltik no on Medvědín má pokračování...
baltik na to jsem chtela jit jako film ve Varech! Tak to je super, poridim knihu:))) (Neviditelny zivot)
@MP Marge - já jsem jí odložila a nevím, jestli se k ní vrátím :-)
To se ti nedivim ![]()
A zarucuju, ze se to fakt nezlepsi!
I ten doslov je zhovadilej...
Ja jsem se rozhodla, ze si dam pauzu od thrilleru, aby mi z nich jeste nezacalo hrabat, tak ctu "City of Girls" od Elizabeth Gilbert. To je ta, co napsala "Eat, Pry, Love", pred lety se o tom hodne mluvilo, i podle toho natocili film s Julii Roberts. Netusila jsem, ze se na stara kolena dala na psani fikce, ale hodne se mi to libi. Je to roman z prostredi New Yorku ve 40. letech, konkretne z divadelniho sveta a ze sveta "show-girls". Na to, jaka je to bichle, se to cte lehce a prijemne ![]()
Přidávám se ke chvále Teorie podivnosti, moc se mi to líbilo.
Já měla po Naslouchači tak silnou knihocovinu (budu používat :) ), že jsem chtěla něco odlehčeného. Někdo tu zmiňoval Frýbovou a já od ní kdysi před léty četla Robina a líbilo se mi to, přišlo mi to vtipné. Tak jsem teď od ní začala číst Z neznámých důvodů a tak blbou (pro mě) knížku už jsem dlouho nečetla! Napište mi někdo prosím, proč ho zabila (nic neprozrazuji, to je už na začátku), ať to nemusím číst dál, protože všechny hlavní postavy nenávidím ![]()
nonemy Jasně že jo, nebo spíš neposkytne mu pomoc a tím ho zabije. Nenávidíš všechny? I docenta Forejta? A toho týpka....Rošický? Sakra já mám paměť!
Jinak já mám Frýbovou zafixovanou spíš jako "četli jsme, protože nic jiného nebylo", měla jsem ji ráda, ale nevím, jestli bych ji četla teď , spíš ne. Navíc ta její tvorba je extrémně nevyrovnaná....
Tak ted ctu dost netradicni detektivku - Sest ctyri, japonsky autor Yokoyama. Ztratila jsem se hned na druhe strance, pac je tam hodne postav, ktery maj strasne podobny jmena, a dopodrobna se tam resi hierarchie mezi vsemi temi policajty. Ale zapletka bude asi slusna a jiny to je hodne! Tak jestli nekdo rad exotiku...
nonemy Jestli se ti líbil Robin, zkus Robina II. Je to psáno v podobném duchu, jen se musíš připravit na politickou osvětu , aneb prohnilý kapitalismus... (ale dá se to přeskakovat).
Samantha Robina jsem milovala. Robina II doporučuju přeskočit celého. A Malinkatej kretén se taky ani nepřiblížil.
Sweet Potato Kreténa jsem myslím ani nedočetla, lezl mi hrozně na nervy....nebo to byl Robin II? Každopádně s tebou souhlasím!!! :-)
Maminka mi doporucila knihu Kasmirovy sal. Zacatek byl nudny, ale pak ta kniha ziskala spad, autorka krasne vykreslila krajinu Kasmirskeho udoli (taky jsem si dost mist hledala na googlu), zajimave byly pasaze o vyrobe kasmirovych salu, ale jinak to byl takovy lepsi harlekyn, hodne lasky a hodne predvidatelnych situaci. Asi uz jsem pokrocilejsi ctenar. Ale jako oddychovka na vikend to slo a asi si budu muset koupit novou pashminu
.
Lamicka
Já to četla už kdysi pradávno a dojmy byly úplně stejné!! Přesně si pamatuju, jak jsem si hledala nějaká místa...ale děj teda už vůbec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje