Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. prosince 2019 23:30

Wanda von Dunajew ja som ich čítala už hádam 5-6x a chystám sa na ne znovu...ale štve ma neskutočne, aspoň keby niekde napísal, že napr. Sa ku to nedarí dopísať, prípadne či to vôbec mieni vydať. veď dvojku vydal myslím v 2008? A odvtedy len tu jednu poviedku...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. prosince 2019 23:33

Wanda von Dunajew ja som ich čítala už hádam 5-6x a chystám sa na ne znovu...ale štve ma neskutočne, aspoň keby niekde napísal, že napr. Sa ku to nedarí dopísať, prípadne či to vôbec mieni vydať. veď dvojku vydal myslím v 2008? A odvtedy len tu jednu poviedku...

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 08:13

Moc všem děkuju za tipy, z toho určitě něco vyberu, zatím to vypadá na Jméno větru (Dunu a všechny ty staré scifi mají, pan otec je velký čtenář žánru)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:28

Kulhánek je super, děkuju za připomenutí, myslím, že to pro mě bude idální vánoční čtení :-D.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:45

Zina Kulhanek se ale neda sehnat v knizni podobe...

Jinak zatim nemam precteno, ale nepadl tu Brandon Sanderson...v zahranici velmi oblibeny a serie jsou dopsane. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 17:52

brrr no ak k tomu zázraku raz dojde, tak to znamená, že budem musieť stejne začať znovu, pretože si tie prvé dva diely už skoro nepamätám

​No vidíš, to mi nedocvaklo, to asi taky budu muset číst znova. I když přiznávám, že to jak byl v té vílí říši (jestli si pamatuju dobře) mě fest nebavilo.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 17:54

brrr mňa tiež nie, bola som inak celkom prekvapená,že oproti tej 1. častima tá druhá miestami až tak nezaujímala. Hlavne sa potrebujem dozvedieť čo sa mu stalo a kto je Dena a jej patrón! :D 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 21:13

brrr syn 12 let, teď čte sérii Ztracený svět v podzemí.  Měla to být trilogie, ale natáhlo se to. Jeho to baví, je to napínavý, místy i celkem drsný  ( musela jsem si na jeho přání přečíst pár dílů )

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 22:22

Mulen To jsem před pár lety četla. Mám doma několik dílů. A máš pravdu, místy to je celkem drsný. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 13:45

Mulen Dík za tip, prozkoumám. My teď čteme před spaním Hraničářova učně a protože to má milion dílů, tak to prokládáme, naposledy Prašinou II. nebo Hrobaříky. Nějak se nemůžu trefit synovi do vkusu, už v první třídě přečetl všechny dostupné Poseroutky, pak chvíli ujížděl na Klubu tygrů a teď nic. K vánocům dostane Kůstka, tak snad zabere aspoň komiks (mimochodem z komiksů doporučuju Amulet).

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 13:48

Jo a pro nadšence do dopravních prostředků jsem objevila tohle:

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 14:04

brrr 

To vypadá na dost zásadní literaturu, ach jo, to zas potřebujeme, to je jasný.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 18:58

Dočetla jsem detektivku Ztracené děti od Lindy Castillo. První kniha, kterou jsem od této autorky četla a ráda bych si přečetla i nějakou další.

Začínám číst Manželovo tajemství od L. Moriarty.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 21. prosince 2019 21:33

brrr treba ho to chytne,  Prašinu 2 teď dostane pod stromeček, jednička se mu líbila. 

Jinak z komiksů ujizdi na Garfieldovi, už několik let

Dalia já čtu druhej. Je to drsný, ale mám pocit, že jako dítěti by mi to tak nepřišlo. Teď v dospělosti snáším některé věci mnohem hůř. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 08:35

Mulen Když nad tím přemýšlím, tak Ti musím dát za pravdu. Čím jsem starší, tím víc se mě různé věci dotýkají. Mám pocit, že mi chybí už jen jeden díl, i když bych tedy musela zjistit, kolik jich vlastně je. Četla jsem tři díly a po dalším už jsem se nesháněla. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 22. prosince 2019 10:39

Dalia myslím, že už jich je pět

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 23. prosince 2019 13:34

Tak jsem dočetla Šest čtyři. Už nevím kdo to tady vytáhl, ale připomnělo mi to, že jsem na ni kdysi v knihkupectví koukala. Tak jsem si ji půjčila a přečetla. Po prvotním zklamání, kdy jsem pochopila, že detektivka to není a už ani nebude, to nakonec nebylo špatný, ale autor má nějakou úchylku na jména na M. 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 23. prosince 2019 13:55

Jak se tu bere to dětský svifi, četl ste v dětství někdo tohle? Mně se to tenkrat libilo a už si moc nepamatuju o co šlo..bylo to zvlaštní..

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 23. prosince 2019 14:23

Ignis mne spis prislo, ze se tam vsichni jmenuji skoro stejne...ta jmena mi prisla strasne podobna, bylo narocne to udrzet v hlave.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 23. prosince 2019 15:38

Gatita No ze začátku to byl masakr, pak jsem si zvykla a pletla si jen hlavního hrdinu, jeho manželku a tu jeho podřízenou.

Jo a ještě se mi trochu pletlo kdo je čí podřízený a kdo šéf, ale ty důležité jsem si jakž takž zapamatovala a zbytek tak důležitý zase nebyl