A jinak Slečnu Smillu sem četla už kdysi davno a pak ještě jednou, líbilo se mi to hodně. A rozhodně je to jeho nejlepší kniha imho, ty ostatní sem četla, ale nezaujaly mě tolik.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Mně se Slečna Smila při prvním čtení líbila moc, našla jsem ji náhodou na půdě u rodičů, neměla jsme tak žádný očekávání a dala jsme tomu 10 z 10. Při druhým čtení mi trochu vadila druhá půlka, kdy se z hlavní postavy stane tak trochu nesmrtelnej akční hrdina, ale i tak je to pro mě pořád hodně dobrá knížka.
Ounz mně se ty jiný Hoegové taky dobře nečetly. Ale on je trochu divnej. Jo, na konci se z toho vyloupne trochu jinej žánr, ale i tak dobrý
Ounz Cit slečny Smilly pro sníh jsem od něj četla jako první, moc se mi líbila, ty ostatní souhlasím, že nesplnily očekávání. Snad ještě Děti chovatelů slonů, když je člověk bral jako takovej nadsazenej akční příběh.
Mně se kromě Smily ještě hodně líbily Představy o dvacátém století, nedávno jsem si je dala znovu a furt dobrý. Po přečtení mě teda ale napadlo, že chtěl autor napsat historii jednoho rodu, ale když si šel před psaním udělat čaj, omylem si do něj dal místo cukru kapku LSD. Ostatní knihy už tak čtivý nebyly.
Cit slečny Smilly som čítala tak dávno, že si z neho pamätám už len útržky, ale sa mi tak teraz vynorilo, ako naňho asi pred rokom narazila dcéra doma v knižnici a bola veľmi uznanlivá, že to máme doma ![]()
Potrefenáhusa máš pravdu, je trochu zvláštní, nebo teda - píše zvláštně
Ounz kronika ptáčka na klíček se mi líbila dost, i když začátek byl pro mě trochu těžší, ale vydržela jsem a stálo to za to:-) zkus ještě, určitě
já se se čtením nesmím moc rozjet, ale jednou za čas se do toho zas potřebuju trochu ponořit, teď jsem toho teda moc nestihla, ale doufám zas v letní dovolenou:D
viktorka_od splavu no, já mam na čtení taky málo času, a když se pořádně začtu, tak pk nedělam nic jinýho :)
teď sem teda úplně totálně začtená do Winterbergovy poslední cesty, je to skvělý.
Ounz no ale ty to čteš v němčině:-O
viktorka_od splavu jo, ale čte se to dobře. A až to přeložej, tak rozhodně doporučuju ( i když já Rudiše fakt ráda čtu, ale myslim, že je to fakt dobrý)
Ounz ok, díky:-)
Kronika ptáčka na klíček je skvělá. A s tím Citem .. mě nestvete, nebo začnu litovat, kor jestli je druhá půlka úplně jiná ![]()
nonemy tak ke konci se to spíš zvrhne do akčňáku, mě nejvíc bavil asi prostředek:-)
viktorka_od splavu pořád lepší akcnak, než zdlouhavý, nudny (pro mne) začátek
zabrousila jsem mimo své obvyklé žánry a přečetla jsem Bez šance od neala shustermana... žánr na obměnu celkem ok, jen jsem přehlídla, že je to zřejmě young adult, takže kniha samotná poněkud zklamání... nemáte tip na něco v daném žánru, ale opravdu pro dospělé?
nolita Mně se Bez šance líbila moc :) Četla jsi Naslouchače? Ten je hodně dobrý. Jen tedy ještě nevyšel třetí díl. Potom je dobrá Smrtka (a pokračování Nimbus), ale asi je to taky trochu ya. Trilogie Silo, Turnus a Prach jsou skvělé, potom mě napadá Pátá vlna, Dívka na klíček (to už je trochu akční), a moje úplně nejoblíbenější z tohoto žánru je Budoucnost.
nonemy Ok diky, na neco z toho kouknu, tomu, co je ya se teda vyhnu :) prijde mi, ze je to malo propracovane a jen to tak jezdi po povrchu....
Já vám nevim... mně připadá že všechny tyhle nový dystopický (?) romány vycházej ze starý klasiky a že takovýho Bradburyho, Orwella a Huxleyův Brave New World nic nepřekoná a nic novýho nepřinese (akorát že je to teď "in" pročež to všichni chrlej jak zběsilí)... taky by mě zajímalo, jestli je něco úplně originálního?
nonemy Divka na klicek je velice povedena!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.