Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 16. zaří 2019 14:10

Garfie jako cestopis by to bylo skvele Na webu CT je Cestomanie z Kasmiru do Ladaku, planuju si to pustit.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 16. zaří 2019 14:13

Lamicka Díky, to si taky zkusím najít!!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 06:35

Garfie K vedlejším postavám jsem se pořádně nedostala, skončila jsem na 26%. Marek je u mě pedofil, Anička protivný fracek (ta mi lezla na nervy nejvíc, absolutně nereálná postava podle mě) a Eva žárlivá hysterka :) Zřejmě to bude jak píšeš, nevyrovnaná tvorba :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 06:36

Samantha Děkuji za tip, ale Frýbovou dávám raději na dlouhou dobu k ledu :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 06:43

Se teď koukám, že má Z neznámých důvodů od Frýbové v databázi knih 91%, spoustu pochvalných hodnocení a lidé to četli opakovaně :O Někdo uvádí, že i 10x, to už vůbec nechápu. Já jsem četla knížku maximálně 2x (asi jednu, dvě) a nebylo to ono. Samozřejmě proti gustu...
Tak asi nejsem cílovka pro tuto knihu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 06:51

Poprosím o tip na knížku pro 11 letou. Vím, že tu už nějaké proběhly, ale bohužel jsem si je nepoznačila. Má ráda detektivky (teď čte Psa Baskervillského), takže něco hodně napínavého.

Offline Sweet Potato
39806 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 07:20

nonemy Prašina. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 07:36

Sweet Potato Děkuji, ukládám, ta vypadá dobře.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 10:53

nonemy Ono to není špatné, člověk se tam pak hodně dozví a ty vedlejší postavy jsou fajn, ale máš pravdu, že hlavní sestava je teda strašná a hrozně černobílá. A všimla jsem si, že se ptáš ne na jak, ale proč  To už si přesně nepamatuju, SPOILER on zfalšuje nějaké výsledky výzkumu, aby měl "úspěch" v odborných kruzích a zároveň (když Anna zjistí, že její odchod od Marka byl "omyl"-dozvěděla se o něm něco, co nebyla pravda) se jí snaží zabránit (nějakou lží), aby se k Markovi vrátila....je to asi kombinace :-) 

Online moora
8630 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:10

Mně ty Frýbový nafrněný hrdinky s íkvé 180 jdou na nervy obecně (v každý knize má nějakou) :-)

z neznámých důvodů se mi líbilo, pozdější tvorba mi už teda přišla nečitelná

Offline Jimik
příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:11
Reakce na Garfie:

nonemy Ono to není špatné, člověk se tam pak hodně dozví a ty vedlejší postavy jsou fajn, ale máš pravdu, že hlavní sestava je teda strašná a hrozně černobílá. A všimla jsem si, že se ptáš ne na jak, ale proč  To už si přesně nepamatuju, SPOILER on zfalšuje nějaké výsledky výzkumu, aby měl "úspěch" v odborných kruzích a zároveň (když Anna zjistí, že její odchod od Marka byl "omyl"-dozvěděla se o něm něco, co nebyla pravda) se jí snaží zabránit (nějakou lží), aby se k Markovi vrátila....je to asi kombinace :-) 

​To zfalšování výsledků je snaha se vyhnout zdlouhavým klinickým studiím, tím že otestuje potenciální léčivo rovnou na nic netušících pacientech s fatálními následky.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:13

Jimik  Ano, ale ona to myslím ani nezjistila? Už si to přesně nepamatuju, ví to jen ten kolega a ten si to po jeho smrti nechá pro sebe? 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:25

Garfie Je to už let, co jsem to četla, ale myslím, že se to právě dozvěděla. Byť primární impuls k oznámení manželovi, že jej opouští a vrací se k Markovi, bylo odhalení nepravdivosti důvodů, kvůli kterým Marka kdysi opustila. A v téhle stresové situaci vyvře na povrch i tohle. K následnému nezveřejnění skutečnosti se zaměněnými léky se rozhodnou nějak kolektivně, protože už není koho potrestat.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:44

Jimik Je to možné, ani nevím jestli to mám doma, abych to ověřila :-)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:49

Garfie Děkuju :) Možná to radši smaž, kdyby si to někdo chtěl přečíst ;)
moora to vystihla, vysoce inteligentní blbka, která se chová jako rozmazlený fracek, přestože se o ni rodiče nezajímali. No nic, už se přestanu nad knížkou pohoršovat, prostě mi nesedla. Asi bude mít své kvality. Mě debaty o biochemii nudily a s hlavním hrdinou se asi musím trošku ztotožnit, nebo mi musí být sympatický a nemusí to být nutně klaďas. Tato hlavní hrdinka mě příliš iritovala :)

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:54

nonemy Jo, hlavní hrdinka byla na palici!!!

Jimik Dobrá poznámka o spoileru, můžeš prosím vymazat tu citaci? Dík 

Offline lysianthus
157 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 11:56
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 12:09

nonemy Garfie Já jsem Z neznámých důvodů četla někdy ve 13 letech :) Pak se mi to dostalo do rukou znova v dospělosti a to už se mi to zdálo dost špatný..

SPOILER:  matně si vzpomínám, že ho opustila proto, že se domnívala, že vzal úplatek, ne? On někomu půjčil peníze, ta osoba mu je pak vracela a ona je mylně považovala za úplatek.  To mě docela fascinovalo. Ani slovo na vysvetlenou a konec.  Vysoce inteligentní blbka, no :D

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 12:30

Tulipe Jo, bylo to tak, taky mě to fascinovalo. I pak vlastně na závěr, když pominu, že to bylo tolik let...jak Marek nechat tu svou "vzornou přítelkyni", bez výčitek....Anna k němu nakráčela jako hvězda a pokračovali, kde skončili...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 17. zaří 2019 14:03

lysianthus Děkuji, ta vypadá taky dobře, ukládám.