0zero7 Ty Psi hvezdy, vyslo to v edici Pestra rada a obcas tam mivaji zajimave veci za az smutne nizke ceny...Treba Barva mleka, uzasna zalezitost.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
nolita Dívka na klíček je dobrý typ, většinou se líbí i ne sci-fi fandům a je to dobré napsane. Tam se hodně řeší androidi. Jestli jde o dystopie, tak bych ještě doporučila Glukhovskeho Budoucnost, je to téma nesmrtelnosti a s tím spojených problémů, osobně mne to zasáhlo dost. Je to hodně ruské, akckoliv je to neodehrava v rusku, v tom dobrém slova smyslu.
Z ruských je ještě výborná kniha od B. Strugackeho Bezmocní tohoto světa, je to už trochu do fantazy
Silo mne nebavilo vůbec, ale já ty x-topie moc nemusím, pokud to nemá myšlenku, která mne vezme.
Ty starší věci jsou dobře, ale 1984 už pomalu není žádné sci-fi.
Kdyby někdo chtěl typy na starší věci tak od bratru Strugackych je úplně fantastická novela Stalker. Myslím, že je pořád dobre i po těch letech navic to má pár stránek, k precteni více méně za večer. (Nenechte se zmást tím, že je podle toho hra).
jeste me napadlo, ze scifi, ktere se libilo i nefandum, byla Kniha zvlastnich novych veci od Fabera. jako sci-fi to ma dost problemu, ale jako myslenkovy experiment (o to primarne ve vedecke fantastice jde me) je to celkem hezke.
continuity Glukhovksy napsal Metro myslim? Necetla jsem, ale nekdo to v mem okoli chvalil. Dik za pripomenuti Pasma!
0zero7 Metro ale neni tak dobre, resp. Nolite bych ho spis nedoporucila, podle toho, co tady pise, ze cte. je to spis takova road movie z Moskevskeho postapo metra
continuity JJ ja si na to jen vzpomela v souvislosti se jmenem autora, v tom zanru se zas nijak extra neorientuju :)
0zero7 no vsak proto ti to pisu, je to strasna bichle a takove putovani odnekud nikam.
z toho Zaklinace si precti nejdriv povidky, jinak jsou i ruzne pdfka na netu, cetla bych to klidne v cestine, jak je to puvodne slovanske, ty nadavky jsou dost neprelozitelne do anglictiny (f*ck v serialu prekladaji jako Sper to Das, co vubec neodpovida, ale v knize to dost pouziva presne takto
).
continuity Diky, dobrej tip na tu cestinu. Na iBooks to maj jen ve slovenstine, tak si casem koupim ebook nekde na ceskym netu.
Sper to Das me navnadilo
ale musim se prokousat asi 8 knizkama napred.
continuity Taky diky za tipy, ta budoucnost zni dobre, to asi jeste zkusim...
continuity Kniha zvlastnich novych veci je naprosto dokonala, ale ja teda od nej miluju vsechno! Takovy Pod kuzi stoji za to. ted jsem od nej dostala nejake nove vydane dve novely, tak uz se tesim az si je prectu.
A davam doporuceni za sebe. Z posledni doby Honzlova - zadna novinka, ale velice ctive popsana hnusna doba, stejne tak ty nedavno mnou uz zmonovane Penize od Hitlera - to bylo dost drsne to to nejsme citlivka, ale jako kniha vyborne, pak ten Laserovy muz, uz jsme ho tu taky zminovala, chybi mi docist cca 60 stran, za me jedna z nejelpsich knih, ktere jsem loni cetla.
dreveny muz od hajicka - opet tema vesnickeho romanu, ty jeho ostatni knizky byly dle meho lepsi, je to dano i tim, te dreveny muz jsou povidky, coz osobne nemam moc rada, tyto sice drzi tak nejak pohromade stejne misto, obcaa i postavy, ale neco tomu chybi, pote, co jsme cetla ty romany, jsem cekala vic... nicmene za precteni to asi stoji...
nolita "Honzlova"
To je vyborna kniha!!!
nolita Honzlova je ![]()
![]()
(a
)
Potrefenáhusa MP Marge jj je to moc dobra kniha...
A My od Zamjatina už tu někdo vzpomněl? Příběh i jazyk vyprávění je podle mne dokonalý. Četla jsem to dříve, než se ke mně dostalo 1984 a to tomu nemohlo konkurovat.
continuity Kniha zvlastnich novych veci se mi libila moc, nechapu, jaktoze kolem ni nebyl vetsi hype
baltik je takova kniha na pomezi a navíc dost vztahová, tedy spis pro zeny: pro sci-fi fandy měla dost problémů a ten příběh byl málo sci-fi nebo jak to říct. Celé by se to dalo v pohode odvyprávět jako misionář někde v Africe. A nechci spoilovat, ale tou mutací toho mimozemského druhů tomu už jenom nasadil korunu, protoze s tím problémem, který měli by se žádný druh nedočkal rozvoje vědomí.
Jako příběh manželského páru to bylo celkem hezké vyprávění, jak on píše dobře, tak se to hezky čte. Ale zas to mohlo dost lidí odradit, protože sci-fi.
Hele nevíte, jak se jmenuje kniha, název to má podobnej jak faber a příběh je trochu podobnej letopisum narnie (trochu drsnější a jinak pohádkovej) a myslím, ze se tam vyskytuje zmizelej letec a odehrává se to asi taky za 2.svetovy války....a je to známý ![]()
![]()
A takovýho toho povidkovyho fabera, co tu myslím vzpomínala 711990 a co si teď taky nevzpomenu na název jsem četla taky a byla tam úplně bozi povídka tlustá a hubená o tlustý a hubený...
aspon vidíte, proč vám sem nic nepíšu, někdy si říkám, proč vlastně čtu, když si z toho pamatuju jen ten dojem...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.