Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 24. prosince 2019 16:37

Ignis Já to mám teď půjčený z knihovny, ještě jsem nezačala číst. Koukám, že si k tomu vezmu papír a udělám si seznam postav

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 15:40

coralline To není špatný nápad, doporučuju i pavouka na vzájemné vztahy

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 15:21

Tady se ví všechno, třeba mi někdo poradí. V dětství jsem četla jednu knížku a občas si na ni vzpomenu a ráda bych si ji přečetla znovu. Musela vyjít v osmdesátých letech, byl to trochu dobrodružný příběh, mělo to detektivní zápletku a jediné, co si pamatuju, že se v příběhu ztratili všichni živí tvorové a změnili se v geometrické obrazce. Mělo to takovou zvláštní atmosféru, trochu scifi. Nepamatuje si to náhodou někdo? 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 21:17

Jeden z nás:Příběh o Norsku. Nebude to pro každého, protože celý ten popis událostí je dost drsný, ale pokud vás zajímá, co se tenkrát v Norsku stalo, tak takhle knížka je velmi dobře napsaná. 

A celkově Absynt má hodně zajímavý výběr knih.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 11:50

nellielovett ja ted ctu laseroveho muze a je to skvele (trochu skoda chyb v textu, kterych je na muj vkus az prilis, ale knihu rozhodne doporucuju) ... to jeden z nas mam taky v planu...

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 13:14

nellielovett na breivika uplne naladu nemam, ale podle jmena autorky to bude urcite skvele. Napsala toho vic, mne se uplne strasne moc libil knihkupec z kabulu  - jen nevim, zda to bylo prelozeno do cestiny. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 13:17

Gatita Jo, Knihkupec z Kabulu je přeložený do češtiny a je fakt super.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 13:22

Gatita myslím, že ano, do čj má přeložené 3 knihy. Včera jsem chtěla koupit Dvě sestry, Dobrovský byl ale úplně vyprodaný.

nolita jak trochu vstřebám Breivika, tak se po tom kouknu. Ještě jsem četla Ku-Klux-Klan,tady bydlí láska od polské spisovatelky a to se mi taky líbilo.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 13:38

nellielovett Dve sestry byly taky moc dobre, ten kkk jsem necetla, ale zaznamenala jsem to.... a toho laseroveho muze zkus, fakt dobra knizka...

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 13:45

nellielovett diky moc, na dve sestry mrknu! Autorku nesleduji, je to uz davno, co jsem od ni neco cetla.ale vsechno bylo skvele.

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:32

Dvě sestry nejsem schopna rozdychat a pochopit

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 12:37

Zpatky do minulosti..

Nepamatujete nekdo na knihu asi americkych pohadek, myslim ze vlk nebo lišák, oposum, coz je nejaka jako vačice nebo tchor. Myslim ze kniha mela čtvercovou vazbu... Vic si nepamatuju, ale musela byt stara, mozna jeste po rodicich, cili treba 70 let zpatky. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 13:20

nellielovett Absynt má v té edici Prokletí reportéři samý zajímavý knížky!! Já před časem četla Všechny Louisovy děti a furt mi to leží v hlavě, sice mi úplně moc nesedl styl autora, dalo by se to podle mě podat trochu čtivěji a míň úmorně, ale pokládá tam otázky, který se mi hrozně zaryly pod kůži a furt nad tím hloubám. Na Jeden z nás se určitě chystám a i Slon na Zemplíně mě zaujal...

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 14:41

Karoleena Všechny Louisovy děti jsem chtěla koupit u Dobrovskýho teď, jak měli slevy, ale došla jsem večer a oni už tak skoro nic neměli. Každopádně se na to chystám taky.

Slon v Zemplíně je dobrý tip, díky.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 15:53

Nečetli jste některou z těchto knih? Včera jsem si je donesla z knihovny. 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 15:59

Vzdala jsem Hodiny z olova. Asi si momentálně potřebuju u čtení odpočinout.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 16:01

Pinot Noir to je skvela kniha, ale odpocinkova fakt neni....

ja ted od stejne autorky ctu penize od hitlera a je to hodne drsny pribeh.... ale doporucuju....

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 16:46

nolita peníze od hitlera sem četla, ty sou dobrý a jako drsný, to jo. Hodiny z olova sem taky přerušila, Pinot Noir , je to náročná kniha, aspoň teda pro mě. Hodlam se k nim ale jestě vrátit, je to zajímavý. 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 17:22

nolita Ounz Taky se k tomu chci vrátit, ale teď jsem to nějak nezvládala. Přečtu pár ptákovin a zkusím to znovu

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 04. ledna 2020 17:23

Pinot Noir to půjde :)